Az Arsenal kapott gól nélkül lehozott Liverpool elleni meccséből kiindulva Arsene Wenger hisz abban, hogy a csapat megnyerheti a szerdai Porto ellen idegenbeli BL-nyolcaddöntőt.

A gárdára nagy nyomás nehezedett a Manchester United és a Chelsea elleni vereségek miatt, de a Liverpoollal szemben jól működött a védelem, és sikerült kihúzni kapott gól nélkül Rafael Benitez együttese ellen.

Wenger úgy hiszi, hogy ez a fajta áttörés a lehető legjobbkor jött, mert a Porto elleni találkozó egy igazi teszt lesz csapatának.

Tudjuk, hogy Portóban nagyon jó védekezés kell.

A szerdai események bíztatóak voltak, és játékunk nagy részét képezte a védelem működése. Nagyon acélosnak látszottunk, talán először a legutóbbi három meccsből, és a Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt ez létfontosságú.

Az első felvonáson a védekezés kulcsfontosságú, mert a Manchester United és a Chelsea ellen már 20 perc után 2-0-s hátrányban voltunk. Ugyanazt a szervezettséget akarom látni, mint a Liverpool ellen, és nem hiszem, hogy ne lőnénk gólt.

A sajtó az Arsenalt szerencsésnek titulálja, mert a Porto elleni összecsapást számukra könnyűnek vélik. Az Ágyúsok kaphatták volna a Bayer Münchent, az AC Milant, vagy éppen az Internazionalét is, de Wenger nem becsüli le a szerdai ellenfelet, akik 2004-ben fel is ülhettek Európa trónjára.

A Porto ellen nehéz lesz. Nem tűnhetnek olyan csapatnak, akiknek óriási presztízsük van, de minden idényben itt vannak, és meglephetnek bárkit. Jól játszanak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

14 éve
Törölt felhasználó
tényleg jó lenne megint sorozatban meccseket nyerni.
14 éve
Törölt felhasználó
Hát nagyon remélem, hogy mostmár véget ér ez a pocsék sorozat végre, és újra tudunk egymás után meccseket nyerni!
14 éve
Törölt felhasználó
JA tényleg üres,de annyiban jó h megint több sérültünk lett és ők is nyugodtan tudnak otthon pihenni.Amúgy meg nem hinném h a Porto akármivel is gyengébb ellenfél lenne mint PL 1 olasz csapat vagy a Bayern mivel a Portonak szinte már csak a BL maradt hogy vmit alakítsanak és joggal gondolhatják azt hogy HA megverik az Arsenalt az elég komoly fegyvertény lehet.Tavaly a MU is elég rendesen megszenvedett velük.
14 éve
Törölt felhasználó
de üres a hétvége Arsenal meccs nélkül :down:
14 éve
Törölt felhasználó
Taktikusnak kell lennünk, de ez nem azt jelenti, hogy hagyjuk őket játszani, hanem dominálnunk kell, csak nem szabad 11 emberrel támadnunk. Sztem egy kétgólos győzelem simán benne van ide az otthonukban is, nem kell megijedni attól, hogy nem hazai pályán játszunk.

Szólj hozzá