Arséne Wenger egy ideje óriási nyomás alatt van, hiszen az Arsenal már négy év óta nem nyert egyetlen trófeát sem, a csapat vezetősége, valamint a szurkolók pedig érhetően bosszúsak az elmaradt győzelmek kapcsán.

Wenger egyébként hétszer győzött valamelyik versenykiírásban az arsenalos karrierje során, de úgy gondolja, vannak fontosabb és nehezebb dolgok az ilyesfajta sikereknél.

"Természetesen nagyon fontos, hogy valamit nyerjünk, ez mindig cél, hiszen ezért vagyunk itt. De ez attól is függ, hogy mit nevez az ember trófeának." - magyarázta a francia a csapat hivatalos weboldalának adott interjújában.

"Melyiket akarjuk megnyerni? A Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, vagy a Ligakupát? Úgy gondolom, hogy ha elhódítanánk a Ligakupát, még akkor sem mondhatnánk azt, hogy nyertünk valamit - de ez csak az én meglátásom."

"Szerintem sokkal nehezebb a harmadik helyen végezni a bajnokságban, mint megnyerni egy Ligakupát." - tette hozzá.

"Ennek ellenére szeretnék végre nyerni valamit, ahogyan a szurkolók is ezt akarják. Egy szezont viszont nem ez dönt el. Egy idény alatt játszunk a másik három naggyal, valamint a Manchester Cityvel, a Tottenhammel, és az Aston Villával, akik szintén a legjobb háromba kerülés a céljuk."

"Nem elég csak az, hogy trófeákat akarunk nyerni. Nem ettől függ, hogy jó szezonunk volt-e, vagy nem. Például 10 éve folyamatosan ott vagyunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ez például háromszor nehezebb mint ötször megnyerni a Ligakupát. Ha valaki, akkor én tudom, hogy mi nehéz és mi nem." - fogalmazott.

"Tudom, hogy az emberek parádét szeretnének egy trófeával, de ha ez nincs meg, akkor nincs miért ünnepelni. De ez esetben nem arról van szó, hogy a komplett szezonunk pocsék lett volna."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Sztem magát akarja csak nyugtatgatni, ezt már elcseszte hamarabb is! Kellett vna igazolni! :S
14 éve
Törölt felhasználó
lucas ezeket a seggedből huztad ki? vagy böffentettél és ez lett a termés? takarodj el innen.....................
14 éve
Törölt felhasználó
Én nem azt mondtam hogy vagy-vagy hanem hogy valahol igaza van Wengernek, mert ilyen csapattal azért ez is nagyon szép helyezés, de ez nem tarthat örökké, nyerni kell valamit és szerintem a BL-re van a legnagyobb esélyünk mivel ott 2 meccen kell kihozni a játékosokból a legjobbat, és ha elkapunk egy nagyon jó formát, akkor még sikerülhet is....
14 éve
Törölt felhasználó
Pfff 1-2 ember miről beszél? :D
miaz hogy vagy-vagy? azért olyan szarul nem állunk,persze ez kevés a 03-04 es bravúrhoz,de hol éltek ez a csapat simán megtudná nyerni a ligakupát...de minek azt nem nézzi senki, mindegy ha az Emirates kupát nyerjük meg...
ennek a csapatnak,sztem:1 nagyon tapasztalt játékos(aki sok helyen tud jól játszani,ha sérülés van és az eddzésen is sokat hozzá tud adni a 'mentalitáshoz')
és 2 darab klasszis játékos,mindegy milyen posztra azt a mester tudná,de ezek a játékosok 30-35 millából meglennének és kinntlennénk a kátyúból(amit 5 évenete csak 1x kéne kiadni-.-')de sóher a vezetőség,lássuk be ez a kinevelős módszer nem jön be,mert a kinevelt játékosoknak nincs sikerélményük elmennek és is tovább egy kört alkotva...szóval-->tapasztalat kell!!
14 éve
Törölt felhasználó
ez szép és de jó 5 év múlva majd azt mondjuk hogy "jujj emlékeztek a 2009/2010-s bajnokságra amikor azt a nagyszerű harmadik helyett megkaparíntottuk?" azér ez elég hülyén nézne ki..... am a szurkoló azér szurkoló mert sikerre vágyik (ahogy a játékosok is, és nem hiszem hogy az állandó dobogó közeli hely itt tartja a sztárokat)

Szólj hozzá