Az Ágyúsok tegnap 4-1-re legyőzték Owen Coyle együttesét az Emirates Stadionban. A mérkőzés első gólját Laurent Koscielny szerezte, amire Johan Elmander még válaszolt a vendégek részéről, azonban a második félidőben Marouane Chamakh, Alex Song és Carlos Vela is betalált, így az Arsenal megnyerte az összecsapást, s már 10 pontos a bajnokságban.

A meccs után Arséne Wenger elégedetten nyilatkozott, s kifejtette azon véleményét, miszerint a Bolton ellen úgy is bele lehet szaladni egy vereségbe, ha egy csapat uralja ellenük a mérkőzést.

Összességében azt tudom mondani, hogy ez egy küzdelmes meccs volt, amelyen sok helyzetet dolgoztunk ki, s uraltuk a játékot, azonban ha nem tudsz dűlőre vinni egy ilyen összecsapást a Bolton ellen, akkor könnyen ráfázhatsz, hisz a játékukban mindig megvan a gólveszély. Dominálhatsz a mérkőzés 80%-ában, de nekik is lesz egy-két veszélyes pontrúgásuk vagy éppen bedobásuk, amiből be tudnak találni. Nagyon erős középpályával álltak fel, szoros emberfogást alkalmaztak, s kihasználták a fizikai erejüket. Mindent összevetve nagyon jól játszottak.

A 60 éves menedzser ezután kiemelte, hogy a Bolton milyen erős a levegőben, s egyúttal a középső védőinek teljesítményét is méltatta, mivel szerinte nehéz dolguk volt az összecsapáson.

Owen Coyle nagyszerűen használja ki csapata erősségeit. Davies és Elmander is nagyon jó a levegőben, de megvan az egyensúly a játékukban, hisz a labdát a földön tartva is tudnak játszani. A középső védőinknek nem volt künnyű dolguk a meccsen, de úgy vélem, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottak, különben pedig az egész csapat szereplésével elégedett vagyok.

A találkozón meglehetősen durván játszottak a Bolton játékosai, aminek az lett az eredménye, hogy Garry Cahillt ki is állította a bíró, de akár több piros is születethetett volna a mérkőzésen.

Talán másokat is ki lehetett volna állítani, de ezt nagyon nehéz megítélni, s vissza kell néznem az eseteket, mielőtt állást foglalnék. Diaby például nagyon csúnya rúgást kapott, nincs is valami jó állapotban... Azt tudom mondani, hogy rendkívül elkötelezetten játszott az ellenfelünk, s ezért türelmesnek kellett lennünk. Latba kellett vetnünk a technikai tudásunkat, s a legjobb passzjátékunkat kellett játszanunk a győzelemhez, de én biztos voltam abban, hogy sikerrel fogunk járni. Fontos volt, hogy nem követtünk el második hibát.
 

A Wenger által már említett Abou Diaby csereként állt be az összecsapáson, de 12 percnyi játék után el is kellett hagynia a játékteret, mivel megsérült egy durva belépő következtében.

A bokájával vagy a sípcsontjával van gond. Egyenlőre csak ennyit tudok mondani, illetve azt, hogy jelenleg nem tudja mozgatni a lábát. Meglátjuk mi lesz vele kapcsolatban.

Ezt követően arról ejtett néhány szót a francia szakember, hogy a néhány évvel ezelőtti Arsenal nem tudott volna hat pontot szerezni a csapat legutóbbi két meccsén.

A Blackburn Rovers ellen, valamint a mai meccsen is győzelmet arattunk. Úgy gondolom, hogy pár ezelőtt ezen a két összecsapáson nem tudtunk volna hat pontot szerezni.

Ezen a meccsen debütált az Ágyúsok első csapatában Sébastien Squillaci, s nagyszerűen teljesítette a feladatát, míg a társa, Koscielny bevette a Bolton kapuját, elkövetett egy hibát Elmander gólja előtt, majd a második játékrészben magabiztos védőmunkával játszott közre az észak-londoniak sikerében.

