Az Arsenal nem igazán meggyőző játékkal, de végül 2-1-re nyert a Birmingham ellen a 2010/11-es Premier Liga idény 8. fordulójában. A fordításhoz a Marouane Chamakh által (sokak szerint jogtalanul) kiharcolt büntető is segített, a meccs zárószakaszaiban pedig Jack Wilshere brutális belépője és kiállítása borzolta a kedélyeket.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón legfőképpen a fiatal angol megmozdulása volt a fő téma.

"Rosszul időzített volt a becsúszása, és megérdemelte a kiállítást. Ugyanakkor ez volt az első szerelése az egész meccs folyamán, és bár jogos volt a piros lap, nem rugdosta az ellenfél játékosait a kilencven perc folyamán. Azért kár az eset, mert ő volt az egyik legjobbunk a pályán. Sajnos megtörtént az incidens, de ez inkább a frusztráció miatt volt. Nem akart sérülést okozni a játékosnak, pusztán elidőzítette a dolgokat. Nem fogok panaszkodni a kiállítása okán, de nem mondhatjuk azt, hogy unfair meccse." - mondta Wenger.

"Ami Jack teljesítményét illeti, teljes értékű csapatjátékosról van szó. A védekezésben jócskán kivette a részét, és összességében is remek meccse volt. Megbízhatóan teljesített hátul, elöl pedig kreatív volt."

"Az a helyzet, hogy mi vagyunk az a csapat, akik ellen szabálytalankodnak a legtöbbet. Folyamatosan arra buzdítom a játékosaimat, hogy keményen, bátran focizzanak, de most kaptunk egy piros lapot, amit amúgy teljesen megérdemelt volt. Mit tudunk csinálni? Semmit. Wilshere három meccsig eltiltott lesz, ezen kívül meg lesz büntetve." - tette hozzá Wenger, aki azt is elmondta, hogy a 'bűnös' is elismerte tettét.

"Ő is elmondta, hogy rosszul időzített, a bokájára lépett, és hogy meg érdemelte a piros lapot."

A meccs fordításában kulcsszerepet játszott még Marouane Chamakh teljesítménye is, a marokkói már a sokadik büntetőt harcolta ki a csapatának - igaz, ez esetben úgy tűnt, túlzás volt Martin Atkinson ítélete. Ám mivel Chamakh rúgta a fordítást jelentő gólt, a jó szereplése elengedhetetlen volt, csakúgy, mint a két vesztes bajnoki után a három pont.

"Már a szezon kezdete óta jól láthatjuk, hogy mennyire fontos játékosról van szó, főleg 0-0-nál, vagy 1-1-nél. És még számtalan alkalommal látni fogjuk, mennyire befolyásos játékos a csapatban."

"A három pont szükségszerű volt ma, és úgy érzem, játszottunk az idegekkel. Talán emiatt sem volt látható a stílusunkra jellemző folyékonyság, mivel az elmúlt két meccsen kikaptunk. Picit lassúnak tűntünk az utolsó harmadban, még 2-1-es állásnál sem tűnt kényelmesnek a helyzet."

"Óriási falat kellett legyűrnünk, mert 1-0-ás vesztésre álltunk, holott kötelező volt a győzelem. Emiatt az egész még nehezebbé vált. Ugyanakkor senkit sem tudok hibáztatni a gól miatt, remek fejes gólt volt Zigictől, olyan, amilyet 30-40 éve gyakran láthattunk Angliában.  Emellett Fabianskinak is jó meccse volt."

A francia menedzser ezek után Abou Diaby és Andrey Arshavin egyéni teljesítményét emelte ki.

"Úgy gondolom, Abou sokszor veszélyes volt a mai nap folyamán, ugyanakkor a befejezésnél mindig hiányzott valami. Picit az is közrejátszhatott ebben, hogy a közelmúltban sérült volt, és nem játszhatott teljesen fájdalommentesen."

"Andreynek pedig volt két nehéz meccse az orosz válogatottban, így egy picit nem volt a topon fizikailag a meccs folyamán."

Az Arsenal kedden már a Bajnokok Ligájában folytathatja a trófeákért vívott harcát, a tavalyi ukrán bajnok Shakhtar Donetsk lesz az ágyúsok ellenfele az Emiratesben. Wenger csapata pedig további erősítéseket kaphat, hiszen Nicklas Bendtner már ma is akcióban volt, addigra pedig várhatóan Cesc Fabregas is visszatér.

"Bendtner egyelőre még nem áll készen, ezt ma is láthattuk. Kell neki egy pár hét. Már hosszú ideje nem játszott rendszeresen, egyszerűen nem csöppenhet vissza azonnal a régi, rendes kerékvágásba." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
Ahhoz képest hogy ellenünk szabálytalankodnak a legtöbbet, tegnap mi sem kíméltük az ellenfelet. Az első félidőben rengeteg kisebb szabálytalanság miatt állt a játék és ezekből jöttek a veszélyes beívelések. Wilshere tényleg jól játszott, mind hátul, mind elöl, de sajnos nála még benne vannak az ilyen megmozdulások. Nem ez volt az első olyan eset, hogy meggondolatlanul próbált szerelni valakit. Remélem Wenger beszél majd azért ezekről vele.
Ha Arshavin ennyire fáradt volt már akkor miért játszott? Ott ült a padon egy Rosicky, aki miután beállt 5 perc alatt több hasznos dolgot csinált a pályán, mint előtte Andrei az egész meccsen... Néha azt érzem, hogy Arshavin az a személy akit Wenger nagyon nem szívesen hagy ki a kezdőből. Megértem, hogy klasszis játékos és 1 megmozdulással eldöntheti a meccset, de sztem hasznosabb lenne néha ha olyan játszana helyette aki éppen jobb formában van.
Rosickyra visszatérve, én nagyon elégedett vagyok egyenlőre vele. Az utóbbi időben rendre jól játszik én több lehetőséget adnék neki. Tegnap sem értettem miért nem volt kezdő, mert igazából nem volt egy igazi irányító a csapatban aki szervezte volna a játékunkat.
14 éve
Törölt felhasználó
kicsit forró fejű volt de ez van kicsit elkésett..arsavin nagyon rosszul játszott de viszont diaby annál jobban....fabiban valami megmozdult:D de a büntetést wengus részéről nem értem de Ő dolga...
14 éve
Törölt felhasználó
Nehéz meccs volt, de az ilyeneket jó hozni, így 5 pont a hátrány, bár félek, hogy jövőhétre ez már 8 lesz!
14 éve
Törölt felhasználó
Bendtner nem játszott rosszul! Nem is ő lett volna a pályán, ha az első nagy helyzetét nem hagyja ki! :) De Go Bendő! Kedden ott kell folytatnod ahol tavaly a Bl-ben abbahagytad!
14 éve
Törölt felhasználó
Nem játszottunk jól,nem voltunk elég élesek elől,stb.,de ez egy nagyon fontos,és értékes győzelem volt a riválisok eredményeit ismerve! Arról nem is beszélve,hogy 2 vereség után úgy kellett ez a 3 pont, mint egy falat kenyér, ha ma nem nyerünk, akkor még jobban magunkra húztuk volna a mögöttünk lévőket!
A táblázat nagyjából reálisan mutatja az erőviszonyokat, toppon van a Dinamo, mögöttük egy kisebb űr, és jönnek a többiek! Jövőhéten egy jó kis rangadó következik idegenben, jó lenne ott is behúzni a győzelmet,remélhetőleg már Fábregas-szal,és Walcottal!

Szólj hozzá