Wojciech Szczesnyt már évek óta az Arsenal jövőjének kiemelkedő kapusának tartják a szakértők, beleértve Arséne Wengert. A nyári kapus-mizériát követően felbukkant az ő neve is a kalapban, mint Manuel Almunia potenciális utódja, ám a francia menedzser végül a rutinosabbak mellett tette le voksát.

Ám jelenleg Almunia sérült, Fabianski pedig előlépett az első számú kapussá, s révén, hogy Vito Mannone az év végéig a Hull Cityhez került kölcsönbe, Szczesny előtt megnyílhat a kapu az első számú csapatba való kerülésért szerdán, a Newcastle elleni Ligakupa meccsen.

"Úgy gondolom, hogy nagyon jó légkör alakult ki a csapaton belül. Még a Chelsea elleni meccset követően, amit bár elvesztettünk, és érthető módon frusztráltak voltunk, is úgy gondoltuk, hogy jó formában vagyunk, és jól játszottunk." - mondta Szczesny az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Most már tapasztaltabbak vagyunk, innentől kezdve pedig nincs mentség, nem foghatjuk a sikertelenséget arra, hogy fiatalok vagyunk. Világklasszis játékosaink vannak, és az olyan tapasztalt játékosokkal, mint Sebastien, biztos vagyok abban, hogy készen állunk a trófeákra."

A 20 éves hálóőr azt is hozzátette, hogy a nyáron rekord mennyiségű összeget elköltő Manchester City is a bajnokságért folytatott harc egyik esélyese.

"Erős csapatuk van, a nyáron rengeteg jó játékossal erősítettek, jelenleg pedig a negyedikek a tabellát. Ez is mutatja, hogy jó a gárdájuk."

"Az Arsenalnál ugyanakkor csak a győzelem a cél. Soha nem gondolunk arra, hogy egy nehéz meccsen elég egy döntetlent hozni, mindig nyerni akarunk."

Szczesny kitért a jelenleg briliáns formában védő honfitársára, Lukasz Fabianskira is, aki egy hosszú, gyötrelmes időszak után kezdi feledtetni az egykori lepkéket az Arsenal szurkolóinak.

"Úgy gondolom, hogy még több ilyet láthatunk majd tőle. Nagyon jó kapusról van szó, személyesen én hiszek benne. Évek óta ismerem őt, együtt edzettünk, szóval tudom, hogy nagyszerű hálóőr. Immáron visszatért az önbizalma, és jelenleg remekül teljesít. Úgy gondolom, ha a magabiztossága még tovább nő, világklasszis kapussá válhat."

"Nem gondolom azt, hogy a fiatal kapusok hajlamosak a hibákra. A különbség annyi, hogy ha mi hibázunk, a hátunk mögött már nincs senki, hogy helyretegye azt. Ha egy csatár például elveszti a labdát, akkor még mindig bízhat abban, hogy a középpályások, vagy a védők visszaszerzik azt."

"Mi azonban nem tudjuk ezt korrigálni, még akkor sem, ha kis hibáról van szó. A labdák is sokkal kiszámíthatatlanabbak lettek, egyszerűen megjósolni sem lehet, hová tartanak. Nem akarok azonban kifogásokat keresni, hiszen leegyszerűsítve a dolgokat: ha hibázol, el kell fogadnod, és legközelebb jobban kell teljesítened."

A jelenleg az Arsenal hierarchiájában a harmadik helyet elfoglaló kapus a szerdai Newcastle elleni meccsen akár bizonyíthat, az ő helyzetéről ennyit nyilatkozott:

"Almunia sérülése és Vito kölcsönbeadása nyilvánvalóan sokkal közelebb hozott az első számú csapathoz, ugyanakkor továbbra is várok arra a pillanatra, amikor a kapuba állhatok és megmutathatom a képességeimet." - zárta szavait Szczesny.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Tribbiani!
gondolom téged negatívan érintett a tegnapelőtti meccs,hisz te City-drukker vagy,nemde?(:
14 éve
Törölt felhasználó
Wojecer a kapuba....én szerintem fabinak lesz még 3 meccse aztán újra jönnek a potyák...
14 éve
Törölt felhasználó
egyetértek az előttem szólókkal, várni kell még Fabianski megítélésével, mert hiába teljesít jobban az utóbbi néhány meccsen, attól még sok hiba van mögötte, és nem kell mindjárt világklasszis kapusnak kikiáltani...
én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy az Arsenal akkor lenne a legerősebb, ha egy klasszis kapus védene, mert Manu már nem lesz az, és nem is volt az, Fabianski pedig még nem az, de lehet, hogy sose lesz az (?!)

nem tudom, hogy jó ötlet lenne e Szczesny kezdetése a Newcastle ellen, mert nem lesz könnyű meccs, mindenesetre kíváncsi lennék rá! a továbbjutás kötelező!
14 éve
Törölt felhasználó
Egy lehetőséget megérdemel pl a ligakupában!
14 éve
Törölt felhasználó
Igen. Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mekkora teher van egy élvonalbeli játékoson, főleg egy kapuson és még főképpen egy rangadó alatt.
Szczesnynek jár az esély, de Fabianski véleményem szerint világklasszis formában van az utóbbi meccseken. Almuniát én elküldeném, de rajta kívül valóban nincs tapasztalt kapus. Padozni pedig nem fog!

Szólj hozzá