Arséne Wenger kritikus szavakkal illete Martin Hanssont, a Porto-Arsenal Bajnokok Ligája mérkőzés játékvezetőjét a svéd bíró hatalmas hibái kapcsán.

A bíró legsúlyosabb döntése az volt, amikor Sol Campbell hazaadása után rögtön engedte elvégezni a Porto szabadrúgását, amely végül a mérkőzés győztes találata lett.

"A szabályok elég tiszták. Nem akarok túlságosan a részletekbe bocsátkozni, de legalább öt technikai hibát követett el." - mondta Wenger, aki már a mérkőzés alatt is panaszt tett Hanssonnál.

"Például nem lehet gyors szabadrúgást ítélni egy olyan helyzetben, amikor a játékvezető az akció közvetlen közelében áll. Ilyen helyzetben a bírónak elegendő távolságban kell állnia a labdától, és onnan kell sípszóval jeleznie a pontrúgás elvégzéséről szóló engedélyt. Meg kell arról is bizonyosodnia, hogy az ellenfél valóban kilenc méterre áll az adott helytől, és egyebek." - tette hozzá.

"Úgy gondolom, hogy Hansson, vagy alkalmatlan a játékvezetői szerepre, vagy csak egyszerűen nem volt becsületes. Merem remélni, hogy csak az előbbi igaz. Általában megbízok a játékvezetőkben. Nincs bennem semmilyen rossz szándék, vele is csak azért akartam beszélni, hogy megértsem, miért követett el ilyen sok technikai hibát."

"Például egy teljesen egyértelmű büntetőt nem adott meg Rosickynek. Valóban egy másodperc alatt kell döntést hoznia, de ez már a játék technikai mivoltáról szól, és ennek alapján kell megítélnie egy adott helyzetet. Számomra például Sol hazaadása csak egy szerencsétlen és véletlen akció volt, de még azt is meg tudom érteni, ha befújta a szabadrúgást."

"Egyszerűen csak elkérte a labdát Fabiansktól, amiből az ellenfelünk gólt szerzett. Ha nem biztosít egyenlő bánásmódot a két csapat felé, akkor ellenkezik a játékvezetőkre vonatkozó szabályzattal. De amikor egy ember ilyen sok technikai hibát követ el, megítéléstől függetlenül, akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem alkalmas a játékvezetésre."

Érdekesség, hogy nem csak az Arsenal meccsén voltak kérdéses játékvezető döntések: a Bayern München-Fiorentina találkozón például egy óriási lesgóllal tudott nyerni a hazai csapat. Ennek kapcsán Wenger csak annyit fűzött hozzá az esethez, hogy az UEFA-nak nyilvánosságra kellene hoznia, hogy mi alapján rangsorolják a bírókat.

"Először is már az jó lenne, ha tisztáznák, hogy mi alapján jelölik ki a játékvezetőket az adott meccsre. Azzal kapcsolatban is sokkal nyitottabbnak kellene lenniük, hogy hogyan rangsorolják a bírókat. Ilyen téren nem sokat változott a szemléletük az elmúlt 30 év óta. Nem is akarok ennél többet mondani, csak egyszerűen vannak dolgok, amiket máshogy kellene tenni." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Wenger egy nagyon okos ember, és nagyon is igaza van. DE! ha bele akarnánk kötni, akkor felhozhatnánk azt a 2006-os meccset, amikor a Chelsea elleni meccsen Cech még a bal kapufánál ordibált a védőinek, Henry pedig az üres kapu jobb oldalába csavart...ugyanez volt a helyzet ott is, és akkor gondolom Wenger nem volt ellene.
14 éve
Törölt felhasználó
Igaza van Wengernek, vezethettünk volna mi is, s akkor valszeg meg lett volna a párharc, de 1000szer többet kell nyújtanunk az ilyen meccseken, ha el akarunk érni vmit.
14 éve
Mindent egybevetve a szerdai BL-meccsünk azt prezentálja, hogy hogyan NE játsszunk egy ilyen kaliberű meccsen.
14 éve
Törölt felhasználó
hát igen nem volt a két bíró a toppon de ez van övrevövel alapból gondok vannak...mi meccsünknél nem a bíróra kell fogni ha nem fabi megye2ben nincs ilyen apám....
14 éve
Törölt felhasználó
Természetesen nem kell a csapatról elhárítani a felelősséget a csapatról de ezt Wenger nem is mondta. Aki ezt észrevette a nyilatkozatában az idézze már ha kérhetem. Teljesen jogosan szidta a bírót, mert aki látta a meccset az azt is látta, hogy mekkora baromságokat követett el. Kisebb problémák is voltak, nem csak a hazaadásos eset.
Fanti meg értelmes a hozzászólásod. De részben igazad is van amúgy.

Szólj hozzá