Bacary Sagna azt akarja, hogy az 'igazi Arsenal' álljon ki a pályára valamennyi Bajnokok Ligája meccsen az idei szezonban, hogy bebizonyíthassák, vannak olyan szinten mint a Barcelona.

Az Arsenal BL-szereplésére a tavaéyi szezonban sem lehetett rossz szó, egészen addig, amíg meg nem kapták a negyeddöntőben a címvédő Barcelonát. Az ágyúsok éppenhogy 2-2-es döntetlennel túlélték az odavágót az Emiratesben, a Nou Campban viszont már folytatódott a katalán, illetve a Messi-parádé: Wenger együttesének 4-1-es zakóval kell visszatérnie Angliába.

"Van egy pár dolog, amit bánunk a Barcelona elleni meccsünket követően. Az odavágón például fél óráig csak kerestük magunkat a pályán, ott simán veszíthettünk volna 5-0-ra. Talán féltünk tőlük." - mondta Sagna.

"Aztán a visszavágón megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó és szép focit játszani. Mi szereztük az első gólt, de utána rögtön egyenlítettek és fordítottak, nehéz volt őket kizökkenteni a saját stílusukból."

"El kell ismernünk, ezeken a meccseken a Barcelona jobb volt mint mi, ugyanakkor nem láthattuk a valódi Arsenalt. Ezt a tény ki kell javítanunk, és a jövőben csapatként kell játszanunk - akár ismét ellenük."

"Csalódott voltam. Mindig nehéz megemészteni, ha netán négy gólt kapunk, és annyira közel voltunk az elődöntőhöz. De le kell szűrnünk a következtetéseket, és jobban akarunk szerepelni a következő alkalommal."

Erre jó inspiráció lehet az a tény, hogy az idei BL-kiírást a Wembley stadionban rendezik. Sagna is úgy gondolja, az Arsenal ezek kapcsán csak még elszántabb lesz.

"Ez nemcsak nekünk, de a másik három angol csapatnak is nagyszerű, hogy a döntő a Wembleyben lesz. Játékosként mindig a hazai közönség előtt akarsz játszani."

"Nem lakunk messze a Wembleytől, de hosszú út visz a döntőig. Mindent bele kell adnunk, hogy elérjük ezt a célunkat, meccsről meccsre kell haladnunk és összpontosítanunk." - közölte.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
számomra már az sértő, hogy azt mondják az arsenal olyan focit játszik minta barcelona. tévedés. a barca játszik olyan focit mint az arsenal!
egy egészséges arsenal, simán van olyan erős mint egy barca, helyesen mondja sagna.
14 éve
Törölt felhasználó
Tomek azért még inisteá-t is mondd és ha ez a 3 játékos lesérül akkor azért más lenne a csapatuk :)
14 éve
Törölt felhasználó
ha lesszi meg csávi lesérülnének huzamosabb időre akkor meghalnának, de ha mind2 egyszerre, akkor biztos
14 éve
Törölt felhasználó
Na a Barcelónához hasonlítsanak minket! 😏 😏

OFF: A széfben most volt, hogy melyik csapat beceneve az ÁGYÚSOK! Szerencsére eltalálták, mert ha nem akkor elbeszélgettem volna velük! :)
14 éve
Törölt felhasználó
Hát, azért ez nem teljesen igaz így! :) Jójó jók vagyunk meg minden, de szerintem messze vagyunk még a Barcelonától! Az a baj, hogy ők tavalyelőtt mindent vittek, tavaly sem maradtak trófea nélkül, idén sem fognak, ráadásul ők játszák/játszották az elmúlt években Európa legszebb fociját, akármennyire is elfogult akarok lenni, ez így van! Fejlődnünk kell még sokat ahhoz, hogy a Barcelona szintjére jussunk, de én látom a csapatba a potenciált! És ez a fontos!

Szólj hozzá