Alex Song úgy véli, hogy a kameruni válogatott korai kiesése az Afrikai Nemzetek Kupájáról még akár a javára is válhat csapatának a nyári világbajnokságon.

Az Arsenal középpályása megtartotta nagyra nőtt hírnevét konstans teljesítményével Angolában, és a torna All Star csapatába is bekerült. Kamerun a negyeddöntőben esett ki, a későbbi győztes Egyiptom győzte le őket 3-1 arányban.

A 22 éves Song büszke egyéni teljesítményére, de a csapat érdeke a legfontosabb számára. Most azt reméli, hogy a 2010-es vb-n Kamerun összeszedi magát. Nem kisebb ellenfelek várnak ugyanis rájuk, mint Nicklas Bendter csapata, Dánia, valamint Robin van Persie nemzeti együttese, Hollandia. Japán is a csoportjukban van, őket se feledjük.

Az emberek nálunk nem boldogok. Jó csapatunk van, és azért mentünk Angolába, hogy döntőt játsszunk.

Jó, hogy részt vettünk ezen a tornán a világbajnokság előtt, mert láttuk, hogyan mennek a dolgok, és hogy miképp végeztük el a munkát. Szükségünk van arra, hogy készen álljunk a nyári nagy megmérettetésre. Az egy sokkal magasabb szint lesz, és biztosnak kell lennünk abban, hogy készek vagyunk rá.

A legjobbamat nyújtottam (az ANK-n), ennek örülök, valamint az is boldogsággal tölt el, hogy az All Star csapatba bekerülhettem. Ha választanom kellett volna, inkább Kamerun tornagyőzelmére voksoltam volna. Öröm számomra az egyéni elismerés, de nem fontos. 25 év múlva a fiaimnak arról szeretnék mesélni, hogy megnyertem a sorozatot.

Szerencsére még csak 22 éves vagyok, sok tornán vehetek még részt, és 2012-ben Gabonban egy lépést tehetünk előre. Magabiztos vagyok a jövőt illetően, és továbbra is keményen fogok dolgozni.

Természetesen nem szégyen Egyiptom ellen elbukni, akik később ugyebár az egészet megnyerték. Song szentül hiszi, hogy az évek során kialakult családias hangulat segít nekik a sikerek elérésében.

Egyiptomnak jó csapata van, három vagy négy játékosuk is Európában játszik. Ez nagy segítség nekik.

Amikor eljössz a klubodtól egy kontinenstornára, csak pár napod van, amit a többiekkel együtt eltöltesz. Egyiptom azért a legerősebb csapat Afrikában, mert már évek óta együtt vannak, és nagyon ismerik egymást.

Gratulálok nekik, mivel sorozatban harmadszor nyerték meg az ANK-t. Ez fantasztikus teljesítmény, nem mindenkinek sikerül.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

14 éve
Törölt felhasználó
Songon biztos nem fog semmi múlni, ő hozni fogja a klasszis teljesítményét!
14 éve
Törölt felhasználó
Song talán az idei Arsenal legkiegyensúlyozottabb játékosa, van egy szint amit mindig hozni tud, és az egy magas szint, de legtöbbször még ehhez is hozzá tud adni, és ez nagyon dícséretes! Ő mindig küzd, ha más nem a csapatból, ő mindig ott van, hajt, és kiteszi a szívét a pályára! Azt hiszem mindenkinek példát kellene venni Songról, mert ha a csapat is olyan lenne mint ő, nem itt tartanánk, nem lenne ennyire rapszodikus a teljesítményünk, mint most!
14 éve
Törölt felhasználó
valami hihetetlen ment nála végbe nem gondoltam volna soha h 1x azt mondom h nem lehet kihagyni a kezdőből.....

Szólj hozzá