Az LA Galaxy futballistája, David Beckham szerint Thierry Henry New York Red Bullsba való igazolása jót fog tenni a labdarúgásnak Amerikában.

Szerintem ez nagyszerű, örülök, hogy Thierry a Red Bullshoz igazolt. Tudtam, hogy érdekli az MLS, mert sokat beszéltünk Amerikáról, és már tudtam egy ideje, hogy végül itt fog kikötni.

-nyilatkozta Beckham a Yahoo-nak.

Thierry csak jót tehet a sporttal, mert az emberek többet fognak beszélni az MLS-ről, és ez egyre nagyobbá teszi majd ezt a ligát.

A játékstílusa és a neve a sport berkein belül végig ment a világon, a Red Bullsnak roppant kivételes az Ő jelenléte.

Alig várom már, hogy egymás ellen játsszunk. Jó barátok vagyunk, remekül kijövünk egymással. Ő egy nagyon kivételes tehetség.

Ha a pletykák igazak, egykori csapattára, Ryan Giggs is Amerikában folytatja majd a pályafutását, ám néhányan úgy vélik, 37 évesen már túl öreg ahhoz, hogy egyáltalán pályáraléphessen.

Ryan végignézett a testén, így az évek elteltével, és rájött, miért is játszik ilyen magas szinten a kora ellenére is.

Szerintem ha Ő úgy érzi, hogy megtudja csinálni, akkor biztosan képes lesz rá. Nem számít hány éves vagy, ha egy Ryan Giggs és egy Thierry Henry csatlakozik az MLS-hez, az nagyszerű  a sportnak.

Beckhamet is lenyűgözte, a rengeteg amerikai szurkoló a világbajnokságon, és szerinte ez csak azt mutatja, mennyire terjed egyre jobban a futball az USA-ban.

Azt hallottam, hogy 25 millió ember nézte a döntőt Amerikában, szóval ez mond valamit. Egy olyan országban, ahol nem a futball az elsőszűmú sport. Sok jó játékosuk van, és éltek már át nagy pillanatokat, mint például gólt szerezni az utolsó percben, és továbbjutni. Az amerikai emberek szeretik az izgalmakat, ezért hiszem úgy, hogy sokat fejlődött a futball az USA-ban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
hát henryt nem értem miért igazolt oda ilyen korán..még 1-2 évet maradhatott volna Európában...
14 éve
Törölt felhasználó
Nagy volna ha Giggs meg Henry is a Red Bulls-nál játszanának, csak Giggs leigazolására kevés az esély..

Szólj hozzá