Eduardo 2007 nyarán érkezett az Arsenalhoz Henry helyére, majd rövid idő alatt a csapat első számú gólgyárosa lett.

A csapat szárnyalt az FA Kupában, BL-ben és a bajnokságban is mindaddig a szörnyű február 23-án történt balesetig.

Az Arsenal a Birmingham City ellen játszott bajnokit és rögtön a meccs elején Martin Taylor, a Birmingham védője brutális szerelést hajtott végre Eduardon.

Eduardo nyílt síp és szárkapocscsont törést, valamint bokaficamot kapott. A játékos lábát az Arsenal híres fizikoterepeutája, Gary Lewin mentette meg.

Eduardo felépülése rengeteg időt vett igénybe. Az előzetes jelek szerint szerencse, hogy nem kellett Dudu lábát amputálni.

A visszatérésére közel 1 évet kellett várni. A Cardiff City elleni visszatérő meccsén egyből 2 gólt lőtt, de a találkozón le is sérült. Az FA Kupa 5. fordulójában tért vissza, azon a meccsen is betalált, egy szemkápráztató gólt lőtt oxival. A meccsen újra lesérült és a szezont ki kellett hagynia.

A visszatérése után első PL meccsén is betalált, az idei nyitó meccsen.

A 09-10-es szezon jelentős részét rehabilitációval töltötte. Szinte minden visszatérő meccsén lesérült. Jelenleg is sérüléssel bajlódik és a visszatérése még várat magára.

A lábtörése óta sorozatos sérüléshollámok szabdalják a karrierjét, így a sérülés többet vett el tőle, mint mindenki hitte volna. 

Az idei szezonban még nem szokott hozzá a 4-3-3-s alakzathoz, de reméljük hamar felépül és újra a régi lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

14 éve
Törölt felhasználó
nagyon remélem hogy felépül teljesen és megtalálja a gól lövő cipőjét ;) ;) ;) nagyon bízok és hiszek benne majd lő a BL döntőbe 1 mesterhármast :) :) :) :) :P :P
14 éve
Törölt felhasználó
Én nagyon szeretem Eduardot mert sztem kivételes képességű futballista. Amikor ide igazolt nem nagyon ismerték és az 1. fél évében nem is nyújtott maradandót. Viszont Wenger előre megmondta hogy december-januártól be fog indulni és tényleg igy lett, ekkorra találta meg a helyét a csapatban. Sorozatosan lötte a gólokat, de hát ugye ez a sérülés.... Ennél rosszabb nem is lehetett volna. Azóta is folyamatosan kisebb sérülésekkel küszködik, igy a teljesitménye sem lehet állandó. Meg gondolom az önbizalma sincs a toppon. Én nem irnám le mert nálam bizonyitotta hogy jó játékos és idöt kell adni neki. Halálpontos, ütemtelen befejezései voltak, leginkább ezt hiányolom töle de bizzunk benne hogy elöbb-utóbb újra tündökölni fog.
14 éve
Törölt felhasználó
Hm néha visszasírom még a sérülése előtti formáját, és egyre jobban kezdem azt hinni, nem lehet már olyan, mint volt! Persze tudom, kell neki sok idő, na de mennyi? Nekünk most rá is szükségünk lenne, de egyenlőre nem sokat nyújt! Reménykedjünk, hogy minél hamarabb visszanyeri azt a formáját, amit a sérülése előtt is mutatott!
14 éve
Törölt felhasználó
Borzasztó sérülés volt, de ezen már túl kéne lenni sztem nekünk és neki is. Rosicky is nagyon hosszú ideig nem játszhatott, mégis ott van már a pályán, s jól teljesít. Én drukkolok neki, h minél hamarabb visszanyerje a régi formáját és megtalálja a góllövő-cipőjét, de tényleg itt lenne már ennek az ideje!
14 éve
Törölt felhasználó
Most olvastam, hogy a Pompey.nak péntekig van lehetősége kifizetni a hitlet..
De a pontokat már levonják (Csöves FA) :roll:

Szólj hozzá