Az Arsenal pár másodpercre volt attól, hogy ha valószínűleg csak ideiglenesen, de átvegye a Chelsea-től a tabella első helyét, ám az utolsó pillanatokban történő Darren Bent-találat két pontjába került Wenger fiainak.

Az már a találkozó első perceitől kezdve világossá vált, hogy az Arsenal nem a szerdai remeklését fogjuk látni, noha erre papíron minden esély megvolt, hiszen Wenger nem változtatott a Sporting Braga ellen kiküldött kezdőjén. Ennek értelmében a pályán ismét Almunia, Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song, Fabregas, Wilshere, Chamakh, Arshavin és Nasri tartózkodott.

A Sunderland azonban, szokásukhoz híven, ismét az Arsenal ellen fogtak ki parádés napot, a labdabirtoklás az első félidő teljes egészében a hazaiak fölényét jelezte, Benték sorra dolgozták ki a jobbnál jobb támadásaikat, ennek ellenére az Arsenal védelme szilárdnak mutatkozott.

Sőt, még a vezetést is sikerült kicsikarni Fabregas révén. A spanyol csapatkapitány Ferdinandot támadta egy hátragurított labdáért. A Sunderland védője igyekezett volna felszabadítani, de a lövés pillanatában a labda Fabregas lábát találta el, s miután a hazaiak kapusa, Simon Mignolet kintebb állt a kapujából, a szezon egyik, ha nem a legbizarrabb góljával az Arsenal szerzett vezetést.

Ám a játék képe ezek után sem változott. Ahelyett, hogy az Arsenal nyugodott volna meg, s tartotta meg volna a labdát, inkább a Sunderland rohamozott. Az ebből fakadó frusztrációt jelezte, hogy a középpályán Wilshere és Song is kapott egy-egy sárga lapot veszélyes játékért. S az sem segítette az Arsenal helyzetét, hogy Fabregast, a gólnál elszenvedett térdínsérülés miatt már a 29. percben le kellett cserélni.

A második játékrészben már egy viszonylag nyugodtabb Arsenal láthatott a publikum, az ágyúsok háromszor is bevehették volna Mignolet kapuját kétszer Arshavin, egyszer Chamakh révén, ám ezek a helyzetek kihasználatlanok maradtak.

Sőt, az Arsenal problémái súlyosbodtak, amikor az 56. percben egy vélhetően eltúlzott játékvezetői döntés értelmében Song megkapta a második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. Wenger így már csak későn kapott észbe, hogy lehet, hogy rotálni kellett volna, az 57. percben már érkezett Denilson a középpálya megszilárdítása érdekében, az indiszponáltan játszó Arshavin helyére.

Az ágyúsoknak ekkor már 'csak' az eredményt kellett tartaniuk, és Koscielny, valamint Squillaci formáját tekintve erre minden esély megvolt. Sőt. A 73. percben tizenegyest csikartak ki az ágyúsok, ennél közelebb a pályán nemigen jutott a csapat a gólszerzéshez. A büntetőponthoz azonban érdekes módon nem Samir Nasri állt, hanem Tomas Rosicky, ám az Arsenal alkalmi csapatkapitánya elhibázta a tizenegyest, és a keresztléc fölé küldte a labdát.

Az Arsenal helyzete nyilvánvalóan nem tűnt túl rózsásnak, miután Steve Bruce pályára küldte az idei világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettjét, Asamoah Gyant, akit a nyári átigazolási szezon utolsó napján szereztek meg. Az ágyúsok pedig egészen a 95. percig bírták a rohamokat, majd az utolsó pillanatban jött a fekete leves. A tizenhatoson belül lecsorgó labdát Clichy akarta kirúgni, a lövése azonban megpattant az amúgy remeklő Koscielnyn, ami így Darren Bent elé pattant, aki pedig élt a lehetőséggel.

Az Arsenal így az utolsó percben bukott két értékes pontot a nagy riválisával, a Chelseavel szemben. A kékek egyébként a Blackpoolt fogadják a Premier Liga ötödik fordulójában.

Az Arsenal szemszögéből a jövő héten kedden, a Tottenham Hotspurs ellen folytatódik a 2010/11-es szezon a Ligakupa harmadik fordulójában, a hétvégén pedig az ismét feljutó West Bromwich Albionnal játszik Wenger alakulata az Emirates stadionban. Reméljük, ezúttal már ismét a három pont lesz a csapat jutalma.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (737)

14 éve
Törölt felhasználó
marci!
hát rohadtul nem...
14 éve
Törölt felhasználó
Az Arsenal megérdemelte volna a győzelmet.
14 éve
Törölt felhasználó
Vik! az lenne a legjobb :D :D de eleg lenne egy o:1 vagy mind1 mijen dontetlen :D :D 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
arsenal2006! Azt hiszem, most minden ágyús nevében beszéltél! Jó lenne egy Chelsea-Blackpool 0-3 mondjuk! :D
14 éve
Törölt felhasználó
Tippem: 2-2

Szólj hozzá