Bár a hétközi fordulót csak egy 1:1-es döntetlennel zárta az Arsenal, az ágyúsok jól válaszoltak a kritikusoknak, és egy magabiztos 3:0-ás győzelmet arattak az Emiratesben, ráadásul úgy, hogy Robin van Persie mellett a csapatkapitány, Cesc Fabregas sem volt bevethető állapotban.

"Harcolnunk kellett. Picit nehezen indult az első félidő, lassan jöttünk formába, de ez nem csoda, hiszen az elmúlt két meccsünk a Burnley és a Liverpool ellen sokat kivett belőlünk fizikailag." - kezdte Arséne Wenger a szokásos meccsértékelőjét a csapat internetes oldalán.

A játékosok azonban egyre inkább elkezdtek formába lendülni, igaz, az első félidő vége felé egy incidens is borzolta a kedélyeket, amikor több Arsenal és Hull játékos is hevesen elkezdett vitázni, előbb egy Hull szabálytalanságról, később pedig Samir Nasri törlesztéséről.

"Nehéz így most megmondanom, hogy mi történt, meg kell néznem ismét az esetet. Nem tiszta még, hogy Nasri valóban törlesztett-e, de úgy gondolom, hogyha piros lapot kapott volna, akkor a Hull-játékost is leküldték volna a pályáról." - fejtette ki gondolatát Wenger.

Az Arsenal azonban időben kapcsolt, és az első félidő hosszabbításának végén egy precízen kivitelezett szabadrúgásgóllal szereztek vezetést - amelyet Denilson szerzett. A döntés még Wengert is meglepte:

"Denilson nem egy szabadrúgás-specialista. Bevallom, nagyon meg voltam lepve, mert úgy gondoltam, hogy Nasri végzi majd el a pontrúgást, aztán ő is előrement. Először úgy véltem, hogy Denilson be fogja majd ívelni a labdát, ehelyett gólt szerzett. Ez pedig a mérkőzésre is óriási hatással volt."

A Hull azonban nem adta fel, sőt, a játékvezető - Wenger szerint tévesen - büntetőt adott a vendégeknek, Silvestrét elmarasztalván visszarántásért.

"Úgy gondolom, a kihagyott büntetőjük az egyik fordulópont volt a meccsen. Személy szerint nekem nagyon eltúlzottnak tűnt a tizenegyes, de Almunia kiválóan védte. Ezt követően pedig rögtön megszereztük a második gólt, és ezek után sem vettünk vissza - nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki."

Az Arsenal, továbbra is egy forduló hátrányban, a harmadik helyen áll a bajnokságban, de ha az elmaradt meccset hozzák Wenger fiai, egy ponttal megelőzhetik azt a Manchester Unitedet, amely csapat 3:0-ra kapott ki a Fulhamtől.

"Először is ez a meccs is jól példázza, hogy idén bárki meg tud verni bárkit, és ez mindenképpen új dolog. 13 év alatt ilyet még tapasztaltam, de bevallom, nagyon kedvelem. Másodszor pedig a legkonstansabb csapat fogja megnyerni idén a bajnokságot, így nagyon oda kell figyelni, ki hány pontot bukik." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

14 éve
Törölt felhasználó
haha... ez is bement. na majd harmadjára :D:D
14 éve
Törölt felhasználó
de újrarúgatja... na másodjára hátha kivédi
14 éve
Törölt felhasználó
1-1
14 éve
Törölt felhasználó
A Citynél lázadnak a játékosok ;) Kb 6 játékos tüntet a vezetőség ellen. Szóval lehet, hogy szándékosan nem fognak jól játszani.

Ahogy látom meg tizi a kékeknek....
14 éve
Törölt felhasználó
am ezt sok mindenki tudta hogy AW nagy stratéga mert jól igazol meg sztem jó edző is,csak a kritikus helyzetekben nem tud mit csinálni,ezeken mennek el a kupák...és 1 managert mint tudjuk ezek minősítenek
szval én még mindig nem esnék hasra ettől a 3-0 tól 8-/

Szólj hozzá