Kevesebb, mint két hét van hátra az Arsenal Ligakupa idényének első fordulójáig, amikor is az ágyúsok az Emiratesben mérkőznek meg az idén az elsőosztályból kiesett West Bromwich Albionnal.

Ahogyan azt várni lehet, idén is a fiatalok (értsd: az első számú csapat küszöbén álló játékosok) vannak tűzközelben, ugyanakkor elképzelhető, hogy két idősebb játékosnak is lehetőséget ad Wenger, akik amúgy csak a háttérben vannak a bajnoki, illetve a BL-meccseken, ilyen például Silvestre, vagy Senderos.

Ennek ellenére a többség az Arsenal akadémiáján tanuló játékosokból fog állni. A tavalyról megismert arcok, mint például Kieran Gibbs, Fran Merida biztosan lehetőséget fognak kapni, mintahogy Wilshere, vagy Ramsey is.

A csatársor már sokkal érdekesebb, hiszen Nicklas Bendtnert már aligha lehetne elképzelni a Ligakupában ennyi játéklehetőség mellett, a másik nagy tehetség, Carlos Vela pedig sérült, az ő állapotáról, valamint visszatéréséről mostanában nem adott ki tájékoztatást az Arsenal. A támadósort így Gilles Sunu, vagy Sanchez Watt képezheti.

Amennyiben Wenger a 4-3-3-as formációt a Ligakupa csapatra is kiterjeszti (amire nagy esély van), akkor Alex Song védekező középpályán lévő funkcióját Francis Coquelin töltheti be. Coquelin mellett, bár védő, ugyanitt játszhat Kyle Bartley is, aki az idei évtől a tartalékcsapat kapitányi rangját tölti be.

Korábban kitértünk a csatársorra, mint érdekes "jelenség", de ugyanez a helyzet a kapusoknál is. Manuel Almunia több mint valószínű, hogy nem ugrik be a sérült Lukasz Fabianski helyett, így várhatóan Vito Mannone, vagy Wojciech Szczesny között dől el, hogy ki lesz a Ligakupa-csapat hálóőre, amíg Fabianski (aki egyébként a Ligakupa csapat kapitánya is) vissza nem tér. Mind az olasz, mind a lengyel kapus jelen volt az Arsenal nyári felkészülési idényén, amikor is remek formában védtek.

Lesznek olyan játékosok is, akiktől mindenki sokat vár, vagy sokat várt, ám egyelőre megragadtak az első számú csapat felé vezető úton. Vélhetően azért Nacer Barazite, Kerrea Gilbert és Mark Randall is tagja lesz legalább a ligakupás csapatnak.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

15 éve
Törölt felhasználó
Rosickyt ennyi kihagyás után simán játszatni kellene a Ligakupában. Anno Wenger mindig berakta a sérülésből visszatérőket, hogy gyengébb csapatok ellen legalább meglegyen pár mérkőzése, mielőtt visszatér a bajnoki szereplésekhez.
Wiltordék, Campbellék, mindig itt vagy a tartalékcsapat bajnokijain léptek először pályára egy sérülés után. Rosickynek pályára kéne lépnie a West Brom ellen is.
15 éve
Thomas játszhat még, ha jól tudom, az ő kölcsönszerződése szeptember 21-én jár le a Blackpoolnál. Lansbury viszont nem játszhatna a Ligakupában.
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Lansbury és JET is maradhatott volna legalább az első félévig....
15 éve
Törölt felhasználó
jól mondod athlon :D
15 éve
Én is sokkal inkább Szczesnynek szavaznék bizalmat, mint Mannonének. Sokkal magabiztosabb volt a kapuban a nyár folyamán, szóval megérdemelne egy lehetőséget. Vagy minimum csereként. Amikor visszatér Lukasz, akkor úgyis ő lesz a kapus. Velát is nagyon várom már. Sokra viheti ez a csapat, kiegészülve mondjuk Traorével is...
Majd ki tudja, hol állunk meg, egyelőre csak fordulóról fordulóra koncentárljunk.

Szólj hozzá