Az elmúlt két szezonban az angol Premier Liga teljesen átalakult. Míg korábban a nagy négyesnek nevezett kvartett, az Arsenal, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool uralt mindent, a múltban történt különféle események miatt felzárkózott a bajnoki címét folyó küzdelembe a Tottenham és a Manchester City együttesek is, miközben Torresék visszazuhantak a középmezőnybe.

Ugyanakkor nem csak a szoros élmezőny miatt változott a kép az angoloknál, hanem a kisebb csapatok térhódítása miatt is. Miután a kiesés elleni harc is nagyobb mint valaha, a korábban gyengébbnek titutlált együttesek is megrázhatják magukat egy-egy napra, ami nem kevés fejfájást okoz hétről-hétre a nagyoknak - révén, hogy ezen dőlhet el a bajnoki kimenetel, nem a rangadókon.

Arséne Wenger ugyanakkor sietett a liga védelmére kelni.

"Személy szerint nem értek egyet azokkal, akik szerint a Premier Liga összességében vett minősége alacsonyabb az idei szezonban, mint korábban. Sőt, tulajdonképpen pnotosan az ellenkezőjét kellene állítani." - mondta Wenger.

"Hétfő este például két minőségi csapat, az Aston Villa és a Liverpool játszott egymás ellen, és most mindkét alakulat a tabella második felében szerepel."

"Ugyanakkor az tény, hogy sokkal nehezebb lesz elhódítani az első helyet idén, mint amikor legutóbb tettük ezt meg, 2004-ben. Minden azon függ, hogy mennyire hozunk egyenletes teljesítményt. Számunkra pedig az lesz a legfontosabb, hogy mennyit tudunk javulni most és a szezon vége között. Az tény, hogy van terünk a fejlődésre, és ha ezt a gyakorlatban is megcsináljuk, akkor lesz esélyünk a győzelemre." - tette hozzá.

"De nézzük meg a számokat: 16 meccs alatt 32 pontot gyűjtöttünk. Ha mindezeket megduplázzuk, akkor 32 meccs után mindössze 64 egység lehet a nevünk mellett. Talán a gyűjtött pontok tekintetében lehet alacsonyabb a szint."

"Az viszont tény, hogy a nagycsapatok mellett a kisebbek is erősödtek. Ott van például az a Fulham, akik ellen szombaton játszottunk. Ugyanez a csapat volt ott az Európa Liga döntőjében tavaly, megvervén azt a Shakhtar Donetsket, amelyik most előttünk végzett a csoportban. Ez is azt mutatja, hogy a csapatok sokkal erősebbek most."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

13 éve
Törölt felhasználó
megbeszéltem vele ezeket a dolgokat ;)
13 éve
Törölt felhasználó
LOL,nem akarok beleszólni,de miért bojncsab szólt be előbb? :gulp:
13 éve
Törölt felhasználó
agyuboy92... maradjunk annyiban, hogy a link bemásolásáért hétfő estig bann (más egyebet nem veszek figyelembe... de legközelebb oldalról való tiltás lesz ilyen megnyilvánulás esetén ;) )

PEACE!
13 éve
Törölt felhasználó
bojncsab

ÉS ha idősebb vagy mint én, akkor mi van? Azt hiszed kúltúráltabb vagy?Max több tapasztalatod van, és azt sem arra kéne használni hogy az újabb generációt lejárasd...ha idősebb vagy viselkedj is úgy, és tanuld meg tisztelni az embertársadat.
ezt meik ujságbol olloztad ki??????? MEIK KEDVENC SZÓSZÁTYÁRÉ XD 🧀 🧀 🧀 🧀

amugy meg te szóltál be 1. nem én ugy hogy nyugi
13 éve
Törölt felhasználó
Kinek látszik a kora?:) Ki rinyál itt mint egy kislány? Te vagy én?NA azért álljon meg a töklámpásmenet...és ne neked álljon följebb...mert nincs jogod hozzá!Ha itt mindenki betartja a szabályzatot azzal neked mi bajod? Őszintén...ha valaki meg nem tartja be a fórumozók közül szimplán elnézést kér és "letölti a büntetését"...erre mint látszik, te, nem vagy képes...ennyit erről...
A másik fele meg, hogy már annyira szánalmas vagy, hogy helyesírási hibákkal próbálsz oltani.
ÉS ha idősebb vagy mint én, akkor mi van? Azt hiszed kúltúráltabb vagy?Max több tapasztalatod van, és azt sem arra kéne használni hogy az újabb generációt lejárasd...ha idősebb vagy viselkedj is úgy, és tanuld meg tisztelni az embertársadat.

Szólj hozzá