Havard Nordtveit, bár egyetlen percet sem kapott Wengertől az Emirates Kupán, bizakodó, hogy hamarosan az Arsenal első számú keretében tudhatja magát, s ennek kapcsán reméli, hogy neki is összejöhet az, ami annak idején Steve Bouldnak.

A várhatóan a közeljövőben hosszabbító norvég ugyanis az ausztriai felkészülések alkalmával jobb szélsőt játszott, holott az eredeti posztja szerint inkább középső védőről van szó. Nordtveit azonban nem aggódik, hiszen Bould is először jobb szélső védő volt, mielőtt középső bekként jött az áttörés 22 éve, George Graham csapatában, egy bizonyos Tony Adams mellett.

Nordtveit sokoldalúsága azonban nem csak ebben tűnik ki, hiszen a 14 kölcsönben töltött hónap folyamán három csapatnál három különböző poszton játszott, a legutóbbi csapatánál, a Nürnbergnél például védekező középpályásként szerepelt.

Most már akárhol játszhatok.

- mosolygott Nordtveit.

A Lilleströmnél eltöltött négy hónapom folyamán 17 meccsen játszottam jobb szélső védőt. Eztán egyenesen a Nürnberghez mentem, ahol 10 hónapig voltam, és mindössze egyetlen egyszer szerepeltem az eredeti posztomon, míg 19-szer a középpályán segítettem a védekezésnek. Amióta pedig visszajöttem, ismét jobb szélsőként számít rám az edző.

- árulta el a norvég.

Abban nem vagyok biztos, hogy hány nagy játékos követte egykoron ezt az utat, amit most én. Steve Bould is jobb szélsőként kezdte, aztán tért vissza az eredeti posztjára, mint középső védő. Ez egy nagyon jó tapasztalatszerzési mód, mert ha majd én is középen játszok majd, tudni fogom, hogy mit fog csinálni a jobb szélen védekező társam.
Szóval szerintem egyáltalán nem rossz dolog jobb szélsőként is játszani, még ha az eredeti posztom nem is ez.

Nordtveit egyelőre még nem egyeztetett Wengerrel a jövővel kapcsolatban, amikor a francia legutóljára, tavaly augusztusban, a norvégról beszélt, csak annyit árult el, hogy egy éves bundesligás tapasztalatra még mindenképpen szüksége van, mielőtt az Arsenal játékosa lesz.

"Mindössze húsz évesként megjárni a Bundesligát és Németországot, egyszerűen fantasztikus volt. 20-szor játszhattam, és olyan játékosok ellen védekezhettem, mint Robben, vagy Ribery, miközben 82000 néző volt a stadionban. Ilyenkor még hatalmasabb volt a nyomás a három pontért, szóval mentálisan nagyon nagy előrelépés volt a Nürnbergnél eltöltött 10 hónap."

"Mindig keményen kell koncentrálnod, és készen kell állnod minden egyes nap, minden egyes meccsre. Azt gondolom, nagy előrelépés volt a számomra. Kezdetben nehéz volt, de kedvelem a fegyelmezettséget, mint emberi tulajdonságot, így hamar alkalmazkodtam."

"Szerintem nem lesz gond beleszokni az angol ligába, ugyanis már a német edzések is nagyon kemények voltak. Mentálisan minden könnyebb most, innentől kezdve pedig az edzésekre koncentrálok, hiszen minden egyes nap új dolgokat lehet tanulni." - zárta szavait Nordtveit.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

14 éve
Törölt felhasználó
Azért Én annyira nem aggódnék amiatt, hogy nem tartunk meg minden tehetséges játékost. Ahogy Én emlékszem akik nálunk nem futottak be 20 évesen azok máshol sem... (hirtelen csak Bentley jut eszembe, mint esetleges kivétel). Úgyhogy bár nekem sem mindig tetszenek AW döntései, de ilyen téren még bízok benne.
14 éve
Törölt felhasználó
azért lesz neki jó az idei szezon, mert a szabályok által játszhat majd... így nyílik meg a kapu Frimpong, Wilshere és még néhány fiatal (angol) játékos előtt... a jövő csapata épülőben van :P reméljük az első keret meg jó lesz. (talán azért jön egy 28 fölötti védő, hogy Havard 2 év múlva már kezdő lehessen...)
14 éve
Törölt felhasználó
OFF: Watt a Leeds-hez ment kölcsönbe
14 éve
Törölt felhasználó
Athlon, ezt honnan veszed h el fogjuk herdálni??? :gulp: :gulp: :gulp:
remélem nem így lesz
14 éve
Nem véletlen, hogy Nordtveit már az ide igazolása után nem sokkal (vagyis pontosabban fogalmazva: rögtön) megkapta a tartalék csapat kapitányi rangját.

Szólj hozzá