Ma került sorra az Arsenal éves taggyűlése, ahol a részvényesek kérdezhettek Arséne Wengertől.

A francia menedzsert a szurkolók sok témáról faggatták, így érthető módon nem kerülhette az átigazolással kapcsolatos híreket. Wenger az idei nyáron meglepően aktív volt az átigazolási piacon, hiszen olyan játékosokat igazolt, mint Marouane Chamakh,vagy Sebastien Squillaci, ugyanakkor állítólagosan felmerült annak a Rafael van der Vaart neve is, aki végül a nagy riválisnál, a Tottenhamnél kötött ki.

"Az emberek panaszkodnak rólam, de szoktam pénzt költeni a játékosokra. Az egy dolog, hogy gazdaságosnak kell maradnia a klubnak, s hogy emiatt bölcsen kell beosztanom az átigazolásra szánt költségvetést, de szoktam költeni." - mondta Wenger.

"A játékosaink rengeteget érnek, nagyon irigyek ránk Európában. Az átigazolásainkról pedig annyit: hogy minden majdani érkezővel személyesen találkozok, és megnézzük a háttéreseményeket is, amik őket illeti."

Végül Wenger arra is kitért, hogy miért nem igazolt középpályást a nyáron.

"Mindig is azokat a játékosokat szerettük továbbfejleszteni, akik már amúgyis a klubnál voltak. A példa okán itt van Diaby, Song, vagy Denilson, ott van Aaron Ramsey, akit 18 évesen vettünk meg. És persze ott van Jack Wilshere is. Mindannyian az elvárásoknak megfelelően fejlődtek és fejlődnek mind a mai napig." - tette hozzá.

"A gond az, amikor egy fiatal csapatot építesz, hogy ha például nem adok lehetőséget egy olyan játékosnak, mint Jack, aki 18 éves, akkor fogja magát, és továbbáll."

"Akkor pedig azt a kérdést szögezik hozzám, hogy miért engedtem el. Nézzem meg, milyen jó játékos lett belőle. Ez egy nagyon trükkös szituáció: ha nem játszatom, akkor elmegy. Először is fel kell derítened őket, megfelelő oktatást kell nekik biztosítani, de a végső lépés mindig az, hogy legyünk elég bátrak azt mondani, hogy adjunk ennek a srácnak esélyt a bizonyításra."

"Az első két lépés nem túl nehéz, de az utolsóhoz nagyon erősnek kell lennünk. Szemenézni a kritikákkal, és az emberekkel, akik mindig a legjobb játékosokat akarják a világon. Azonban úgy vélem, ha egy dologra igazán lehetünk büszke az elmúlt évek során az az, hogy a vezetőségtől mindig rengeteg támogatást kaptunk."

"De most itt az idő egy csapattá varázsolni ezeket a játékosokat, tovább fejlődni, és nyerni. Ezek után elmondhatjuk majd, hogy valami igazán különlegeset alkottunk a játékstílusunkkal, valamint olyan értékekkel, amik csak előrébb vitték a klubot."

"Ez az, amiért mindenképpen meg akartam tartani Fabregast, mert nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt öt év folyamán,hogy egy csapattá építsük ezeket a játékosokat." - mondta a francia menedzser.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

14 éve
Törölt felhasználó
eriCesc:Viszont rest voltál végigolvasni ezeket a nyilatkozatokat.Ezeket én is olvastam. Wilshere azt nyilatkozta, hogy inkább kölcsönbe megy mintsem a padon üljön és egy szóval sem mondta soha azt, hogy eligazol.Mindegy nem akarok vitát nyitni egy olyan játékosról aki maximálisan elkötelezett a klub iránt ráadásul 2009 januárjában kötött egy hosszútávú szerződést a klubbal.
14 éve
Törölt felhasználó
eriCescnek igaza van! Nem is egyszer nyilatkozott ilyeneket Jack!
14 éve
Törölt felhasználó
Wright!
Nem voltam rest,és visszakerestem egy korábbi Wilshere nyilatkozatot amiben az mondta: "Nem igazán szeretnék visszatérni azért, hogy meccseken át végig a padon legyek. Játszani akarok."
Abban igazad van,hogy konkrétan nem mondta ki,hogy "ha nem játszom, távozom",de van egy ilyen háttérzaja az egésznek!
Amúgy,ha olvastad a hozzászólásaim,akkor azt is láthattad,hogy én próbáltam általánosságokról írni,nem csak Wilshere vonatkozik az amit mondtam,hanem minden Arsenal utánpótlás játékosra aki ilyenekre gondol!
14 éve
Törölt felhasználó
eriCesc és társai: Szerintem Wilshere egy szóval sem mondta, hogy ha nem játszom akkor megyek.Legalább is a cikkben erről egy sort sem írnak.A cikkben Wenger ezt mondja:"A gond az, amikor egy fiatal csapatot építesz, hogy ha például nem adok lehetőséget egy olyan játékosnak, mint Jack, aki 18 éves, akkor fogja magát, és továbbáll." Tehát csak példaként említi de mondhatta volna akár Denilson vagy Diaby vagy Ramsey nevét is.Szerintem egy kicsit félreértelmeztétek a mondatot.
14 éve
Törölt felhasználó
Az a "baj", hogy itt sok fiatal megteheti azt, hogy azt mondja Wengernek, hogy rakjon be a kezdőbe 18-19 évesen... Ez valahol a mi hibánk is, mert ez már szerintem egy kicsit túlzás! Wilshere is 18 évesen a kezdőbe akar szerepelni? Ha a Chelseabe vagy a MUba elmenne, nem hinném hogy értékelnék ezt, esetleg 20 évesen elkezdenék játszatni huzamosabb ideig! De végülis ha jól teljesít nincs gond, csak türelem is kell hozzá!

Szólj hozzá