Ma, magyar idő szerint 9 órás kezdettel összecsap egymással az angol és a magyar válogatott a Wembley Stadionban. Ez a találkozó mindkét fél számára az újrakezdés ideje, hisz a Háromoroszlánosoknak ez a első meccsük a világbajnoki leszereplésük óta, míg Egervári Sándor ma fog debütálni a nemzeti tizenegy szövetségi kapitányaként.

Fabio Capello keretéből több játékos is kivált az utóbbi napokban: Paul Robinson és Wes Brown is lemondta a válogatottságát, Darren Bent, valamint Ben Foster pedig kikerült a csapatból hátsérülés miatt, ám az angolok legnagyobb sztárjai ott lesznek az összecsapáson, s öt újonc, a Fulham csatára, Bobby Zamora, két ifjú portás, Scott Loach, illetve Frankie Fielding, s két nagy Arsenal-tehetség, Jack Wilshere és Kieran Gibbs is behívót kapott a találkozóra. Theo Walcott, aki nagy meglepetésre nem utazhatott el a dél-afrikai tornára a Háromoroszlánosokkal, ismét lehetőséget kaphat az olasz szakembertől.

A magyarok oldalán természetesen az a legfontosabb, hogy Gera Zoltán visszatért a nemzeti tizenegybe. A Fulham Werder Bremen elleni barátságos meccsén triplázó támadó a csapatkapitányi karszalagot is visszakapta Juhász Rolandtól, aki nem vette zokon ezt, s el is mondta, hogy ebből nem lesz olyan affér, mint amit Philipp Lahm kavart a Vb-n nyilatkozatával. Gera tehát újra fontos egyénisége lehet a válogattnak, ám Egervári, aki hat NB1-es focistát nevezett a keretébe, nem számolt Torghelle Sándorral. A Fortuna Düsseldorf csatárát, aki mögött 42 válogatottbeli mérkőzés áll, Gera mellett Rudolf Gergely és Priskin Tamás felejtheti egy esetleges jó szerepléssel.

A hétvégén megkezdődnek a Premier Liga küzdelmei, így azt lehetne gondolni, hogy az angolok nem veszik majd teljesen komolyan a mai összecsapást, ám Capello általában komoly elvárásokat támaszt a játékosai felé, s a Háromoroszlánosoknak bizonyítaniuk kell, hogy visszanyerjék a szurkolóik bizalmát, amely a Németország ellen 4-1-re elbukott Vb-nyolcadöntő óta nem a legerősebb. A magyar válogatott felé az alakulat játékának fejlődése lehet a reális elvárás, nyilvánvalóan idő kell Egervárinak ahhoz, hogy igazi csapatot faragjon a legénységéből.

Anglia-Magyarország barátságos mérkőzés
2010. augusztus 11., Wembley Stadion


Az angol keret
Kapusok: Joe Hart (Manchester City), Scott Loach (Watford), Frankie Fielding (Blackburn Rovers)
Védők: Gary Cahill (Bolton Wanderers), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)
Csatárok: Carlton Cole (West Ham United), Bobby Zamora (Fulham), Wayne Rooney (Manchester United)

A magyar keret
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town)
Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion), Laczkó Zsolt (DVSC)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (Genk), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
Csatárok: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (50)

14 éve
Törölt felhasználó
Ez igy van ahogy mondod:D REngeteg tanulnivalója van még...ezért van az Arsenalnál és ezért hivták be az angol keretbe...
14 éve
Törölt felhasználó
nem vágom..miért írjátok h walcott jó volt..ja téll ez az arsenalfan.:)
sztem vanczák teljesen meccsben volt theóval szemben..
a másik amire ráébredhettünk,hogy bizonyos hangokkal ellentétben gibbs sajna még nagyon messze van ashley-től..megnézhetné,hogy ashley az ellenfél 16-osán tűnik fel a VONALNÁL(!!!) míg ő a pálya közepén próbál irányítáni(???)...még nagyon sokat tanulhatna..
14 éve
Törölt felhasználó
Ez kb annyit jelent hogy azért nem játszott sokat mert előtte korházban volt, mivel érzett egy kisebb fájdalmat, ezért kapott csak 10 percet...
14 éve
Törölt felhasználó
"Wilshere didn't play much because last night he was at the hospital," Capello said. "He had some problems, some big pain. He returned from the hospital at 5am. That is the reason he played 10 minutes. The doctors said that he could not play a lot in the game."



http://www.guardian.co.uk/football/2010/aug/12/steven-gerrard-hurtful-unfair-criticism
14 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek...szerintem néhol még jók is voltunk...Gera hatalmas húzás volt, és ha nem is tudott sokszor villanni, olyan tudása van a többiekkel szemben, amellyel csak segiteni tud...a másik aki szerintem zseniális volt na az Dzsudzsák....nem véletlen hogy a PSV-nél van, sokszor táncoltatta meg az angol védőket....és neki volt csak épeszü kapurarugása...na és azt is vegyük figyelembe, hogy ezt a csapatot sikerült annyira összetákolni AMIRE MINDÖSSZE KÉT NAPJA VOLT AZ EDZŐNEK hogy nem kapotunk több gólt 2-nél...borzasztóan komoly és szép becsúszásaink és ütközéseink voltak, és ha a fejlődés tovább halad, ez tényleg csak jobb lehet...

Szólj hozzá