• Kiesett az Arsenal a ligakupából

    Több csapattal együtt az Arsenal is kiesett a ligakupából, miután meglepetésre a Brighton 3-1-re győzött az Emirates stadionban szerda este.

    Pedig Nketiah góljának köszönhetően az Arsenal szerezte meg a vezetést, de a Brighton büntetőből - Welbeck révén - még a félidőig egyenlíteni tudott. Az Arsenal erősen kezdte a második játékrészt - Nketiah kapufáig rúgott -, a vezetést viszont már a vendégek szerezték meg Mitoma góljának köszönhetően, a végeredményt pedig Lamptey állította be.

    Arteta a meccset követően nem volt boldog.

    "Az a véleményem, hogy az eredmény nem tükrözi azt, amit a pályán láthattunk. A különbséget a tizenhatosokban lévő teljesítmény jelentette, ők pedig hatékonyabbak voltak ebben. Hiába volt meg a mezőnyfölényünk, és volt meg a helyzetünk, hogy elhúzzunk egy-két góllal, végül nekik sikerült betalálniuk, és ez megváltoztatta a meccs képét." - mondta Arteta.

    "Csalódást keltő eredmény született, de lehetőséget kellett adnunk más játékosoknak is, és óvnunk kellett azokat, akik eddig túl sokat játszottak. Mindenki keményen harcolt és próbálkozott, ezzel elégedett vagyok, de végső soron kiestünk, pedig szerettük volna folytatni a sorozatot."

    "Azt gondolom, Hein megérdemelte a lehetőséget, mert ő a hazájában az első számú kapus. Ha holnap újra kellene játszanunk a meccset, akkor is őt választanám, mert csak úgy tud tapasztalatot szerezni, ha játszik. A hibák a játék része, mindenki hibázik, ő is, én is. Fel kell állni, és folytatni tovább."

    Arteta a mérkőzésen gyengén szereplő Fabio Vieiráról is beszélt.

    "Úgy vélem, hogy peches volt ma is a kapu előtt, pedig az elmúlt időszakban jópár gólt szerezhetett volna. Mindenkinek kell egy kis idő, mire beilleszkedik és alkalmazkodik az új viszonyokhoz, ő sem kivétel. Játszott ő már idegenben is, igaz, akkor más játékosokkal, akikkel jobban össze van szokva, az egy kicsivel könnyebb helyzet, ráadásul több különböző poszton is szerepeltettük a hiányzóink miatt. Nem aggódom miatta. Fabio ráadásul eleve sérülten érkezett, kihagyta az előszezont, azt gondolom, hogy a világbajnokság miatti szünet jól fog neki jönni."

    A spanyol edző végül a keretről beszélt.

    "Tudjuk, hol állunk. Tudjuk, hogy ha jön egy-két sérülés, akkor még szűkebb lesz a keret, és ezt nekünk menedzselnünk kell. Mindig igyekeztünk a legtöbbet kihozni a szituációkból. De amikor odakerül a sor, hogy meccseket kell nyernünk, ott nincsenek kifogások."

    "A szűk keret nem lehet ürügy arra, hogy meccseket vesztünk, mert akkor is szűk a keret, amikor nyerünk. Ha mindenki fitt és játékra kész, akkor rendben vagyunk, de már a nyári átigazolási időszak végén is tudvalévő volt, hogy ha beüt egy-két sérülés, akkor szűk a keret. Meg kell néznünk a lehetőségeinket a soron következő átigazolási időszakban, még minden nyitott, és rajta leszünk a lehetőségeinken. Nem tudjuk, mi történik, de mi nyitottak vagyunk."

  • Utolsó előtti mérkőzés a vb előtt

    Hazai pályán utoljára lép pályára az Arsenal a közelgő világbajnokság előtt, az ellenfél ezúttal a rendkívül jó formában játszó Brighton csapata lesz - a meccset szerdán 20:45-kor rendezik, amelyet nem közvetít magyar adó.

