Bár még csak mindössze egyszer védhetett az első számú csapatban, és jelenleg a Brentfordnál szerepel, Arséne Wenger szerint Wojciech Szczesny lehet az Arsenal első számú kapusa a közeljövőben.

Szczesny már a múlt évben a lengyel válogatottban is bemutatkozhatott, a szerződéséért pedig valósággal harcolt az angol harmadosztályban szereplő Brentford: noha a kapus megbízatása csak újabb egy hónapra szól, folynak a tárgyalások arról, hogy a megállapodást a szezon végéig kiterjesszék.

A hálóőr teljesítményét persze folyamatosan figyelemmel követi Wenger, aki óriási jövőt jósolt Szczesnynek.

"Tényleg úgy gondolom, hogy egy napon ő lesz az Arsenal első számú kapusa." - mondta.

"Minden képességgel rendelkezik, ami egy remek kapusnak kell. Magabiztos, bátor, a termete is nagyszerű. Nagyon mozgékony, gyors portásról van szó, a reflexei pedig abszolút hihetetlenek."

"A leglehetetlenebb helyzeteket is ki tudja védeni; amire az ember már azt gondolná, hogy gól, vele nem az. Elképesztő bravúrokat mutat be. A csapatnál mindenki azt gondolja, hogy kiemelkedő kapus válik majd belőle." - fogalmazott Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Almunia sem rossz kapus, de sajnos a közvéleménynek nem elég jó! Mindenhol azt olvasom, hogy kellene egy jobb kapus, mert Almunia sokat potyázik (nem mintha, Seaman-nek vagy Lehmann-nak nem lettek volna potyái)! Érdekes, én ezt nem veszem észre! Szerintem nagyon jó teljesítményt nyújt, potyázni meg a legnagyobbak is szoktak! Szczesny még fiatal, de egy pár éven belül, lehet hogy vele fog kezdődni az Arsenal összeállítása! Go Gunners
14 éve
Törölt felhasználó
azt azert ne felejtsuk el,hogy mikor mannone vedet akor veretlen maradt a csapat :D:D:D en nemtudom,hogy mig wenger lesz az edzo lesz e valaha jo kapusunk,lehet az a baj hogy tul sokat tamad a csapat es igy a kapusunk nincs sese bedzve
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is ő lehet majd néhány év múlva az Arsenal első számú kapusa, én jobbnak és fejlődőképesebbnek tartom mint Fabianski-t vagy Mannone-t!
Almunia sem egy életbiztosítás, persze azért vannak jó meccsei is de nagyokat tud potyázni is, remélem minél előbb felnő Szczesny a feladathoz és végre lesz egy biztoskezű hálóőrünk!
Fabianski régebben nagyon jó kapusnak tűnt, de már nem látok benne semmi extra, nem szeretem Fabianski-t, mert nagyon határozatlan és nem véd valami jól...
Mannone-nak meg soha nem fogom elfelejteni a Fulham elleni parádéját, de azon kívül ő sem mutatott sok mindent de őt jobbnak tartom mint Fabianski-t!
14 éve
Törölt felhasználó
Lehet Fabianskiból és Mannonéből is egy Almunia szintű kapus! Vagy talán jobb! Almunia is eléggé későn érő játékos volt! A csapat kezdőjébe is kb 3 éve került be és ha megnézzük a korát akkor lehet számolni!

Fabianski jó kapus de olyan gyermeteg hibákra képes, hogy ahhoz már tehetség kell! Almunia a földön, Fabianski a levegőben jó! A kettő keveréke lenne a tökéletes kapus! Mannone is jó de nem valószínű, hogy első számú lesz az Arsenalban!
14 éve
Törölt felhasználó
szerintem is manone és fabi előtt van ez a két kapus nálam nem nyerő de ő tényleg sokra viheti h türelmes

Szólj hozzá