A West Bromwich Albion után újabb újonc együttes verte el az Arsenalt az Emiratesben, a Newcastle 1-0-ra diadalmaskodott Arséne Wenger csapata fölött a ma délutáni meccsen. A három pont elmulasztása pedig már csak azérti s fájó lehet, mert Fernando Torres duplájának köszönhetően a feltámadni látszó Liverpool megverte a Chelseat.

A francia menedzser is csalódottan nyilatkozott a sajtónak a vereséget követően.

"Összességében úgy gondolom, hogy balszerencsések voltunk a találkozót illetően, mindössze egy kapura tartó lövésükből született a góluk. Ettől eltekintve azonban szilárdan védekeztek, miközben mi nem voltunk elég élesek, hogy elég gyorsan átjátsszuk őket. Ezen kívül balszerencsések voltunk, mert ha el is jutottunk a kapujukig, akkor a kapufát találtuk el, két, vagy három alkalommal is. Nagyon rosszkor jött a félidő, pont a góluk után, s miután olyan közel jártunk, hogy mi szerezzünk egyet." - mondta Wenger, akit megkértek arra, hogy hasonlítsa össze a Newcastle elleni vereséget a WBA ellenivel.

"Azt gondolom, a WBA ellen talán túl kényelmesek voltunk, de nem ez volt a helyzet ma. Mindkét csapat, amelyik megvert bennünket itt, nagyon jó alakulat, ezt már korábban is megmutatták, illetve ellenünk is. Szerintem nem volt a játékunk elég folyékony, emellett egy remek Newcastle-t fogtunk ki, amely csapatban nagyon jól működni az emberfogásos védekezés, a játékosaik nagyon érettek és fizikailag erősek is."

A francia mester eztán kitért a játékosai teljesítményére is.

"Lukasznak nem sok teendője volt ma, talán egy picit túl magabiztos volt a gólnál a kijövetelével, nem számított arra, hogy meg lesz verve. Nem volt technikai hiba a gólnál, az időzítéssel volt gond, legalábbis kívülről úgy tűnt."

"Cesc egy picit korlátozva játszott. Nincs fájdalma, de a korábbi sérülése talán kihathat a játékára. Robin visszatérése kétségtelen egy plusz löket a csapatnak, de még nem áll készen. Talán azért siettetem a beállását, mert valamit tennünk kellett. Nehéz dolgunk volt a támadásokkal, de a pontrúgásoknál szerezhetett volna gólt."

"Samirnak pedig vádlisérülése van, majd csak holnap vizsgáljuk meg. Úgy gondoljuk, hogy csak apró sérülésről van szó."

Wenger mér Koscielny kései piros lapját és az Arsenal gyenge hazai formáját magyarázta meg.

"Laurent nem érdemelt piros lapot, mert nem volt tiszta gólszerzési lehetőség, és nem is ő volt az utolsó ember. Squillaci is hátul volt biztosítani, szóval nem hiszem, hogy piros lap volt." - az Arsenalnak egyébként van még ideje fellebbezni, nem tudni még, hogyan cselekednek Wengerék.

"A hazai formánk pedig óriási kétely, mert már a Birmingham és a West Ham ellen is szenvedve tudtunk csak nyerni. Valamennyi itteni meccsünk nagyon szoros, de mindig akkor játszunk otthon, amikor vagy tele vagyunk sérülttekkel, vagy amikor nincsenek a játékosaink teljesen formában. Amikor neknük sikerül az első gólt szerezni, akkor nincs baj, mert az ellenfélnek ki kell nyílnia, de amikor ilyen előretolva védekeznek, akkor problémába ütközünk az átjátszásukkal."

Az Arsenalnak ugyanakkor nincs sok ideje nyalogatnia a héten elszenvedett két vereségből szerzett sebeket, szerdán ismét nehéz meccs vár Fabregasékra, hiszen a Wolverhampton lesz az ellenfél.

