Arséne Wenger nehéz, de nem lehetetlen csatát jósol februárra, amikor is a Bajnokok Ligája idei sorozata folytatódik, többek között, az Arsenal-Barcelona összecsapással.

A pénteki BL-sorsolás úgy hozta, hogy a két gárda ismét összecsaphat a legrangosabb európai kupasorozatban. A tavalyi szezonban a katalánok 6:3-as összesítéssel jutottak tovább, de a következő körben az Inter megszakította a menetelésüket.

Miután a csoportkörben a második helyen végzett Wenger együttese, a különböző kiemelések miatt négy ellenfél kerülhetett szóba, a Barcelonán kívül a Real Madrid, valamint két német csapat: a Bayern München és a Schalke.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a kvartettből a legerősebb csapatot kapta az Arsenal, ugyanakkor Wenger kijelentette: nem lesz lehetetlen átjutni az egyelőre legyőzhetetlennek tűnő akadályon.

"A véleményem nagyon egyszerű: nehéz lesz, de nem lehetetlen." - mondta a sorsolást követően a csapat hivatalos weboldalának a francia menedzser.

"Igazság szerint én mind a négy csapatot elkerültem volna, mert mindegyikük ellen ugyanolyan nehéz lett volna. Talán a Schalkét, a kevés BL-történelmük miatt akarhatta jobban az ember, talán az könnyebb lett volna."

"Ugyanakkor nem a visszavágásért harcolunk. Tovább akarunk jutni, még akkor is, ha ők az ellenfelünk. Biztosan nehéz lesz, de nem lehetetlen. A Barcelona nyilvánvalóan a legesélyesebb csapat a végső győzelemre, de úgy gondolom, ők is inkább el akartak volna kerülni bennünket."

"Ami minket illet: szerintem erősebbek vagyunk, mint tavaly és legalább lesz alkalmunk rá, hogy ezt megmutassuk. Ugyanakkor ez még a távolabbi jövő zenéje, most jelenleg a Stoke elleni meccsre koncentrálunk."

"Hosszú út áll még februárig, így a meccsről is nehéz konkrétan beszélni. Az egész helyzet más lesz akkor. Az lenne a legjobb felkészülési mód, ha magabiztosan vágnánk bele a meccsbe. Ha jól teljesítenénk a ligában, valamint a két hazai kupasorozatban, akkor lenne a legnagyobb esélyünk, hogy legyőzzük őket."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (69)

13 éve
Törölt felhasználó
Amúgy 1 szóval nem írtam, hogy azaz igazi szurkoló aki nem kritizálja a csapatot! Azt írtam, hogy én nem szoktam kritizálni, meg idegesít ha vki anyázza a csapatot! Tőlem kritizálhatják a csapatot, de azt normálisan tegyék, ne becsmérlő módon! Go Gunners
13 éve
Törölt felhasználó
Így van, én egy optimista ember vagyok! Nem vagyunk lemaradva 10-15 ponttal az elsőhöz képest mint tavaly, hogy pesszimista legyek! Szerinted úgy kell kiállni a Barca ellen, hogy úgyis kikapunk, meg lehet a bajnokságra koncentrálni! Nem hiszem! Szerinted az igazi szurkoló, aki egy vereség után anyázza a játékosokat??? Vagy csak engem zavar ez a dolog??
13 éve
Törölt felhasználó
Rastaman! Azt írod,hogy azaz igazi szurkoló aki nem kritizálja a csapatot,és állandóan optimista. Ne haragudj,de hogy lehet ilyen h*lyeséget írni? Attól még,hogy más pesszimista,és nem pont úgy látja a dolgokat,mint te,még ugyanúgy szurkol a csapatnak! Nem mellesleg a játékosok idén sem igazán bizonygatják,hogy a mostani csapat jobb lenne,mint a tavalyi,vagy az azelőtti,tehát mi okunk lenne az optimizmusra?!

fecc04! Az lehet,de az utolsó fordulóig esélyük volt a bajnoki címre,a BL-ben meg csak a saját h*lyeségük miatt estek ki,nem pedig a hiányzóik miatt!
13 éve
Törölt felhasználó
kacat! "én értem hogy nincsenek hozzászokva az angolok a hóhoz"-az angoloknál kevésszer esik hó,eső esik nagyon sokszor! meg a játékosoknak se lehet tul jo ez a ho ,nemhogy a szurkoloknak
13 éve
Törölt felhasználó
NEM A HÓ MIATT HALASZTJÁK EL!!!!
HANEM MERT A NÉZŐK NEM TUDNAK ODAÉRNI

Szólj hozzá