Míg a tavalyi Bajnokok Ligája kiírásban három is volt, az ideiben egyetlen angol csapat sem lesz ott az elődöntőkben, miután az Arsenal után a Manchester United is kiesett az európai kupasorozatból.

A szakértők persze egyből elkezdték keresni az angolok hibáit a sorozatos kiesések kapcsán, Gael Clichy szerint azonban sokkal hatásosabb lenne, ha a Premier Ligában is bevezetnék az őszi-tavaszi idényeket, egy hosszabb téli pihenővel.

"Azt gondolom, hogy hatalmas pofon ez az angol foci számára, hogy egyetlen angol csapat sincs ott a legjobb négy között. Ugyanakkor azt se feledjük el, hogy ez az egyetlen olyan bajnokság Európában, ahol nincs pihenő még karácsonykor sem." - mondta Clichy az Arsenal internetes oldalának.

"Nem akarok mindent e mögé bújtatni, de ha lenne mondjuk két hét pihenőnk karácsonykor, mindenki össze tudná magát szedni mentálisan és fizikálisan is. Ehelyett még akkor is három naponta játszunk, és ez csak újabb és újabb sérülésekhez vezet." - tette hozzá.

"Ha megnézzük a Barcelona elleni meccsünket, akkor láthatjuk, hogy hat-hét olyan játékosunk is sérült volt, aki amúgy a kezdőcsapatban kaphatott volna helyet. Ez is jól mutatja, hogy az angol klubok, teljesen mindegy, hogy a Chelsearől, a Unitedről vagy az Arsenalról beszélünk, egy picit jobban szenvednek, mert túl sok meccsünk van."

"Félreértés ne essék: nagyon szeretünk karácsony másnapján is játszani, de sokszor ennek nagy hátránya is van." - húzta alá mondanivalóját a francia bal hátvéd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

14 éve
Törölt felhasználó
25-öt nem ér Richards!
arsenal2006
akkor is...
14 éve
Törölt felhasználó
sztem 25 ert elengednek,de wenger nem adna erte annyit,de azert jol jonne a csapatba ha nem jobb beknek talan kozepso vedonek 🐛
14 éve
Törölt felhasználó
És szerinted Richardsot elengedné a City 30-40 millió alatt ? Amilyen őrültek...
14 éve
Törölt felhasználó
arshapatya :exclaim:nemtudom de errol a mecsrol jo emlekeim vannak ARSENAL 2 MANU 1
14 éve
Törölt felhasználó
az igaz h micah richards arsenalfan??????????????????akkor talan konnyebben leigazolhatjuk 🐛

Szólj hozzá