Samir Nasrit pályafutásának korábbi szakaszaiban Zinedine Zidanehoz hasonlították, az arsenalos időszakában már sokkal inkább az új Robert Pirést látják benne a szakértők, s ezzel az ágyúsok 8-ának sincsen semmi problémája.

"Úgy gondolom, hogy nagyon nagy elismerés, hogy Roberthez hasonlítanak. Bámulatosan jól teljesített az Arsenalnál, rengeteg gólt rúgott." - mondta Nasri az Arsenal májusi hivatalos magazinjában.

"A tévében gyakran nézem vissza az ő meccseit, és hihetetlenül jó játékosa volt a csapatnak. Jelenleg még nem vagyok olyan hatékony, mint ő, szeretnék még több gólt rúgni. Remélehetőleg a következő idényben összejön."

Cesc Fabregas sérülésének következtében Arséne Wenger rá volt arra kényszerülve, hogy Nasrit az eredeti posztján, középső középpályásként játszassa és ez sokkal nagyobb szabadságot adott a kreatív játékosnak.

"Ez az a poszt, ahol mindig is játszottam. Tudom, hogyan kell ott teljesíteni, egy, két, vagy három csatár háta mögött. Sokkal több szabadságom van a játék során. A pályán oda tudok menni, ahová akarok, tudom vezetni a csapatot."- árulta el.

Mindazonáltal, amikor Fabregas akcióban volt, Nasrinak vagy a széleken, vagy védekező középpályásként kellett játszania, ezutóbbira főként a tavalyi szezonban láthattunk példákat.

"A szezon folyamán nagyon sokszor a szélen játszottam, s bár nem ez a legjobb poszt számomra, egyáltalán nem bántam. Nagyon sokat tanultam mind technikailag, mind taktikailag. Ez a poszt nagyon sokat segített abban, hogy jobb játékossá váljak." - tette hozzá.

Nasri célkitűzéseivel egyébként Wenger is egyetért.

"Igen, Nasri valóban olyan, mint Pires. Ahogy Robert, Samir is keményen dolgozik, jól cselez, és hasonlóan intelligens játékosról van szó, mint amilyen az elődje volt. Olyan képességei vannak, amik kivitelessé teszik. Összességében nagyon jó szezonja volt." - mondta Wenger.

"Robert egy nagyon jó cél a számára, mert ha olyan sok gólt tud termelni, mint anno ő, emlékezetes játékossá avanzsálhat a klub történelmében. Mivel Cesc Fabregast elveszítettük a szezon folyamán többször is, sokszor játszhatott Samir középen. Ennek ellenére a jövőben szélsőként tartok rá igényt, mert jól cselez, s ne feledjük, már van egy középső középpályásunk Fabregas személyében."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

14 éve
Törölt felhasználó
ja így már értem akkor mégse birói hiba volt.... kösz Clichy a válaszod :) :) :) ;)
14 éve
Törölt felhasználó
"Ez az a poszt, ahol mindig is játszottam. Tudom, hogyan kell ott teljesíteni, egy, két, vagy három csatár háta mögött." Ha ő így látja,akkor elfogadom,de tudnék neki ajánlani 1-2 meccset ahol középső középpályásként igencsak el volt veszve a pályán,és úgy nézett ki,mint aki azt sem tudja,hogy mi a feladata!Nasri maradjon csak szélen,mert ott hatékonyabb,mint középen!
14 éve
Törölt felhasználó
a jegyzőkönyben Llorentenak van könyvelve a sárga. közel állt Bosqetshez és ezért lehetett úgy látni (a kommentátor meg tett is rá az egészre)
14 éve
Törölt felhasználó
nem ide tartozik de a bírok nagyon hülyék mostanában a barca meccsen Busquets megkapta a 2. sárgáját és a bíró nem állította ki nem adott neki pirosat guardiloa meg lecserélte és tovább játszott a barca 11 emberel ...... hihetetlen h lehetnek ennyire hülyék a bírók 🐍 🐍 🐍 🐍 🐍 🐍

am meg szerintem Nasri is Arsenal legenda lesz csak kicsit össze kell kapnia magát az év végére kezdte önmagát idézni nagyon jól játszott a porto elleni meccs utánitól kezdve remélem jövőre nagyon jó formába lévő Nasrit láthatunk aki nagy passzokat ad mint a burnley ellen Fabregasnak és nagy gólokat lő mint a porto ellen :) :) :) :) :)
14 éve
Törölt felhasználó
ahhoz még sokat kell fejlődnie...mind góllövésben, mind előkészítésben, és a mezőnyjátékban is!

Szólj hozzá