Robin van Persie lezártnak tekinti már az Emmanuel Adebayorral történt incidensét, de utalt arra, hogy egy sebhey az arcán még mindig emlékezteti az esetre, s hogy továbbra is ugyanazon az állásponton van, mint a meccs után volt.

"Adebayor, mit is tudnék még mondani? Továbbra is ugyanazok az érzéseim, de nem akarok több időt elfecsérelni erre az egészre. Azt azonban szeretném leszögezni, hogyha belenézek a tükörbe, akkor sem tudom magamat hibáztatni az incidens miatt."

A rotterdami születésű támadó az Eduardo-ügyre is reflektált. Elmondta, hogy elítéli a színészkedést, viszont a 'másik oldalról nézve' is beszélt a témáról.

"Nem áll szándékomban színészkedni, s ellenzem a színészkedő játékosokat, mivel ez nem tartozik a becsületes megoldások közé."

"Eduardo esete után volt egy kis incidensem a Manchester United elleni meccsen: a jobb oldalon tartózkodtam, nálam volt a labda, majd jött Evra és taszított rajtam egy kicsit, s ettől elveszítettem az egyensúlyomat, így elestem. A hazaiak rajongói egyből elkezdtek fütyülni, pedig Evra meglökött engem."

"Ezt túlzónak éreztem akkor, s most is ez a véleményem. Ha például középen támadsz, s kapsz egy kisebb taszítást, akkor az egész támadás dugába dőlhet. Ilyenkor lehet jelezni a bírónak a szabálytalanságot, s ettől még ez nem színészkedés. Ilyenkor azonban azt szokták mondani, hogy 'gyerünk tovább, ez így nem sportszerű játék!'"

"Időnként a kezeiddel és a testeddel is csinálsz kisebb mozdulatokat, amire rá lehetne fogni, hogy csalás, mégsem az. Nehéz téma ez..."

Az utóbbi idők botrányos történései mellett a 26 éves holland egy kellemesebb dologról is nyilatkozott, méghozzá a klubon belüli összhangról.

"Amikor csatlakoztam az Ágyúsokhoz, akkor csupán 20 éves voltam még. Emlékszem arra, hogy Kolo odajött hozzám, s ezt mondta nekem: 'Tekints rám úgy, mintha a bátyád lennék. Tudom, hogy más országból jöttél, hogy más nyelven beszélsz, s hogy egy kicsit ideges is vagy.'"

"Most én töltöm be ezt a szerepet Gaël Clichyvel. Ott van a holland srác, Nacer Barazite, Jack Wilshere vagy éppen Armand Traoré, s vannak olyanok, mint Thomas Vermaelen, akiknek meg kellett keresniük az új útjukat."

"Két hét után Thomas azt mondta nekem, hogy 'igazad van, itt mindenki jó és kedves.'"

"Én igazán szeretem a klubot, az Arsenalt, s természetesen a sikert kívánom számára. Elég kemény tudok lenni, s ez másoknak nehézséget okozhat, de az a fő, hogy bízzunk egymásban. Ez a legfontosabb."

"Sokat beszélek a holland válogatottbeli kollégáimmal, s érzem a csapatszellemünket, ami sokkal magasabb, mint más csapatoknál, hisz sok helyen hemzsegnek az egók. Természetesen nálunk is vannak egyéniségek, de itt pozitív karakterekkel találkozhatsz pozitív jellemvonásokkal. Másutt ez nem így van."

"Most a tapasztalat is megvan a csapatunkban. Példának itt vagyok én, Clichy, Fabregas és Song. Nem mondhatjuk azt, hogy rutintalanok vagyunk, hajtani fogunk a céljainkért."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Remélem mostmár Persie is formába lendül! Mondjuk elkezdhetné mindezt a Fulham ellen!
15 éve
Törölt felhasználó
nagy haverok lehetnek Clichyvel.. nyáron készült egy videó, amelyen egymás ellen darts-oznak. most ott voltak a highbury lakópark átadásán is.. rvp pedig elismerően beszélt Clichyről.. biztos élettársak :DD xD
15 éve
Törölt felhasználó
az én ifim az 1. most:D :) :)
15 éve
Törölt felhasználó
az a lényeg hogy a csapaton belül jó legyen a hangulat mindenki megértse egymást és jóban legyenek és ha ez megvan akkor jönni fognak az eredmények is......... :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;-P ;-P ;-P
15 éve
Törölt felhasználó
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/gera-zoltan-golt-lone-az-arsenalnak-2001202/

Bocsi az offért.:D GErzson remélem lő egy gólt és ezzel szépít 6-1re:P 🧀

Szólj hozzá