Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Ampher Apidi egy interjút készíthetett Arséne Wengerrel, szinte mindenről: világbajnokságról, átigazolásokról, tervekről és sok más mindenről.

Ampher Apidi: Köszönöm, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy néhány szót váltsunk Uram!

Arséne Wenger: Szívesen, de hívjon inkább Arséne-nek, és ne Uramnak, mert én egy professzor vagyok.(Utalva a Manchester United menedzserére Sir Alex Fergusonra.)

A.A.: Mi az eddigi véleménye a 2010-es dél-afrikai világbajnokságról?

A.W.: Dél-Afrika remek munkát végzett, túlszárnyalta az elvárásokat. Az emberek nagyon szenvedélyesek a futballal kapcsolatban, a stadionok tele vannak, az infrastruktúra fantasztikus és a szervezettség pedig csodálatos.

A.A.: Beszéljünk a világbajnokságról: hogyan jellemezné a csapat teljesítményeket, kezdve a saját nemzetével, Franciaországgal?

A.W.: Nos, nem nagyon szeretnék beszélni a válogatottról, mert mindenki tudja mi történt, de szerintem a probléma gyökere a menedzser és a játékosok közti konfliktusokhoz vezethető vissza. Ez nagy mértékben érintette a csapatot a pályán és azon kívül.

A.A.: Mi a helyzet Angliával?

A.W.: Egy remek edzőjük van, de nem volt meg a csapatmunka, nem voltak egységesek, és a csapatkapitányi karszalag is rengetegszer változott a világbajnokság előtt. Soha nem volt B-tervük.

A.A.: Mit ért B-terv alatt?

A.W.: Ugyanaz a csapat kezdett minden mérkőzésen, kivéve egy változtatást a támadósorban. Muszáj a játékosaidat más helyzetekbe és kihívásokba állítanod.

A.A.: Walcott kihagyása hibának számított?

A.W.: Igen, nagy hiba volt. Walcott egy olyan játékos, aki képes megváltoztatni a játékot csereként beállva. A sebessége nagy problémát okoz az ellenfeleknek.

A.A.: Mi a véleménye az eddig életben maradt csapatokról, valamint mit gondol ki nyeri a világbajnokságot?

A.W.: Az összes csapatot a középpályásai jutatták tovább és nem a csatárjai. Németországnak nagyon jó középpályája van Özillel, Schweinsteigerrel és Khedirával. Spanyolországnak Iniesta, Xavi és Cesc Fabregas. Hollandiának Arjen Robben, Sneijder és van Bommel. A legjobb középpályával rendelkező csapat nyeri a világbajnokságot.

A.A.: Látott jó játékosokat a tornán?

A.W.: Igen, Özilt és a mexikói Giovanni dos Santost.

A.A.: Várja már a hazautat?

A.W.: Ó igen, szinte egész idő alatt ezt vártam már.

A.A.: Elképzelhető, hogy a két játékos [Özil és dos Santos] az Arsenalban köt majd ki?

A.W.: Egyelőre foglalkozzunk a vb-vel, majd meglátjuk.

A.A.: Cesc Fabregas elhagyja az Arsenalt?

A.W.: Nem hiszem, hogy a közeljövőbe elhagyna minket.

A.A.: Más távozó játékos?

A.W.: Igen, Gallas távozhat, de még várunk minden egyéb hivatalosra.

A.A.: Érkezik még valaki?

A.W.: Igen. Marouane Chamakh már Arsenal futballista, és a kiszemelt védő is hamarosan követi a marokkói példáját, de a világbajnokság után már tudni fogja ki igazolt ide.

A.A.: A kapusokkal mi lesz, valaki megy, vagy jön?

A.W.:Manuel Almunia egy tehetséges kapus, az edzéseken is kiváló teljesítményt nyújt. Az egyetlen hibája, hogy ideges lesz a nagy mérkőzéseken, s ilyenkor láthatunk tőle egészen buta hibákat. A világbajnokság után majd teszünk egy bejelentést a kapuskérdésben.

A.A.: A 2003/2004-es szezon veretlen Arsenal csapata sokszor lebeg a szeme előtt, miután nem sikerül a trófeaszerzés?

A.W.: Ez lehet az a szezon, ahol végre begyűjthetünk egy trófeát. Egy másik érinthetetlen csapat érkezik, ha nem ebben az évadban, akkor egy másikban.

A.A.: Miért igazol szívesen feketéket?

A.W.: A minőséget nézem, nem pedig a bőrszínt.

A.A.: Figyelte az afrikai csapatokat a világbajnokságon?

A.W.: Nagyon jó és tehetséges játékosok vannak Afrikában. Ifiakadémiákat kell létrehozni, mert ez az egyetlen módja annak, hogy fejlesszük a futballt. Meg kell adni a fiataloknak az esélyt, hinni bennük és türelmesnek lenni.

A.A.: Ön szerint miért hagyta ki Asamoah Gyan a büntetőjét az Urugay elleni negyeddöntőn?

A.W.: Az egész Afrikai kontinens nyomása a lábában volt. Nyugodtnak kellett volna lennie. Mindig elmondom a játékosaimnak is, magabiztosan álljanak oda, és keményen rúgják be a büntetőket. 

A.A.: Hallott már Kenyáról?

A.W.: Igen. Ennek az országnak nagyon jó sportolói vannak, legutóbb egy kenyai játékos (McDonald Mariga) szerződött az Interhez és játszott a Bajnokok Ligájában.

A.A.: Szeretne Kenyába utazni?

A.W.: Igen. A családommal nyaralni.

A.A.: Egy kenyai Arsenal szurkoló öngyilkos lett, amikor a csapat kiesett a Manchester United ellen. Milyen üzenetet küldene a kenyai Arsenal szurkolóknak?

A.W.: Mi? (Döbbenten) Részvétem. Az Arsenal szurkolóknak csak annyit, hogy mindig is szurkoljanak, mert egy másik veretlen csapat úton van, és kérem, ne végezzetek el több öngyilkosságot

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

14 éve
Törölt felhasználó
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-we-re-still-on-market-for-a-defender

Hál istennek!! Micah Richards vagy Steven Taylor légy szíves. Annyira akarnám őket. Mármint a csapatba, mielőtt valaki még valami csúnyaságot gondolna.
14 éve
Törölt felhasználó
engem is:D
14 éve
Törölt felhasználó
Leb*sztak a a szerkik ott:D
14 éve
Törölt felhasználó
14 éve
Törölt felhasználó
Aaron21! Szerintem az már teljesen mind1, hogy Arsha,Van Persie bal vagy jobb oldalt játszik mert az "új" taktika szerint ellenkező oldalra rakják az ellenkező lábú játékosokat, hogy befelé tudják vinni a labdát és ez által nem kell sokat foglalkozni azzal, hogy még átrakjad a labdát a másik lábadra!

Szólj hozzá