Bár az elmúlt évekhez képest kevesebb fiatal játékos kap lehetőséget immáron a Ligakupában, még mindig ez a legjobb alkalom az Arsenal ifjú tehetségeinek a bizonyításra.

Ugyanígy látja a helyzetet Havard Nordtveit, az ágyúsok norvég játékosa. A júliusi, Barnet elleni jó teljesítménye azt eredményezte, hogy Wenger őt is elvitte a csapat ausztriai edzőtáborába, de az ott lejátszott pár barátságos meccs óta még mindig csak várjuk Nordtveittól az áttörést.

A Tottenham ellen például egy sérülés miatt nem játszhatott, de a Newcastle ellen már ott lehet.

"Az a legfontosabb dolog, hogy keményen eddzek, jó hozzáállással, és egy kis kis többlettel." - mondta Nordtveit az arsenal.comnak.

"Sajnos sérült voltam, amikor a Tottenham ellen játszottunk, a bokám kificamodott, viszont három hete már teljes körű edzésprogramot végezhetek. Csak a menedzsertől függ, hogy beválogat-e a Ligakupa keretébe, ha igen, akkor mindent bele fogok adni."

"Ez egy nagyon kemény keret, nagyon sok jó játékossal, de remélem, hogy nekem is lesz helyem."

Nordtveit a tavalyi évben a Nürnberg együttesénél játszott kölcsönben, 23 meccs erejéig, szóval van fogalma arról, mit jelent egy csapat felnőttkeretében bizonyítani a tartalékcsapat után.

"Az olyan csapatok ellen játszani, mint a Tottenham, teljesen más, mint a tartalékbajnokság.Természetesen a nyomás is sokkal nagyobb, ráadásul idegesebb is az ember, amikor olyan sok ember előtt játszik. Viszont csökken a nyomás, ahogy a játékvezető belefúj a sípjába, és elkezdődik a mérkőzés."

"A Nürnbergnél is volt nyomás a játékosokon, amikor minden héten a világ legjobb játékosai ellen játszottunk, és minden meccsen a három pont volt a cél. Az egy remek szezon volt a számomra. 23 meccsen játszhattam a Bundesligában, ez volt a legnagyobb szint, amin részt vehettem, már ami a koromat illeti."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

13 éve
Törölt felhasználó
oan régota csak nem játszhat ott, mee előtte SOSE hallottam rola az Arsenalba..
14 éve
Törölt felhasználó
roberto, nordveit már rég itt játszik, ha rá gondoltál, csak kölcsönbe volt a Nürnbergben:)
14 éve
Törölt felhasználó
Roberto!

1.ez hogy jön ide?
2.kit?:D
3.fifa10 má elavút xD
14 éve
Törölt felhasználó
máá a fifa 10 be leigazoltam az Arsenalba szal nem meglepő h jo játékos... de tudjuk mindannyian h csak jo játékosokat igazol Wenger "nagyúr"
14 éve
Törölt felhasználó
Wenger elmondása alapján: Szczesny
Eboue-Nordveit-Koscielny-Gibbs
Eastmond(vagy Denilson)
Lansbury-Rosicky(akár ide is jöhet JET)
Walcott-Bendtner(vagy JET)-Vela
De ez nem biztos, sőt..

Szólj hozzá