Robin van Persie bombaformában tért vissza a pályára áprilisban, miután hónapokat kellett kihagynia egy súlyos bokasérülés miatt, s bár a hollandok összes felkészülési meccsén betalált a Világbajnokság előtt, a tornán eddig csak egy gólt szerzett, méghozzá a Kamerun elleni csoportmérkőzésen.

Az Oranje szövetségi kapitánya, Van Marwijk elmondta, hogy továbbra is bízik a 26 éves támadóban, akinek véleménye szerint a Spanyolország elleni finálé lehet a nagy meccse.

"Robin játéka javult az utóbbi meccseinken, s én még mindig bízok benne. Úgy érzem, hogy az utolsó mérkőzésen a legjobbját láthatjuk majd."

Az 58 esztendős szakemberen kívül a Vb-n szintén egy gólt szerző Kuyt is felszólalt Van Persie mellett, s kifejtette véleményét, miszerint az Arsenal 11-ese anélkül is fontos embere a holland nemzeti tizenegynek, hogy szórná a gólokat.

"Robin egy minőségi játékos. Uruguay ellen láthattunk tőle szép megmozdulásokat, de elmondhatom, hogy ezen a Vb-n a csatároknak nagyon nehéz gólokat szerezniük, teret csinálniuk maguknak, s lehetőségeket kialakítaniuk."

"Mellette szól, hogy keményen dolgozik az edzéseken, s hogy ő egy igazi csapatjátékos. Az emberek azt várták tőle, hogy 5-6 találatig eljut a tornán, de itt tényleg nagyon nehéz helyzetekig eljutni, s bár nem tette ezt meg, mégis nagyon fontos a játéka a csapat számára."

A Világbajnokság döntőjében elválik, hogy Van Persie vagy Cesc Fabregas lesz-e a negyedik, aki Arsenal-játékosként lett Világbajnok. A további három játékos, akiről elmondható ez: George Eastham (Angliával 1966-ban), Emmanuel Petit és Patrick Vieira (mindketten Franciaországgal 1998-ban).(Arsenal-mania.com)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Robin Van Persie = Dennis Bergkamp ;)
14 éve
Törölt felhasználó
sztem Persie-t kvára nem kell leszidni, mert meccsenként kap max 10 labdát, de azokat Ő rendre jól lekezeli, majd tovább teszi. Inkább egy előkészítő játékost látok benne, mintsem egy befejezőt. Az Arsenalnál sztem jó lesz így, mert Chamakh lehet középen, persie pedig szélebbről, lendületből sokkal veszélyesebb +a passzai, meglátásai hasonlóak Bergkampéhoz :PP :D
14 éve
Törölt felhasználó
ja igaz :D
14 éve
Törölt felhasználó
Én úgy érzem, hogy sokkal jobb teljesítményt is tudna nyújtani ha nem középen kellene játszania. Ha megnézzük az eddigi legtöbb gólt szerző játékosokat, nem azon a poszton játszanak, mint Robin. Villa szinte végig a bal oldalon játszott eddig és onnan lőtte a gólokat. a németek ellen bevitték középre, mert nem volt ott Torres, rögtön nem ment neki úgy... Aztán Forlan is Suarezék mögött játszott kicsivel, míg Sneijder a középpályáról fellépve lőtte a góljait. Vagyis ahogy mondják, terület kell ahhoz, hogy egyáltalán helyzetbe kerüljön valaki. És pont a terület az amiből Robinnak nem sok jut ott középen.Meg persze az is igaz, hogy nem folyton őt keresik a labdákkal sem, hiába lenne jó helyzetben.
Úgyhogy Én is csak remélni tudom, hogy a döntőben lesz lehetősége a gólszerzésre és élni fog vele!
14 éve
Törölt felhasználó
Ády! Henry még a Monaco játékosa volt amikor világbajnok lett!

Szólj hozzá