Az Arsenalban való játékhoz, úgy érzem egy évet a Bundesligában kéne töltenie.

Ezek a szavak hagyták el Arséne Wenger száját, amikor tavaly nyáron kölcsönadta Havard Nordveitot a Nürnberg csapatának. A menedzser véleménye úgy tűnik igaznak bizonyult, ha a felkészülési mérkőzéseket megnézzük.

Nordtveit 20 alkalommal léphetett pályára a Nürnberg színeiben, ezzel segítve Őket a kiesés elleni harcban. Ám ma már visszatért az Arsenalhoz, s egy meggyőző teljesítménnyel reagált Wenger kijelentésére a Barnet és a Sturm Graz elleni barátságos mérkőzésen.

20 évesen a német Bundesligában játszani fantasztikus érzés volt a számomra.

-nyilatkozta Nordtveit.

20 meccsen játszottam, és olyan nagy srácokkal találkoztam, mint Arjen Robben vagy Franck Ribéry.

82 ezer ember előtt is játszottam. Óriási nyomás volt rajtam, de meg kellett szereznünk a három pontot. Németország nagy lépés volt számomra, főleg mentálisan fejlődtem sokat.

Összpontosítani kell, és akkor minden nap, minden meccsre készen állunk. Óriási lépés volt számomra, az elején kemény volt, de Németországban is fegyelmezetten viselkedtem, így tehát nem volt probléma.

A kérdés mostmár csak az, hogy a tapasztalatokat a Premier Ligában is sikerül-e majd kamatoztatni. 

Az edzések elég kemények voltak Németországban.

Mentálisan sokkal könnyebben érzem magam most, mint 10 hónap Bundesliga után. Ha visszatérek az edzésbe, majd sokkal nagyobb játékosoktól tanulhatok mint ott.

Minden nap egy edzés, így tehát minden nap tanulsz valami újat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

14 éve
Törölt felhasználó
NooBitO, Tomco, gonka, Vik, eriCesc ment egy PÜ.

Szólj hozzá