Jack Wilshere szerint az Arsenal tanult a tavaly elkövetett hibákból, s idén akár le is győzheti a spanyol címvédő Barcelonát. Az ifjú titán felhívja társai figyelmét, hogy nem szabad egy másodpercre sem lankadni, s le kell támadni őket már a kezdőrúgást követően.

Az ágyúsoknak nem várt lökést adhat, hogy valószínűleg pályára léphet a szezonban remekül teljesítő, ám az elmúlt hetekben harcképtelen Samir Nasri. A francia lehetőséget nyújt Wengernek, hogy többféle támadóvariációt is bevessen annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb vereséget az eddig 71 gólt szerző Barcelonától.

Tavaly ott voltam az Emiratesben és valami elképesztő első fél órát produkáltak. A második meccset már Boltonban néztem, de meglátásom szerint ott is próbáltuk a sokpasszos játékunkat játszani. Idén nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnünk, bátran szembe kell szállni velük, és merni kell keményen odalépni!

Csapatként kell letámadni őket, nem szabad engedni, hogy egy emberünk harcoljon a labdáért. Szerdán győzni szeretnénk, meg akarjuk mutatni, hogy igenis számolniuk kell velünk! Ráadásul egy esetleges győzelem nagy lökést adhatna a visszavágóra.

Az Arsenal tavaly hazai pályán egy kevésbé megérdemelt 2-2-t ért el a spanyol gárda ellen, ám több kulcsjátékosuk nem játszott, ráadásul Fabregas is lesérült a szezon hátralevő részére az egyenlítő gólt követően. Samir Nasri visszatérése azonban egy halvány reménysugár lehet a csapatnak.

A francia középpályás 14 gólt szerzett ebben a szezonban, s mindenki úgy számolt, hogy kihagyja a szerdai meccset, ám talán mégis ott lehet a pályán.

Nem fogunk őrültséget elkövetni Nasrival kapcsolatban. Fizikailag rendben van, ám nem szeretnénk ha ismét lesérülne, hiszen fontos találkozók jönnek: hétvégén a Leyton Orient ellen, aztán a Ligakupa döntő, majd három hét múlva a Barcelona elleni visszavágó. - mondta a mester.

Úgy gondolom idén nagyobb eséllyel vágunk neki a találkozónak. Tavaly van Persie sérült volt, Gallas és Arshavin a mérkőzésen sérült meg, valamint Song és Fabregas sem lehetett ott a visszavágón. Azóta eltelt egy év, tapasztaltabbak lettek a játékosaim, sokkal motiváltabbak.

Hazai pályán csakis úgy lehet esélyünk, ha megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Nem szabad beállni védekezni, mert a játékosok úgy fognak levonulni, hogy szinte nem is játszottak. Támadólag kell fellépnünk, meg kell találnunk a rést a pajzson, s ha ez sikerül nyerhetünk.

Fabregas is megszólalt a találkozó előtt:

A Barcelona jelenleg a világ legjobb csapata. A mi gárdánk elég fiatal, de annál nagyobb elszántsággal tudunk küzdeni. Nem szabad megijednünk. Egy évvel ezelőtt túlságosan is tiszteltük őket az első félidőben, meg is lett az eredménye. Idén magunkat kell adnunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

13 éve
Törölt felhasználó
Neki legyen igaza és kenjük el a Barca száját! :coolgrin:
13 éve
Törölt felhasználó
Nagyon várom már a meccset! reszkess Barca!
13 éve
Törölt felhasználó
DonQ_ 5++
de a képen mintha tüsszentene:D

Szólj hozzá