Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal sokkal jobb formában várja a Barcelona elleni Bajnokok Ligája szuperrangadót, mint tette azt egy évvel korábban a negyeddöntőben.

Az Arsenal kerete azonban jelentős mértékben változott tavaly óta, ráadásul számos akkor sérült játékos épült fel a mostani találkozóra, köztük Robin van Persie, aki a január-február hónapokban tíz gólt lőtt a bajnokságban, ezzel új rekordot állított fel.

Ami pedig a csapat teljesítményét illeti: az Arsenal december óta egyetlen meccsen sem kapott ki, Wojciech Szczesny első számú kapussá való promótálása óta pedig 12 bajnokiból haton nem kapott gólt az Arsenal.

"Személyesen úgy gondolom, hogy jobb formában vágunk neki a Barcelona elleni meccsnek, mint tavaly, és ebben van Persienek is nagy szerepe van." - mondta Wenger a csapat hivatalos weboldalának.

"Tavaly nagyon sok bizonytalansági faktor volt a játékban, és akkor sokkal kevésbé voltunk magabiztosak. Idénre azonban még érettebbek lettünk, és biztos, hogy technikailag is jobban ott leszünk a szintjükön."

"A tavalyi első meccsen például Robin sérült volt, Gallast félidőben kellett lecserélni, Arshavint negyed órával a kezdés után. Ezen kívül sem Song, sem Fabregas nem lehetett ott a visszavágón."

Bár úgy hírlik, hogy a katalánok egyik kulcsembere, Carles Puyol nem lehet ott az szerdai meccsen, Wenger elmondta, hogy a spanyol védő hiányában is szilárd védekezésre számít a LA Liga címvédőjétől.

"Nem csak a támadásban jók, hanem nagyon biztosan védekeznek. Nagyon fontos lesz, hogy kiszabaduljunk a nyomásuk alól. Ha ez sikerül, akkor biztos, hogy nagyon veszélyesek leszünk. Most csak arra kell gondolni, hogy ezt hogy érjük el."

"Az világos, hogy az Emiratesben támadnunk kell. Muszáj nyomás alá helyeznünk őket, helyzeteket kell teremtenünk. Persze kérdés, hogy a Nou Campban hogy fog ugyanez sikerül, de hazai pályán muszáj kiaknáznunk az erősségeinket." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
De most másképp lesz... most nem lesz minden Arsenal szurkoló csalódott egy zakótól :D Na jó ez rossz vicc volt! Most én is nagyon sokat várok a csapattól, nagyon remélem hogy vereséget mérünk a Barcelonára! mindenünk megvan hozzá nagyszerű kapus, hátvédek, kitűnő középpálya, és akkor még meg sem említettem olyan neveket, hogy: !Robin van Perise! !Theo Wallcott! 🧀 egyszóval nyerjünk srácok, Go Gunners! 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
......csendesen csordogál a meccs, egy Iniesta próbálkozást leszámítva semmi nem történt eddig.a 26 percben járunk. Xavi labdáját Messi felé Djuru füleli le az átadást,ésvágja előre Fabregas szedi össze, Majd Walcothoz passzól walcott sokkal gyorsabb mint Abidal Walcot lőőőőőőő óóóóóóóóó Váldes hatalmas bravúr.de érkezik a másik oldalon Arshavin!!!
vezet az Arsenal!!! %-P hasonló dolgokat kívánok szerdára.
de a viccet félretéve szerintem ezzel a csapattal lehet keresnivalónk.Arhsha minden bizonnyal jó lesz, még ha mostanában pontatlan is de a gólpaszok futószalagon jönnek és rengeteget dolgozik.Talán tudja pótolni Nasrit, ha mégse talán a félidőben beálhat a francia.én egy nagyon kemény mecsre számítok.és úgy gondolom most itt az esély hogy megmutassuk mire vagyunk képesek.Majdnem mindenki egészséges, ez azért nálunk ritka , az eredmények is jönnek.jó kis meccs lesz! egy tavalyi zakóval szerintem ebben a helyzetbe minden Arsenal szurkoló nagyon csalódott lenne.DE most másképp lesz......
13 éve
Törölt felhasználó
De ez többek köszönt köszönhető a Dj-Koszi kettősnek is :D :D
A jó öreg Manu :D
13 éve
Törölt felhasználó
"Wojciech Szczesny első számú kapussá való promótálása óta pedig 12 bajnokiból haton nem kapott gólt az Arsenal."

Ezen nagyot nevettem. Szegény Fabianski idén nagyon jó formában volt, erre jön a fiatalabbik és 6 meccsen nem kap gólt :D :D Tavaly Manuval az is csodavolt, ha egy szezonban volt 6 meccs amin nem kaptunk gólt.
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is jó formában van a csapat!Főleg amikor a majdnem legjobb 11( Verma) Kérdés ,hogy mit tudunk kezdeni a Barcával?Remélem meglepjük őket és ha nem is jutunk tovább ,de pár hétig görcsöljenek csak a beképzelt Barca drukkerek!!! :D

Szólj hozzá