    Arteta erős felállást ígért, a cél továbbjutás.

    "Ez most egy másik sorozat, de a cél ugyanaz, a lehető legjobban akarunk játszani, meg akarjuk nyerni a meccset és tovább akarunk jutni. Tudjuk, itt nincs második esély, szóval komolyan fogjuk venni a meccset."

    "Erős csapatot küldünk pályára. Persze, mindenki rászolgált a lehetőségre, és fogunk változtatások eszközölni a játékosok eddigi terhelését figyelembe véve, de nyerni akarunk."

    "Azok a játékosaink, akik eddig nem játszottak, szeretnének bizonyítani, és szeretnének ők is hozzájárulni az eredményeinkhez. Két meccsünk van hátra a szünetig, utána lesz egy kis pihenő, tehát még koncentrálnunk kell."

    "Egyelőre jól megbirkóztunk a terheléssel. Jó előszezonunk volt, sikerült jól reagálnunk a sűrített menetrendre, ez dícséretes tekintve, hogy milyen intenzitással szoktunk játszani."

    "Úgy vélem, az európai klubcsapatok közül mi rotáltunk a legtöbbet, de még így is nagyon következetesen sikerült kezdenünk a meccseket mind a PL-ben, mind az EL-ben. Nagyon szeretek ezekkel a srácokkal dolgozni, mert minden egyes nap keményen odateszik magukat."

    A Chelsea elleni meccs volt Mikel Arteta 150. meccse a kinevezése óta, és azóta óriásit lépett előre a csapat.

    "Rengeteg minden történt az elmúlt két évben, itt volt a covid is, meg kellett birkóznunk egy csomó tényezővel. Tavaly óta a futballviszonylatban minden visszaállt a régi kerékvágásba, és egyre inkább úgy játszunk, ahogy mi akarunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (240)

1 éve
Potter megint egy erdekes csapatot rakott fel a kastely ellen. O is kezdi leepiteni Aubat.
1 éve
Beszarok, harmadjára is vezet a Leeds😁
1 éve
Kezdem átértékelni az idegenbeli győzelmünket ellenük 😀
1 éve
hát ezt nem hiszem el geci...4-3
1 éve
Annyira rühellem ezeket a faszkalapokat. Ilyen hányadék fos csapat nincs még egy, mint a csirkék. Undorító csapat, a Leeds lefocizza őket, erre ők nyernek.
1 éve
Na mindegy, nekünk nem kell őket nézni, és kész :D
1 éve
Contét, Kanet, Kulusevskit, Sont, Diert addig rúgnám fejbe, amíg mozognak.
1 éve
Emerson Royal kimaradt a felsorolásból
1 éve
Akkor akarhonnan is nezem , a Vb alatt mindenki a mi hatunkat nezi....:)))
1 éve
Kicsit tartok ettől a mai meccstől, hiába a sereghajtók ellen játszunk. Tipikus Arsenal-os betegség, hogy nem tudjuk kihasználni a riválisok botlását. Igaz, a Pool és a csirkék úgy néz ki, hogy behúzzák hátrányból, de nekünk már az is kurva jó, ha csak a City botlik. Az se érdekel ha kurva szar játékkal nyerünk 1-0-ra, csak nyerjünk. Azóta gyűlölöm a Wolves-t, amióta lefociztuk őket az első félidőben, vezetnünk kellett volna vagy hárommal, ehelyett jött David Luiz kamu kiállítása, aztán ki is szoptunk...
1 éve
nyerni fogunk nyugi
1 éve
úgy legyen
1 éve
Nagyon fontos lesz a mai Wolves elleni meccs, igy meg inkabb, mert megloghatunk 5 pontra. A boxing dayen Arsenal-WHU es Leeds-City, majd ev zaraskent egy Brighton-Arsenal es City-Everton. Meg lehet az uj evi elsoseg is?

Szólj hozzá