Tavaly Nicklas Bendtner, idén pedig Alex Song egyéni megmozdulása révén hozta el a három pontot az Arsenal olyan helyzetben, ahol a pontvesztés eshetősége akár az egész bajnoki szereplést veszélyeztette volna, bár igaz, hogy a tavalyi példával ellentétben idén még meglehetően a korai stádiumban tart a bajnokság.

Pedig Song esetében nem mindig volt ilyen rózsás a helyzet. Pár évvel ezelőtt még a csapat szurkolóinak többsége inkább az Arsenal átigazolási listájának élén szerette volna látni a kameruni játékost, ma már viszont elképzelhetetlen lenne a csapat kezdő tizenegye az ő szereplése nélkül.

"Mindössze 17 évesen igazoltam az Arsenalhoz, ma pedig már 23 vagyok. Sokkal érettebb vagyok, de továbbra is tanulhatok napról napra." - mondta Song a TeamTalknak adott nyilatkozatában.

"Most már sokkal magabiztosabb vagyok, de persze továbbra is keményen hajtok."

"A csapat is nagyszerű, lassan kezdünk igazi egységgé érni, nagyon sok játékos van, aki már 7-8 éve itt van. Amikor egy csapatban játszik az ember évek óta, a világ legjobb menedzserével, minden nap ki akarja adni magából a maximumot. Ezt úgy gondolom, a pályán is lehet látni. A West Ham ellen megmutattuk az igazi jellemünket, azt, hogy soha nem adjuk fel. Ez a mentalitás nagyszerű a jövőnkre nézve."

Song karrierjét középső védőként kezdte, s annak idején meg is látszódtak az ezzel járó tapasztalatlansága. A 2006 novemberében lejátszott Fulham elleni meccs félidejében le kellett cserélni, majd rá nem sokkal már a Charlton színeiben kergette a bőrt kölcsönben.

"Soha nem adtam fel. Az az időszak igencsak negatív volt a számomra, de megpróbáltam tanulni a helyzetből. Amikor hibázol, meg kell tanulnod készen állni a következő lépésre. Ez a mai napig így van." - tette hozzá.

"A családom is sokat segít. Köszönetet kell mondanom a feleségemnek és gyerekeimnek, belőlük merítek inspirációt."

A játékos emellett úgy véli, Arséne Wenger fiatal titánjai valami igazán különleges közelében állnak, miután a Newcastle legyőzésével immáron negyeddöntős az Arsenal a Ligakupában.

"Tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos szezon, és mindenki hajt azért, hogy az idény végén is boldogak legyünk. Mindent bele kell adnunk, és aztán meglátjuk, mi lesz a végén."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! másképpen fogalmazva: én úgy értettem, hogy nem amiatt a meccs miatt játszik olyan kiválóan Song, HANEM azon a meccsen lehetett először látni, hogy mit is tud, és azóta ezt hozza is! a kettő egyáltalán nem ugyanaz!
13 éve
Törölt felhasználó
Durva, hogy mennyit fejlődött! Képzeljétek ha mi irányítanánk a csapatot, már a Denilson-Song-Diaby triót rég kirúgtuk volna, hogy a lábuk sem éri a földet! Erre meg nézzük csak meg, hogy Song nélkül ez az Arsenal nem sokat érne, Diaby és Denilson is nagyon fontos tagjai a mai csapatnak! Hihetetlen, hogy abból a botlábú, idegesítően és sok hibával játszó Songból egy ilyen klasszis, vagy legalábbis afelé hajló játékos lett! Nem semmi...
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04!"én nem azt mondtam, hogy az az egy meccs hozta meg az áttörést, hanem, hogy az a meccsen jött az áttörés nála"

Lehet velem van a baj,de nálam ez a kettő ugyanazt jelenti,és egyikkel sem értek egyet! (: Leírta,hogy miért!
13 éve
Hát a formája elképesztően sokat javult. Majdnem sírva fakadtam a Denilson-Song-Diaby triótól a Chelsea elleni FA-kupa elődöntőnkön, azóta meg már elképzelhetetlen lenne a csapat nélkülük. Mind a hárman rengeteget fejlődtek, élükön Songgal, és Diaby sincsen elveszve, neki is nagyon jó a mentalitása. Denilsont féltem egy kissé, az ő helyét veszélyezteti a leginkább Jack.
13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! én nem azt mondtam, hogy az az egy meccs hozta meg az áttörést, hanem, hogy az a meccsen jött az áttörés nála, mert ott nyújtott először kiemelkedőt - attól kezdve pedig folyamatosan, és ez sok körülménynek tudható be, de elsősorban a családnak, és Wengernek!

Szólj hozzá