Hosszú ügy végére került végre pont, miután az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy Wojciech Szczesny új szerződést írt alá a klubbal.

Szczesny 2006 nyarán igazolt az Arsenalhoz, akkor még az iskola mellett. A lengyel kapus tavaly kapta meg az első lehetőségét a felnőtt csapatban, méghozzá a Ligakupában, a West Bromwich Albion ellen. (Azt a meccset egyébként 2-0-ra nyerte meg az Arsenal - a ford.)

A 20 éves kapus ezt követően az angol harmadosztályban játszó Brentford együtteséhez került kölcsönbe, ott kóstolt bele az állandó szereplésbe. Szczesny teljesítményére már az dolgozó szakemberek, valamint a Brentford szurkolói is felfigyeltek, a lengyel összesen 10-szer hozta le a mérkőzéseit kapott gól nélkül, ez pedig rengeteg pontot jelentett a Brentford számára. Nem egyszer választották őt az aktuális meccs legjobbjának.

Wojciech, akinek édesapja, Maciej is kapus volt, a visszatérését követően a nyári előszezonban kapott feladatokat Wengertől, amelyeken nagyszerűen helytállt. Talán ennek is köszönhető az, hogy a francia menedzser nem őt, hanem csapatttársát, Vito Mannonét küldte kölcsönbe.

Manuel Almunia sérülésével pedig nem pusztán Fabianski esélye jött el a bizonyításra, hanem Szczesnyé is. A fiatalabbik lengyel jelenleg az Arsenal második számú hálóőre, és ennek értelmében ő kapta meg a lehetőséget a kupában való bizonyításra. Legutóbb a Newcastle elleni Ligakupa-meccsen nyújtott szemkápráztató teljesítményt, azt a mérkőzést is kapott gólt nélkül abszolválta az Arsenal.

Szczesny, akinek több szakértő, köztük David Seaman, valamint maga Arséne Wenger is óriási jövőt jósol, már a lengyel válogatottban is bemutatkozhatott, 2009 novemberében, egy Kanada ellen vívott barátságos meccsen, amelyet Lengyelország 1-0-ra nyert meg. Ennek ellenére Szczesny inkább még a korosztályos válogatottakban tűnik fel, az U21-es csapatba például hatszor hívták be ezidáig.

A közelmúltban ugyanakkor aggasztó hírek, mint utóbb kiderült kacsák kerültek napvilágra a különféle Arsenallal foglalkozó weboldalon. Ezek mind azt sugallták, hogy Szczesny csak akkor hajlandó meghosszabbítani arsenalos szerződését, ha megkapja a rendszeres játéklehetőséget Wengertől. Ezen nyilatkozatok többsége lengyel lapokban jelent meg, de Wenger már a közelmúltban utalt arra, hogy ezek minden bizonnyal kacsák lesznek.A hivatalos bejelentéssel azonban végérvényesen pontot tettek e kínos és feneketlennek látszó ügy végére.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Wojciech hosszú távra kötelezte el magát a klubot illetően, úgy gondoljuk, hogy óriási szerepe lesz az Arsenal jövőjében. Már eddig is láthattuk az óriási potenciálját, mind az edzéseken, mind a meccseken, szóval már alig várjuk, hogy továbbfejlesszük őt az elkövetkezendő években." - mondta Arséne Wenger.

"Nagyszerű érzés hosszabbítani az Arsenallal, nagyon elégedett vagyok. A tárgyalások nagyon simán és gyorsan mentek. Nagyon várom már a következő időszakot. Továbbra is keményen fogok dolgozni az edzőpályán, és igyekezni fogok a legjobb teljesítményemet nyújtani, bármikor is kapjam meg az esélyt a bizonyításra." - mondta Szczesny.

"Szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik foglalkoztak velem az elmúlt években, különösen Liam Bradynak, Roy Masseynek és csapatának a Hale End akadémián, Neil Banfieldnek, Steve Bouldnak, mindenkinek a háttérben dolgozó stábból, Arséne Wengernek, a Brentford vezetőségének, akik segítettek elindulni ezen az úton, rajtuk kívül a csapattársaimnak, valamint természetesen a családomnak." - tette hozzá.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

13 éve
Törölt felhasználó
Jól van helyes!!! Itt a helye Szczesnynek!
13 éve
Törölt felhasználó
Ennek nagyon örülök, alig várom már hogy ő legyen az első számú kapusunk! :)
Amúgy Fabianski mostanában nagyon jól véd, főleg a Wolverhampton ellen védett nagyon jól...ha így folytatja, és tudja ezt a színvonalat tartani, akkor szerintem maradhatna ő az első számú kapus, még akkor is ha Almunia felépül...
13 éve
Törölt felhasználó
Hát igen, esetleg Campbellt lehetne fél évrexd
13 éve
Törölt felhasználó
Az a gond ezzel a védőkérdéssel, hogy ha mindenki egészséges lesz akkor se tudunk mindenkit játszatni. DJ, Laci vagy Koszi közül vki padozni fog, vki meg tartalék lesz. Ha még igazolunk is akkor két kiváló védőnk lenne a tartalékok között. Ezért nem kell igazolni!

A Kapusposzt OK. ( nem hittem h ezt mondom de fabi ok eddig )
A védelem OK
A középpálya OK
A támadósor OK

Most nem hiányzik nekem senki a csapatból. Most Wengernek fejben kell összerakni a csapatot mert játéktudás alapján messze a legjobbak vagyunk.
13 éve
Törölt felhasználó
TALÁN (csupa nagybetűkkel)
Juhász 5. védőnek:D:D

Szólj hozzá