Arséne Wenger szerint a hétfőn a Premier Ligában az Arsenal legfiatalabb hálóőreként bemutatkozó Wojciech Szczesnynek jó esélye van arra, hogy ő legyen a következő Peter Schmeichel.

A meccs noha a Manchester United 1-0-ás győzelmét hozta, az Arsenal szurkolói Szczesnyt választották a meccs játékosának, amire rá is szolgált a fiatal kapus, hiszen az ő védései nélkül akár több gólos különbség is kialakulhatott volna a két csapat között.

"Vajon összehasonlíthó-e Wojciech Schmeichellel? Igen, azt gondolom, hogy lehet párhuzamot vonni. Nagyon elégedett vagyok a bemutatkozásával." - mondta Wenger a SkySportsnak.

"Kiemelkedő jelleme és személyisége van. A kirúgásain még lehet finomítani, de ezt inkább az enyhe idegességének tudható be. Összességében valami szerepe neki is volt abban, hogy Rooney kihagyta a büntetőt, kulcsfontosságú volt a védése Anderson ellen, és Park gólját sem lehet az ő számlájára írni."

"Összességében jó bemutatkozása volt a bajnokságban. A magabiztosság kulcsfontosságú ezen a szinten, de egyáltalán nem volt megilletődött az Old Trafford gyepén, pedig 75 000 ember előtt kellett védenie. Egyáltalán nem volt egyszerű a bemutatkozása."

Wenger hozzátette: Szczesny magabiztossága és kitartása már csak azért is dicséretes, ugyanis a lengyel kapus két éve súlyos balestet szenvedett a klub konditermében.

"Tudja, mit akar. Nagyon fiatal korban érkezett az Arsenalhoz, és ezen időszak alatt nem kevés rázós incidensen van túl."

"Két éve nagyon nagy súlyt akart kiemelni a konditeremben, de rászakadt a rúd, és eltörte a két karját. Nem kevesebb, mint hat hónapot kényszerült kihagyni, és két óriási sebhely éketelnkedik a karját azóta is."

"Én személy szerint már azóta követem az ő fejlődését, amióta itt van. A korosztályos csapatokban is rengetegen beszéltek róla, hogy milyen nagy jövő állhat előtte. A múltban az elé gördülő akadályokat sikerrel vette, és egyelőre nagyszerűen teljesít."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (54)

13 éve
Törölt felhasználó
rossz játék nem csak a sérüléseknek és a rossz formának tudható be..
13 éve
Nagy kár, hogy tegnap nem volt meccs, akkor másról is beszélgethetnénk, mint a BL-sorsolásról, vagy erről a hírről. Gyakorlatilag ez csak egy újságíró agyszüleménye által született összeesküvés, ami ettől még lehet igaz. Az idei nyár megmutatta, hogy Fabregas el akar menni innen, de nem tud. Innentől kezdve pedig fejben sincs az Arsenallal, ráadásul különféle sérülések hátráltatják. A nyáron leírtam, hogy csatát nyertünk, nem háborút, én úgy gondolom, hogy csak abban bízhatunk, hogy Ramsey rehabilitációja sikeres lesz, mert Cesc jövő nyártól már nem a mi játékosunk lesz. Hogy ez lesz a jó döntés? Nem tudom.
13 éve
Törölt felhasználó
abba igazad van h nem kell, de ugyis elfogjuk..
13 éve
Törölt felhasználó
attól,hogy most nem megy neki,nem kell egyből eladni,

bár szerintem erősen kacsa-gyanús a hír...
13 éve
Törölt felhasználó
jaaa kösz:)
de most akkor mér vagy felháborodva?
ha fabregas játszik nálunk nem látszik a csapat játékán hogy jobb lenne:)

Szólj hozzá