Arsene Wenger úgy érzi, hogy a japán Nagoya Grampus Eight-nél eltöltött 18 hónap vízválasztó volt az edzői karrierjét illetően.

A mester a Monacoban eltöltött hét év után ment Japánba, ezután pedig az Arsenal edzője lett, ahol 13 éve szolgál. A legfontosabb állomásnak az Arsenal előtti időszakban a Japában való edzősködést tartja.

Wenger sikeres volt a Nagoyával a rövid, másfél éves időszak alatt, a J-League-ben a második helyig sikerült jutni, 1995-ben pedig az ún. Emperor's Cup-ot nyerte meg a csapat. A menedzser megszerezte azokat az alapokat, amelyek a Premier League-hez kellettek.

Nagyon sokat segített, hogy kimentem Japánba, mert egy picit lekerült a teher a vállamról. Európában sokkal komolyabb veszik a focit.

Néha az életben szünetet kell tartani, nem lehet állandóan a csúcson lenni. Ha pedig visszatérsz az európai futball nagy körforgásába, újult erővel teszed azt. Nekem ez a periódus többet jelentett puszta tapasztalatszerzésnél. A japán játékosokkal jó volt dolgozni, mivel nagyon akarták a győzelmet.

Európában az a lényeg, hogy megnyerd az összes meccsed. Ha kimozdulsz a kontinensről, valahogy olyan érzésed van, mintha egy másik világba csöppentél volna. Olyan távolságot tartasz az ismeretlennel, amely számodra egészséges.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
én szoktam nézni a j leaguet és elég ehető! olyan focit jáccanak mint az arsenal csak többet lőnek messziről és jobban adnak be :D apropó megjelent a fifa 10 vki leirhatná h kinek meekkora a pontja a játékban( arsenalban)
15 éve
Törölt felhasználó
hát valami ki akasztó a japán liga:D
15 éve
Törölt felhasználó
"A japán játékosokkal jó volt dolgozni, mivel nagyon akarták a győzelmet." A sok kamikaze! :D
15 éve
Törölt felhasználó
nem is lehet bírni, amit a sajtó csinál mostanság..

Szólj hozzá