Arséne Wenger, habár -a korábbi Arsenal csapatkapitányt- lenyűgöző játékosnak nevezte, tagadja azon vádakat, miszerint a francia 2005-ös távozása tehet a klub trófeahiányáról.

Vieira volt Wenger első komolyabb igazolása, még 1996-ban. A középpályás kilenc évet húzott le az 'Ágyúsoknál', 9 trófeát nyerve. Ő volt a csapatkapitánya a 2003/2004-es szezon veretlen győztes csapatának.

A francia utolsó mozdulata, egy végső tizenegyes volt, a Manchester United elleni FA-Kupa döntőn. Ez volt a klub utolsó trófeája, miután Vieira a Juventusba szerződött volna.

A kritikusok szerint, a francia eligazolása, és az Arsenal trófeahiánya között párhuzamot lehet vonni, de Wenger nem osztja ezen véleményt.

Patrick egy lenyűgöző, fantasztikus játékos.

-nyilatkozta Wenger.

Eddig mindig közel voltunk a győzelemhez. De természetesen, ha nem nyersz, nem fogják azt mondani rád, hogy győztes vagy. Viszont az emberek elfelejtik, hogy 2006-ban 10 emberrel, majdnem megnyertük a Bajnokok Ligája döntőjét. 

Egy fantasztikus játékosról beszélünk, aki minden stílusban remekel.

-folytatta a francia menedzser.

De nem lesz pályán örökké, építettünk egy fiatal csapatot, és egy ilyen kaliberű csapattal nehezebb diadalmaskodni.

Egy színpadon állunk, ahol az emberek azt szeretnék, hogy trófeákat nyerjünk. Képesek vagyunk erre!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Teljesen igaza van. Remélem idén nyerni fogunk valamit.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát nekem aztán tök 8 ki miatt vagyunk nyeretlenek, de hogy ez így nem mehet tovább az biztos! Ha idén nem nyerünk semmit elmegy Cesc és szépen lassan mindenki, így mit ér a fiatalítás, ha soha nem fogjuk megtartani a keretünket!? Jó hogy elment pl. Touré és jött helyére Vermaelen ami tökéletes, de Wenger nem fog/tud mindig majd ekkorát húzni! Nyerési késznyerben vagyunk, ha nem nyerünk semmit, félő a következő pár év megint az építkezésé lesz! Hogy Wengerrel vagy nem Wengerrel, azt csak a vezetők tudják ... A múltból nem lehet megélni, a jelenért és a jövőért pedig tenni kell!
15 éve
Törölt felhasználó
neem.. nem azé van fiatalítás, me stadion.. nézzétek meg, hogy mi a jobb: egy fiatal csapat v egy AC Milan.. a választ látjátok :D sztem a jövőre koncentrálnek.. egy öreg csapat az a jelenre jó..
15 éve
Törölt felhasználó
nem viera miatt van hanem a többiek miat is akik elmentek
15 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk én nem bánom a fiatalítást!De lassan is jöhetnének is a sikerek ,addig is higgyünk a csapatban és GO GUNNERS!!!

Szólj hozzá