Wojciech Szczesny 1990-ben született, elég későn, 15 éves korában kezdett el komolyabban foglalkozni a futballal, de a tehetségére korán felfigyeltek. A lengyel Legia Warszawa akadémiájára került. Egy évig szerepelt a fővárosi csapatban, majd 2006-ban az Arsenalhoz igazolt.

Az Arsenalnál folyamatosan fejlődött és bejárta az összes 'ranglétrát', míg elért a tartalékcsapatig. A tartalékoknál rendre az elvártnál jobban teljesített. 2008-ban mindkét keze eltört. A sérülése olyan súlyos volt, hogy sokan úgy vélték véget ért az ifjú kapus pályafutása. Azonban lelkierejének és kitartásának köszönhetően 4 hónap után újra az Arsenal kapuját védhette.

A lengyel kapus híres az óriási védéseiről, reflexeiről. A levegőben és 1:1-ben verhetetlen. Ifjú kora ellenére hihetetlenül érett. 

2009-ben fejlődése érdekében az Arsenal kölcsönadta egy hónapra, az alacsonyabb osztályban szereplő Brentford csapatának. Szczesny kiemelkedő teljesítményt nyújtott, így a szerződését kiterjesztették egészen a szezon végéig.

A Brentford vezetősége elégedett volt a kapussal, aki meccsei zömét kapott gól nélkül, óriási védésekkel zárta. Többek közt a lengyel bravúrjainak köszönhetően a Brentford stabilan a középmezőny tagja.

Az Arsenalnál jelenleg kapusválság van. Sokan úgy vélik Szczesny felnőtt a feladathoz és igenis Őt kéne kinevezni elsőszámú kapusnak Almunia helyére.

Íme egy videó a Brentford utóbbi meccséről, amelyet Szczesny 90. percben bemutatott óriási védése tett érdekessé:
http://www.youtube.com/watch?v=orkvUsHwm0U

És egy összeállítás az idei szezonjáról:
http://www.youtube.com/watch?v=j-ERLumOZQ4

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

14 éve
Törölt felhasználó
ericcson nem értem miért-ne lenne jövője, attól még h érkezik. sztem ha hart jönne, akkor menne el Szczesny, mert Hart fiatal még. Buffon még 2-3 évig naon jó lenne, addig a lengyel is fejlődik és aztán jöhet a kapuba!
14 éve
Törölt felhasználó
Sztem is meg kéne próbálni őt jövőre hogy mit mutat.... am a nevét hogy kell kiejteni? :D :D :DMert nekem már a kiolvasásával is gondjaim vannakxD
14 éve
Törölt felhasználó
pff ericcson!
14 éve
Törölt felhasználó
Clichy bennt van a keretben csak ovlasni kéne.. nemzetisport oldalát mondjuk
14 éve
Törölt felhasználó
Clichy nincs benne a francia keretben! Buffon nem kell! Akkor Szczesnynek itt nem lenne jövője és AW hülye lenne eldobni egy ilyen kapust!

Szólj hozzá