Manuel Almunia első ízben nyilatkozott a jövője felől azok után, hogy Arséne Wenger továbbra is nyitott egy új kapus megvásárlására -a hírek szerint Mark Schwarzer, vagy Shay Given lehet az esetleges befutó a spanyol hálóőr pótlására.

A francia menedzsernél a tavalyi felemás szezon telt be pohár, mikoris mind Almunia, mind az Arsenal második számú kapusa, Fabianski is hibát hibára halmozott, értékes pontokat veszítve a bajnoki versenyért folytatott harcban.

"Őszintén szólva, nagyon nehéz koncentrálni, mert az Arsenal egy nagy klub, és spekulációk mindig vannak a médiában. Csak annyit tudok tenni, hogy mindent beleadok a meccseken és az edzéseken, mert szerződésem van a csapattal, így azt kell tennem, amit a menedzser mond." - idézte Almunia szavait az Evening Standard.

"Még nem beszéltem Wengerrel a jövőmről, viszont ha valaki érkezik, akkor nyilvánvalóan meg fogom vitatni vele a helyzetet. Ez minden. Most nem érdemes erről beszélnem vele, mert nem lenne értelme. Továbbra is azt kell tennem, ami a feladatom, és ha egy nap nem leszek elég jó az Arsenalnak, akkor majd beszélni fogok Wengerrel. Ez nem probléma. Nagyon boldog vagyok itt."

Lényegében az Arsenalt illetően az egész idei átigazolási szezon alatt folynak a spekulációk egy esetleges kapusérkezőről, nincs olyan hét, amikor a nemzetközi sajtó ne dobna be egy újabb nevet a kalapba. Ám a folyamatos cáfolatok minden esetben érkeztek Wengertől, vagy az érintettektől, kivétel ez alól két portás: Schwarzer és Given, akiket nyilvánvalóan motiválja az Arsenalhoz érkezés gondalata.

"Az összes hírt lényegében egy harmadik féltől hallom - az edzőközpontban dolgozó emberektől. Amikor kint vagyok a pályán, nem foglalkozok ezekkel, próbálok burokban élni, s az összes figyelmemet a feleségemre fordítom. Csak délelőttönként, az edzésekre tartva gondolkozok a jövőmet illetően, a nap hátralévő részében azonban igyekszem kikapcsolódni." - tette hozzá a spanyol kapus.

Amennyiben vagy az ausztrál, vagy az észak-ír kapus érkezik, vélhetően Almunia távozik az Arsenaltól. A spanyol játékos azt is elárulta, hogy semmilyen komolyabb tervvel nem rendelkezik, amennyiben úgy dönt, mégis vált.

"Nem tudok semmit mondani, mi lenne, ha távozni kényszerülnék. Nagyon nehéz lenne egy másik angol csapatnál védeni, és hasonlóképpen lenne az is, ha visszamennék Spanyolországba."

"33 éves vagyok, és már csak pár évem van hátra a professzionális futball szintjén, szeretném élvezni azokat. Olyan kapus vagyok, aki élvezi, ha játszhat." - zárta szavait Almunia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (66)

14 éve
Törölt felhasználó
fantasy pl-ben a cserék alatt mit értenek? LÉCC VÁLASZOLJATOK!(bocs az OFF-ért ,de a hirhez már irtam :D )
14 éve
Törölt felhasználó
Teljes mértékben egyetértek Francesc-el.
14 éve
Törölt felhasználó
Hát ha érkezik egy új kapus, ami nagyon jó lenne, kellene, akkor Almunia tényleg lehúzhatja a rolót.
Engem különösebben nem érintene meg ha távozna, viszont muszáj lesz valahogy ezt a kapus problémát megoldni ami van.
14 éve
Törölt felhasználó
fecc!
ok,de sztem 3 napon belül megcsinálja vki,amikor megjelent a PL-es labda,már másnap 2 napra rá találkoztam a fifás másával is:D
gonka!
:D akkor jó,tanulnod kell még:D
14 éve
Törölt felhasználó
nem tudom,nem vagyok otthon annyira a fradiellenes dalokban csak ezt a cigányosat itt is szoktuk nyomni...:D

Szólj hozzá