Lukasz Fabianski vállsérülésével és Manuel Almunia 'jegelésével' megnyílhatott a várva-várt út Wojciech Szczesny számára, hogy bizonyítsa képességét mind a szurkolóknak, mind Arséne Wengernek.

A francia menedzser a tegnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy Fabianski sérülése továbbra sem jött helyre, így Szczesny a Leeds United elleni FA-Kupa meccsen is megtarthatja a helyét, aminek kétségtelenül nagyon örül a fiatalabbik lengyel.

"A menedzser hisz bennem, én pedig készen állok. Minden egyes meccsel kapcsolatban úgy érzem, hogy megkaptam a lehetőséget, és mindent megteszek, hogy bebizonyítsam, hogy készen állok arra, hogy alapesetben is én legyek az Arsenal első számú kapusa." - mondta Szczesny.

"Minden egyes meccset a nagy lehetőségként fogom fel. Csak a legjobb teljesítményemet akarom hozni, a többit pedig a menedzserre bízni. Az azonban teljesen nyilvánvaló, hogy nem kaptunk olyan sok gólt mostanság, mint korábban."

Szczesny tehát a holnapi Leeds United elleni meccsen bizonyíthatja újból rátermettségét, amire szükség is lesz, ha az Arsenal tovább akar jutni az FA-Kupa következő körébe, ahol a Huddersfield csapata várhat az ágyúsokra.

"Már volt szerencsém védeni az Ellan Roadon, akkoriban még a Brentfordban játszottam. Az a meccs döntetlennel végződött, most azonban bizakodó vagyok egy jobb eredmény kapcsán." - tette hozzá.

"Az Elland Road elég zajos egy pálya, de nagyon élvezhető a légkör, a hangulat, és sokkal inkább motivál, valamint arra sarkall, hogy koncentrálj. Ellenkező esetben, egy halk stadionban még nehezebb lenne a fókuszálás, már csak ezért is szeretek megannyi ember előtt játszani."

Ezzel kapcsolatban Szczesny felhozta a Manchester United elleni rangadót, ugyanis mint ismert, a lengyel az Old Traffordon debütált a Premier Ligában.

"Nem, nem érzem úgy, hogy különösképpen kemény lett volna, minden meccset ugyanúgy kezelek. Teljesen mindegy, hogy az Old Traffordon játszol, vagy kölcsönben a Brentfordnál, ahol csak 2000 ember látogat ki egy meccsre. A lényeg, hogy hang legyen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (49)

13 éve
Törölt felhasználó
Jó a kezdő, nyerni kell! Bár elől a Bendtner-Chamakh-Arshavin trióból egyik sincs formában, remélem most jól teljesítenek majd! Amúgy jó, mert rotálunk ma is 6 helyen, és a minőségen nem nagyon látszik meg: Gibbs,Denilson,Bendtner,Szczesny,Chamakh,Arshavin... Mind mind jó futballisták!
13 éve
Törölt felhasználó
Tetszik a kezdő, remélem nyerünk, GO GUNNERS:D
13 éve
Törölt felhasználó
Kezdő:

Szczesny, Gibbs, Djourou, Koscielny, Sagna, Arshavin, Chamakh, Song, Nasri, Denilson, Bendtner. Subs: Shea, Fabregas, Van Persie, Walcott, Wilshere, Clichy, Eboue.
13 éve
Törölt felhasználó
Ma nyerni kell ,bár szerintem nagyon nehéz meccs lesz ! Go-Gunners!
13 éve
Törölt felhasználó
Ma nyerni kell nincs mese! jó játék és továbbjutás!
COME ON GUNNERS! GOOOOOOOOOOOOOO GUNNNNERRRSS!!

Szólj hozzá