Ne gondolja senki azt, hogy 18-19 ehhez hasonló meccsük lesz a bajnokságban! Ez egy jó teszt volt számukra, s amit igazán elismerek az nem más, minthogy Koscielny vétett egy hibát, de utána minden egyes fejpárbajból sikerrel jött ki. Ez egy olyan játékostól, aki a francia bajnokságból érkezett, igazán jó jel.

Cesc Fabregas a Blackburn otthonában enyhén szólva nem nyújtott valami kiemelkedő produkciót, amiből sokan már arra következtettek, hogy kiveszett belőle az Arsenal iránti elkötelezettség, azonban a Bolton ellen, csapatkapitányhoz méltóan kulcsszerepet vállalt magára.

Nagyon sokszor láttam már tőle kiváló teljesítményt, s nehéz ezeket összehasonlítani. Nem tagadom, volt egy Barca-sztori, de én mindig meg lettem győzve arról, hogy imádja az Arsenalt, s imád futballozni. Azzal a játékfelfogással lépünk pályára, amit igazán szeret, s köré épül a játékunk. Itt nevelkedett fel, s ha az a legfontosabb neki, hogy sikerre vigye a csapatot.

Tegnap az Ágyúsok kezdőjében helyet kapott Kieran Gibbs, vele kapcsolatban Wenger a rotálás fontosságáról beszélt.

Ez nem Clichy játékán múlott, hisz nagyon jól játszott az utóbbi időben, csupán rotálásról van szó. Két olyan hónap áll előttünk, melyek során háromnaponta pályára kell lépnünk, így néha egy-két poszton forgás lesz. Szeretném, ha Gibbs visszanyerné a teljes fitneszét, ehhez ez volt az első meccse, amit végigjátszott.

Az Arsenal menedzsere végül Jack Wilshere szerepeltetéséről, s teljesítményéről beszélt néhány mondatban.

Minden lehetséges esélye meglesz a szezon során, hogy játsszon az első csapatban. Még csak 18 éves, de én már a felnőtt játékosok között tartom számon őt. Amikor a pályán van, nagyon jól illeszkedik a játékhoz. Sagna és Clichy pihenőt kapott, Nasri sem tért vissza még, míg Diaby és Denílson is csak csereként lépett pályára a meccsen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

14 éve
Törölt felhasználó
Nem volt ez egy könnyű szülés, de a 2. gól után vitt magával a lendület, és szerencsére nem lepett meg minket a Bolton egy újabb góllal! :)
14 éve
Törölt felhasználó
én is jó dolognak tartom, hogy a Roverstől, és a Boltontól is behúztuk a 6 pontot, ráadásul óriási "könnyebbség", hogy idén már nem lesz meccsünk az Anfielden, és az Ewood Park-ban...eddig elégedett vagyok, jövő héten nehéz meccsünk lesz!
14 éve
Törölt felhasználó
Löketei alapján máris egy nagy ágyús xD
14 éve
Törölt felhasználó
Denilson: "Az Arsenalnál akarok játszani egészen 31-32 éves koromig." => ez nagyon nagy oromet ad nekem ,Denilson-bol is egy nagy agyus lehet (mar az) :) :)
14 éve
Törölt felhasználó
ja oké, igazad van. am még az, h a Diaby-s odarúgás, amit kiemelt Wenger minimum sárgát ért volna, daviest meg 10 perc után ki kellett volna állítani a rákba. előbb Rosickyt tarolta le két perces ütemkéséssel (min sárga), azér semmit nem kapott, s ugyanez a Wilshere-szituban. sztem egy durva belépőt akkor is büntetni kell, ha csak az első szabálytalansága volt és kész. ki kellett volna állítani. sokkal inkább őt az elején, mint cahillt, de azért őt se védeném, szerencse, h Chamakh csak felkelt és kész.

Szólj hozzá