Alex Song szerint a jó és becsületes munka a titka a sikerének e szezonban.

A kameruni válogatott kulcsjátékossá nőtte ki magát az Arsenalban, s védekező középpályásként már 3 gólt is szerzett - köztük a West Ham elleni utolsó percekben fejelt találata, mely rendkívül fontos volt az Ágyúsok számára.

Arséne Wenger elárulta, hogy a közelmúltban több erőnléti gyakorlatot végeztek Songgal, s ezt a mérkőzéseken is kamatoztatni tudta.

Igen, a világbajnokság előtt egy héttel kezdtem el. Keményen dolgoztam, ami sokat segített nekem, mert bizonyíthattam a pályán.

-nyilatkozta Song.

17 évesen sokkal másabb volt a játékom, mint most, hogy 23 vagyok. Sokkal értettebb lettem. Amikor az emberek próbálnak segíteni neked, amikor 17 vagy, nem mindig veszed észre a segítő kezeket, talán nem is figyelsz rá eléggé, de amikor idősebb leszel, és igazán szeretnél tanulni, akkor annyit teszed, amennyit csak akarod.

Manapság az emberek mindig azt kérdezik maguktól, hogy mit tett rosszul vagy mit tehetne az érdekében, hogy megváltoztassa. Jó hallgatni az efféle tapasztalatokat. Amikor a főnök azt mondja, hogy képes vagyok kijavítani a hibáimat, hiszek neki, mert mindig emlékeztet arra az időkre, amikor ideérkeztem. És ez működik. Minden meg van ebben a klubban, hogy igazán nagy játékos válljon belőled, a többi rajtad múlik.

Azt hiszem pontosan ezt csináltam tavaly; meg akartam mutatni, hogy sokkal többre vagyok képes, így hát nagyon nyomtam magam. 

Song nem csupán remek teljesítményével, hanem egy pletykával is felhívta magára a figyelmet - egy ugyanolyan karórát kért a kameruni válogatott csapatkapitányától, Samuel Eto'o-tól, mint amelyet Usain Bolt is viselt.

Nem, még soha nem kértem egy karórát senkitől sem.

-állította Song határozottan.

A kameruni csapat minden tagja kapott egy karórát Samuel Eto'o-tól a világbajnokság alatt, de nem Én voltam az ötlet értelmi szerzője.

Azt mondta, hogy mindenkinek vesz egy karórát, ha kvalifikáljuk magunkat a világbajnokságra. Egyes hírforrások szerint elmentem hozzá a Marokkó elleni mérkőzés után, és ugyanazt az órát kértem tőle, melyet Usain Boltnak vásárolt.

Ez nem igaz, mert nem is beszéltem vele a meccs után. Miért mondanám ezt? Köszönöm Istennek, hogy jó helyzetben vagyok és mindent megadhatok a családomnak. Nem tudom, hogy miért mondják ezt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

13 éve
Törölt felhasználó
ja , és mindenki nézze meg a YOUTUBE-on a Dennis Bergkamp movie-t ! engem felvillanyoz! ilyen gólokat szeretnék újra látni!
13 éve
Törölt felhasználó
jó estét, jó szurkolást! avval kezdeném, hogy Fabregasra kíváncsi leszek a mai mérkőzésen hogy mennyire lesz vezére ennek a csapatnak. ilyen rosszul játszani még sohasem láttam mint a hétvégén és megmondom őszintén elég sokat csalódtam benne. kíváncsi leszek arra is hogy a játékunk mennyit fog gyorsulni a hétvége óta, mert ott úgy játszottunk hogy azt hittem valami magyar bajnoki meccset nézek! arra is kíváncsi leszek hogy Wenger mikor tud olyat csinálni, hogy a csapat szerkezeti felépítését megváltoztatja, gondolok arra hogy 4-3-3-ból vált 4-4-2-re vagy esetleg nem az egyik legjobban játszó játékost hozza le/ Wilshere/ hanem feltolja a támadást és nem posztra cserél! remélem erre ma nem lesz szükség és simán nyerünk, de néha nem árt ha meccs közben formációt is tudunk váltani, nem csak játékost! addig is hajrá! mert: HARCRA FEL GYŐZNI KELL!
13 éve
Törölt felhasználó
Ha ma nem nyerünk, akkor végleg eláshatjuk magunkat... Remélem Arshavin jól fog játszani, a Newcastle ellen amikor becserélték egész jól tolta! Denilson ott van a padon ez jó hír, erős a cserepadunk is! De láthattuk, hogy egy majdnem legjobb kezdővel meg egy erős cserepaddal is megvert minket a Newcastle, szóval én már ebben sem bízom, hogy jó lesz ez a kezdő 11... Fabregas is többet hozzátehetne a játékhoz, Chamakh is visszatalálhatna a formájához! Örülök Rosicky kezdésének, remélem nem úgy játszik majd, mint a Ligakupában a St. James's Parkban...
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger azt nyilatkozta az official-on,hogy ma egy jobb Fábregas-t láthatunk,mint 7végén a Castle ellen! Kíváncsian várom! Remélem Arshavin is odateszi magát,ahogy a többiek,és akkor nem lehet gond a Wolves!
13 éve
Törölt felhasználó
És igen!! WENGER ROTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLT:D:D:D:D

Szólj hozzá