Meglepetésként robbant a bomba az Arsenal fiataljaival foglalkozó blog, a Young Guns oldalán, melyben egy lengyel laptól átvett nyilatkozatot tolmácsoltak Wojciech Szczesnytől.

A 20 éves lengyel kapusban nagyon sok szakértő, nyilatkozataiban pedig maga Arséne Wenger is, az Arsenal jövőbeli első számú hálóőrét tekintik. Szczesny az elmúlt szezonban az angol harmadosztálybeli Brentfordban szerepelt kölcsönben, így papíron már készen állt volna arra is, hogy átvegye Manuel Almuniától az állandó kezdés jogát.

Wenger a nyáron még utalást tett arra is, hogy a négy kapus közül egyet kölcsönbe fog adni, s mind Szczesnyért, mind csapat-, és vetélytársáért, Vito Mannonéért is voltak ajánlatok, azonban a francia menedzser a mai napig nem döntött e kérdés ügyében.

Szczesny türelme azonban a hírek szerint elfogyott. Nemcsak a kölcsönszereplés kérdése miatt, hanem amiatt is, hogy Wenger a tavalyi hibák ellenére is Lukasz Fabianskit erőlteti a kupa-kapus szerepkörében, ráadásul Szczesny állításai szerint a francia nem is akarja megbeszélni vele a dolgokat.

"A szezon előtti megbeszéléseink ellenére úgy tűnik, Arséne Wenger elfelejtett engem. Minden egyes alkalomkor egyszerűen figyelmen kívül hagy." - mondta Szczesny a Gazets Wyborcza lengyel lapnak.

"Wenger azt mondta, hogy harcoljak az első számú kapus helyéért, de még a Ligakupa elleni keretbe sem rakott be. A barátaim persze mondták, hogy ne aggódjak, mert ez egy maratoni táv, és nem egy sprint. De a maraton sem arról szól, hogy három évig egy helyben fussanak az emberek." - tette hozzá.

Bár Szczesny elmondta, hogy továbbra is a tervében szerepel az Arsenal első szánú kapus posztjának kiérdemlése, ugyanakkor komolyan fontolgatja a távozást az idény végén lejáró szerződése kapcsán.

"Készen állok a legmagasabb szinten játszani, de olyan csapatra van szükségem, ahol bíznak egy húsz éves kapusban. Az Arsenalnál nem sok hajlam van erre. A fő célom az, hogy Wengeréknél játszhassak, de ha van lehetőségem a távozásra, mindenképpen megfontolom."

A Young Guns blog értesülései szerint Szczesnyt a korábbi klubja, a Légia Varsó is megkereste a nyár folyamán, és az Arsenallal való jövője ezek kapcsán több mint kétséges.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

14 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy egy kicsit megmásitották a nyilatkozatát. Ezt leginkább onnan lehet tudni mint a többi esetben ami kacsa vagy ferdittés, hogy sok a Wenger a nyilatkozatban. Egyik játékosa sem hívja így őt. Főleg nem egy újságnak. Ami biztos az az, hogy Fabianski tegnap megint bent volt a gólban. A következő Liga kupa meccsen ha nem Premier ligás csapat ellen játszunk akkor ő fog játszani. Nem tudom honnan az infó, hogy Wilshere kijelentette játszik vagy megy de ha ez meg is történt akkor az a négy fal között maradt volna. Szerintem ő inkább a teljesitményével vívta ki magának.
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem egyszerű a helyzet, a télen jönni fog Sketelenburg. Fiatal, válogatott és már a VB-n is szerepelt, tapasztalt játékos. Hozzá még Szczesny se ér fel (főleg sajnos azért, mert szegény nem igen jut lehetőséghez, noha 20 évesen már illene).

Az egész azért szomorú, mert tegnap is a Spurs egyetlen góljában benne volt Fabi ahogy kell...
14 éve
Törölt felhasználó
ezmiez????????........
Ok,menjen,legalább igazolhatunk miatta egy Llorist pl..
14 éve
Törölt felhasználó
Ugye ez csak valami vicc?? 🐛 🐛
Remélem ez csak valami rossz tréfa... Szczesny többet ér mint az összes többi Arsenal kapus együttvéve...
14 éve
Törölt felhasználó
"A barátaim persze mondták, hogy ne aggódjak, mert ez egy maratoni táv, és nem egy sprint..." - erre csak annyit tudok mondani, hogy a barátai valószínű okosabbak, mint ő, aki egy nagyon tehetséges, de forró fejű 20 éves...és, hogy miért? ->

"olyan csapatra van szükségem, ahol bíznak egy húsz éves kapusban" - igen, talán a harmadosztályban! de először végig kell járni a szamárlétrát...

Szólj hozzá