Bár még hivatalos megerősítés nincs, a tartalék-, illetve az utánpótlás csapatról jól értesült YoungGuns weboldal úgy tudja, az Arsenal már meghozta a döntését afelől, hogy ők is kiszállnak a fiatalok számára kiírt hivatalos bajnokságból.

Noha az ötlet első hallásra felelőtlenségnek és elhamarkodott döntésnek tűnhet egy, az utánpótlással ilyen nagyszabásúan foglalkozó csapattól, mint az Arsenal, Wengerék nincsenek egyedül ebben a döntésben, hiszen korábban a Fulham, a Stoke, a Birmingham és a Tottenham is kiszállt ebből a bajnokságból, ehelyett pedig inkább saját szervezésű barátságos meccsekkel akarják szinten tartani, illetve fejleszteni a fiatal tehetségeiket - lehetőleg sokkal intenzívebb keretek között, mint a múltban.

Az Arsenal fiataljainak azonban továbbra sincs mitől tartaniuk, ugyanis a csapat a lehető leghasznosabb átmenetet választotta: azok a játékosok, akik egyértelműen készen állnak az első számú csapatba, fel fognak jutni a felnőttek közé, a 25 fős limit ellenére is, hiszen ebből nyolc játékosnak hazai nevelésűnek* kell lennie. Az U18-as csapat a megszokott formák között fog továbbra is működni, míg azok, akik egyelőre nem férnek be az első számú csapatba, kölcsönbe kerülnek - itt lesz óriási szerepe az Arsenal partnerkapcsolatainak, köztük a legújabban megalakult, Lorient-féle szálnak.

A csapat akadémáiájára azonban így még nagyobb szerep fog hárulni, hiszen a hivatalos tartalékcsapat kiválásával egyenes út vezethet az U18-as csapatból a felnőtt kerethez. A tartalékok edzőjének, Neil Banfieldnek feladat ezek által, még ha csekély mértékben is, de meg fog változni: a szakember ezentúl azon fog dolgozni, hogy a fiatal játékosok minél egyszerűbben és simábban illeszkedjenek be az első számú csapatba, plusz a már fent említett barátságos meccseken ő fogja irányítani az Arsenal egységét.

A tartalékcsapatnak egyelőre négy hivatalosan bejelentett előszezoni felkészülési meccse van a Crawley Town (július 20.), a Welling United (július 24.), a Dagenham and Redbrige (július 28.) és az  AFC Wimbledon (augusztus 7.) ellen.

*: Egy játékos akkor számít hazai nevelésűnek, amennyiben 16 és 21 éves kora között egy angol, vagy egy walesi klubnál töltött legalább három szezont.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
Clichy és Cesc is sajátnevelésű akkor, ez király :coolsmile: :coolsmile: :coolsmile:
14 éve
Törölt felhasználó
Jól hangzik. Meg vagyok győződve arról, hogy zökkenőmentes lesz a fiatalok "esetleges" beilleszkedése a nagyok közé. Remélem az Arsenal tovább folytatja ezt a struktúráját... Ez mérföldkő lehet a klub életében, hiszen az utánpótlás-nevelést nem szabad félvállról venni. Mindesetre kíváncsi leszek rá... :)

Szólj hozzá