Arséne Wenger elárulta, hogy a csapatában rejlő képességek miatt jó esély van arra, hogy meghosszabbítja a 2011 nyarán lejáró szerződését.

A 60 éves vezető, elmondása szerint, akár már idén ősszel tárgyalóasztalhoz ülhet a klub felső vezetésével a hosszabbításról, korábban pedig a csapat ügyvezető igazgatója, Ivan Gazidis sem rejtette véka alá, hogy maradásra szeretnék bírni Wengert, akit tavaly nyáron a Real Madrid is csábított volna.

Wenger azonban úgy érzi, hogy a csapattal kapcsolatos rövidtávú feladatok, élükön a Barcelona elleni továbbjutással és a bajnoksággal, fontosabbak, mint a személyes jövője.

"A személyes jövöm attól is függ, hogy mennyi trófeát vagyunk képesek megnyerni, ugyanakkor az is fontos, hogy évről-évre fejlődjünk, mert még mindig nagyon fiatal csapatról van szó." - mondta Wenger az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Ezt levezethetjük a Barcelona példáján is. Cesc Fabregas nálunk 22 éves, míg Xavi 30. Xavit is 22 éves kora ismerem, és még bennük is bőven van potenciál, hát még bennünk."

"Ideális esetben nem szeretném elhagyni a csapatot, ugyanakkor tény, hogy most a rövidtávú feladatainkon van a hangsúly. Nagyon fontos, főleg ennek a fiatal generációnak, hogy nyerjünk valamit. Ha nem ebben az évben, akkor jövőre, de még ebben a szezonban is jócskán van esélyünk."

Egyes lapok híresztelései már odáig fajultak, hogy az újságírók szerint Wenger utódja a Barcelona jelenlegi edzője, Pep Guardiola lesz, a francia azonban kizárta ennek a lehetőségét.

"Nem hinném, hogy ez lenne, ugyanakkor nem az én feladatom lesz kiválasztani az utódomat. Pep nemrégiben kezdett a Barcelonánál, és nem tudom, miért hagyná ott a csapatot. A legjobbnál is jobb helyen kezdte el a pályáját, és ameddig csak tud, ott fog maradni." - zárta szavait a francia mester.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
remélem sokáig marad...
14 éve
Törölt felhasználó
Rövid távú sikerek nem lesznek ezt most megmondom!:)
14 éve
Törölt felhasználó
Háát én nem lennék má olyan szomorú ha esetleg elmenne...
Legalább lehet h vennénk pár sztárjátékost és nyernénk is vmit, mert amit most csinálunk az egyhelyben toporgás:
Elmennek a sztárjaink és nem veszünk belőlük újat hanem fiatalokat igazolunk, ami nem lenne baj, mert azokból általában világklasszisok lesznek, csakhogy ők is elmennek és érkezik helyette egy fiatal tehetség és...
Nekem ez úgy tűnik, hogy a végtelenségig fog menni, ha a végtelenségig marad wenger, ha 6 évig, akkor 6 évig fog játszódni és nem lesz kupa!
14 éve
Én a védelemre legalább +3 emberrel erősítenék: Subotic, Nordtveit fel, meg még egy, talán Upson, ha kiesik a West Ham.
A kapusposzton szerintem elég jók vagyunk.
14 éve
Törölt felhasználó
Martin Keown es mellette D.Bergkampot,mint segeedzo tdnam elkepzelni
nyaron kell 1 kapus(Neuer,Adler,Loris,Akinfejev) 1 csatar(Samak-aki szerint nem klasszis annak megsugom,hogy 1 bl negyeddontos csapat csk-ja) es szerintem kesz is a csapat vedo ugye visszater Djourou es max 1 vkp kell cserenek

Szólj hozzá