"Itt volt egy lehetőség visszazárni a Chelseare a tabellán, és két pontra csökkenteni a fennálló ötöt, sajnos ez nem sikerült, természetesen ez csalódást keltő. A mai meccs elejétől a végéig nem voltunk elég erősek, nem találtuk a második fokozatot, remélhetőleg szerdán más lesz a helyzet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
Bocsánat a Fabregasos mondatot félreértettem, mert angol nyelvű volt az oldal, ott csak azt írták h "unfit", de Nasri lesérült és nem vszinű h addigra felépül.
13 éve
Törölt felhasználó
rvp tényleg nem de a többiek? honnan "kukáztad" ezt a hírt??
13 éve
Törölt felhasználó
Azzal tisztában vagyok én is h mindig az a játékos a legjobb amikor kikapunk,aki nincs a pályán.Ettől függetlenül Rosi hozzáállását hiányoltam a legjobban,mert ő mindig megteszi amit kell és ha 1 bajnokin 18 éves gyerek jobban küzd a sikerért mint a CSK akk ott bárki-bármit mond problémák vannak.Fabregas már2 hete játékban van,teljes értékű edzésmunkát végez,tehát kötelessége kitenni a lelkét és nem szórakozni az utolsó passzokkal.Nem volt ő ilyen és remélem h ez a meccs csak 1 rossz nap volt tőle és nem azt csinálja mint anno Henry vagy Adebayor.Song mellől tegnap igenis hiányzott Denilson.A city ellen tudott jól játszani,labdát szerezni,támadást építeni???akk itt miért ne tudott volna??A védőink meg igenis gyengék attól függetlenül h a játékban ügyesek,de Carrollal ki ugrott fel fejelni a Castle 1etlen helyzetekor???Fabianskit meg lehet hibáztatni,de összességében előtte 3-4 ember buta hibát csinált szal ő is csak 1 volt a sok közül.Év végén ez a 6-8 elszórakozott pont nagyon fog hiányozni,de mind1 legalább lesz mire fogni a nem várt helyezést.
13 éve
Törölt felhasználó
OFF: A Wolves ellen nem lesz ott Nasri, Fabregas és Van Persie sem:S

Így ilyen kezdőt took elképzelni:

Fabianski - Sagna, Djourou, Squillaci, Clichy - Song, Wilshere/Denilson - Walcott, Rosicky, Arshavin - Chamakh
13 éve
Törölt felhasználó
a tegnapi meccs az elhibázott döntések sorozata volt, mind a játékosok részéről, mind az edző részéről!
értetlenül néztem a mérkőzésen mutatott játékot, és még mindig nem tudom elképzelni, hogy vajon milyen mentalitással lépett ki a csapat az Emirates gyepére...mert ami látszott, az olyan volt, mintha az Arsenal úgy ment volna ki, hogy mindegy, csak ne kapjunk ki (nagyon?!)...pedig az lenne a minimum, hogy hazai pályán behúzzuk a meccseinket...
ehelyett már 6 pontot veszítettünk itthon, ráadásul a két újonc ellen.

kihagytuk azt a ziccert, hogy 2 pontra csökkentsük a hátrányunkat a botló Chelseavel szemben, és még így is "szerencsésnek" mondhatjuk magunkat, hogy az 5-ből nem lett 8 pont a hátrány...és így semmit nem érünk azzal se, hogy a sorsolásunk "jóvoltából" két meccsünk volt egymás után az Emiratesben, mert bár a WHU ellen még meglett a 3pont, a Castle ellen is kötelező lett volna!
felmerül bennem a kérdés, hogy a "hazai pálya előnye" már a múlté, most már inkább hátrány ez nekünk?
így most egymást követő két idegenbeli mérkőzésünk lesz, ahonnan ilyen hozzáállással örüljünk ha a hétvégére 1-2 ponttal többünk lesz...hangsúlyozom: ILYEN HOZZÁÁLLÁSSAL! - mert a Wolves és az Everton otthonában sem lesz egy leányálom játszani, és ha addig nem változik valami, tegnaphoz képest, akkor nagyot bukhatunk ezen a héten...

a csapaton egy deka akarást nem láttam, a középső védőink csinálták a dolgukat, de a szélsővédők nem álltak a helyzetmagaslatán, sokszor a szélekről támadott a Newcastle! Fabianski szerintem is hibázott, nem is kicsit, és nem lehetünk nyugodtak, hogy van egy kapusunk, aki képes bravúrokra.. - de bakikra is! se Almunia, se Fabianski nem megoldás, Szczesnyről meg senki közülünk - sőt még Wenger se - nem tudhatja, hogy milyen lenne, mert még nincs mögötte semmi! tehát a kapusposzt továbbra is egy nagy kérdőjel, nálam!

a középpálya, és a csatársor pedig lapos volt, semmi hatékonyság nem volt a csapatban, egyedül talán Wilshere mutatott valamit, majd a beálló Arshavinnak volt néhány helyzete. Walcott nem kapott labdát, illetve egyszer sem ugratták ki, Cesc nem találta a helyét, Song pedig megint mindenhol volt, csak ott nem ahol igazán szükség lenne rá - Wenger helyébe leállítanám Song ámokfutását a védekező középpályás-poszt, és a center-poszt között...
Chamakh lehozása rossz döntés volt, és túl korán történt, de még rosszabb döntés volt egy ilyen szorult helyzetben beállítani a hosszú sérüléséből visszatérő Van Persiet! a holland egyáltalán nem volt éles, s más lett volna, ha 1-1nél, vagy Arsenal-vezetésnél áll be, de így...

egy elhibázott meccs volt, mindenkinek magába kell szállnia, mert múlt szerda előtt hiába volt 5 meccses győzelmi sorozatunk, most akárhogy nézzük már egy 2 meccses "vereségszériában" vagyunk...

Szólj hozzá