Almunia 2004 nyarán érkezett az Arsenalhoz, ahol a karrierje elején Lehmann mögött csak elvétve kapott lehetőséget. Jens 2008-ban egyre gyengébb teljesítményt nyújtott és a botladozását kihasználva Almunia végül a csapat elsőszámú kapusa lett.

Manu két szezont húzott le elsőszámúként, amikor egyre több bakit követett el, így eljött a fiatalok ideje. Végül néhány hónap alatt Szczesny bebiztosította a helyét a kapuban.

Almuniát az utóbbi 2 évben több alkalommal emlegették a távozók közt, de a spanyolért nem volt komolyabb érdeklődő. 2011 szeptemberében 1 hónapig kölcsönadtuk a második vonalban szereplő West Ham csapatához, de ott sem sikerült maradandót alkotnia.

A szezon végén Fabianski, Mannone és Almunia szerződései lejárnak, így ismét aktuálisak a távozásával/távozásukkal kapcsolatos pletykák.

Almunia ezúttal megszólalt és elmondta, hogy távozni fog az Arsenaltól, de szeretne Londonban maradni, mert szereti az ottani életet.

"Egy jó ajánlatra várok a következő szezonra. Új életet akarok kezdeni."

"Lusta vagyok túl messzire igazolni, mert itt Londonban nagyszerű az élet, és remélem, hogy találok itt egy csapatot a következő szezonra és így maradhatok."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Szegény Almunia. Már rég el kellett volna igazolnia, így csak a saját karrierjét tette mellékvágányra. Egy kisebb angol csapatban (mondok valamit: pl. Norwich) még simán megállná a helyét. Sok sikert neki!
12 éve
Nagyon jó ember, én Ebouhoz tudnám hasonlítani, de sajnos a fociba ez nem elég. Sok sikert kívánok neki a jövőben.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a Chelsea és a Tottenham is bejelentkezik érte :D:D

Szólj hozzá