Andrey Arshavin elmúlt hetekben, lassan hónapokban látott teljesítménye joggal nem győzte meg sem a szurkolókat, sem Arséne Wengert, így az orosz játékos elvesztette a kezdőcsapatban való helyét Theo Walcottal szemben, s a meccsek jelentős részét immáron a kispadon tölti.

A negatív hírek azonban nem álltak meg ennél a pontnál. Az önbizalomhiánnyal küszködő játékosról ugyanis azt pletykálják Angliában, hogy a váltást fontolgatja, s Olaszországba, a Juventushoz kerülhet.

Ezt a tényt támasztja alá az is, hogy Arshavin szerződését jelenleg kellene újratárgyalni a jelenlegi kontraktusának közelgő lejárta miatt, ám a hírek szerint elakadtak a megbeszélések. Sőt mi több, az egyik népszerű orosz lap, a lifesports.ru szerint Arshavin a közelmúltban már Olaszországban járt, ahol már a zebrák vezetőivel egyeztetett.

"Valóban van arra esély, hogy Andrey akár már januárban a Juventushoz kerüljön, azonban két dolog megakadályozhatja a váltást. Az egyik, hogy az Arsenalnak idén van esélye megnyerni a Premier Ligát, ami minden játékos álma. A másik akadály pedig nyilvánvalóan a pénz: az Arsenal nem kevesebb, mint 26 millió dollárt kérne Arshavinért, amit a Juventus nem biztos, hogy ki tud fizetni." - idézte a Supersport.com Dennis Lachtert, Arshavin menedzserét, aki a játékos tájékoztatása ellenére is ő felelős az orosz képviseléséért.

"Bármi is történjen, ez egyelőre még csak egy spekuláció, jelenleg nincs is hivatalos ajánlat érte. A Juventus annak idején elhozhatta volna őt a Zenittől, ám nem tették. Jelenleg pedig Andreynek két és fél évig van még érvényes szerződése az Arsenallal." - tette hozzá.

"A játékos boldog Londonban, s bár valóban van rá esély, hogy akár már januárban elhagyhassa az Arsenalt, jelenleg érvényes szerződése van, és amúgy sincs semmi konkrét ajánlat."

Arshavin meglehetősen későn, 27 évesen érkezett Angliába, de az sokkal érdekesebb, hogy az orosz addig csak hazájában, a Zenitnél játszott, egy teljesen más felépítésű, és kevesebb energiát követelő ligában, mint az angol Premier Liga.

Ennek apropóján szólalt meg Arshavin ex-csapattársa, Alexander Panov, aki szerint az orosznak vissza kellene térnie a nevelőegyütteséhez.

"Azt gondolom, hogy Andrey problémája pszichológiai jellegű. Oroszországban még egy lábbal is képes volt játszani, Angliában pedig még mindig bizonyítania kellene, s erre nem áll készen."

"Andreynek vissza kellene térnie Oroszországba, számos ok miatt egyszerűen már kiégve igazolt ki Angliában. Egyszerűen nem éri meg megölni magát a töménytelen munkamennyiség miatt. Én személy szerint nagyon szeretném őt a bajnokságunkban látni, és azt, hogy ismét nagyszerű játékos legyen." - mondta Panov.

Bár az nem valószínű, hogy Arséne Wenger a télen elengedné az oroszt, ám a nyáron lesz rá lehetősége, hiszen Ramsey felépülése mellett olyan fiatal játékosok várnak az áttörésre, mint Carlos Vela, Henri Lansbury, vagy Jay Emmanuel-Thomas.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (47)

13 éve
Törölt felhasználó
Arsavin maradjon a se...én és tanuljon játszani !!!!!
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson :az montad 1 hozzászólásoddal lenteb hogy upson meg samba agger 3masból bárkit szivesen látnál aztám nekem azt montad senkit "nem kell vennünk" akkor ez most hogy van és ez nem kötekedés
13 éve
Törölt felhasználó
Egyre valószínűbb, hogy Wenger a télen vesz egy középső védőt, ugyanis Vermaelen állapota visszaesett, még mindig nem tudják megmondani, mikor térhet vissza, Squillaci pedig állítólag 2-3 hetet hagy majd ki, szóval Wengernek vásárolnia kell!
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson jól írta!
Egy 3. számú csatár Bendtner és egy Denilson eligazolása során keletkezendő űrt be tudják tölteni a fiatalok. Akkor lesz baj, ha Fabregas és Arshavin eligazol. Ramsey nem áll készen Fabregas helyettesítésre. Persze nyárig tutira marad Fabregas, aztán majd meglátjuk, én bízom benne, hogy itt fejezi be a profi karrierét.
13 éve
Törölt felhasználó
Tibolddaróc! Arshavin távozásáról a híreknek akkor van valóságalapja, ha a Hazardos hír igaz. Egyes hírek szerint januárban megy, de kétlem, hogy a télen elmenne. A másik lehetséges távozó Rosicky és Denilson. Ők ha távoznak akkor NEM kell venni a helyükre senkit, hiszen van egy Ramseyünk és egy Lansburynk, akik már az első csapatban kapnak helyet. Szerintem minden esély megvan, hogy távoznak, ebből talán Rosicky tapasztalatát sajnálnám a legjobban, de mint mondtam nem kell egyből új játékosokat követelni, hiszen az utánpótlásunk kiváló! Az utolsó távozó Bendtner és Fabregas lehet a nyáron. Fabregast nagyon itt kéne tartani, de nyilatkozta, hogy nem akar menni sehova, így remélem marad, Bendő meg már Messinek hiszi magát. Ha Bendő megy akkor is az utánpótláshoz kell nyúlni, van nekünk egy Wellington da Silvánk, JET, Afoboe nevű emberkéink.

Tehát ha a nyáron távozik: Denilson, Rosicky, Arshavin, Bendtner négyes akkor csak Hazardot és talán egy középpályást kell venni, de mint mondtam, csak Hazard érkezése kellene, mivel ott van Ramsey, Lansbury, JET.. stb.

Szólj hozzá