Arséne Wenger évről-évre a csikócsapatát játszatja a Ligakupában, s bár a francia menedzser tevékenykedése alatt még nem nyerte meg a sorozatot az Arsenal, mégis büszkék lehetnek magukra az ifjú Ágyúsok, hisz az utóbbi négy évben mindig ott voltak a negyeddöntőkben, s már fiatalsági rekord is köthető hozzájuk.

Idén szeptember 22-én fog megkezdődni az Arsenal számára a Ligakupa, méghozzá a West Brom elleni hazai mérkőzéssel. Egy évvel ezelőtt az Ágyúsok 6-0-ra legyőzték a Sheffield United gárdáját, majd 3-0-ra a Wigant. Ezeken az összecsapásokon többek között Carlos Vela, Jack Wilshere és Jay Simpson is kiváló teljesítményt nyújtott.

Wenger elmondta, hogy a tehetségei olyan minőséget képviselnek, amellyel esélye van az Arsenalnak a trófea elhódítására, s azt is hozzátette, hogy a Ligakupa jó kiugrási lehetőség a fiatal játékosok számára.

"Természetesen megkezdődött a harc. Több játékosunk is kölcsönben van, de ha megnézed azon játékosok névsorát, akik nem játszottak a Celtic ellen, akkor láthatod, hogy így is versenyben lesz a csapatunk a Ligakupában."

"Franciaországban azt mondta nekem valaki, hogy a skótok ellen 23.9 év volt a gárdánk átlagéletkora. Szinte mindenki, aki ott volt akkor a pályán, az valaha a Ligakupában is játszott. Bendtner, Song, Denilson, Fabregas vagy éppen Clichy."

"Mondhatjuk úgy is, hogy ők a Ligakupában kezdték, tehát ez egy kiugró lehet a tehetségek számára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
több tapasztalt játékost kell berakni a fiatalok mellé mert a negyed döntőben mindig kemény ellenfelek vannak szal ott azért elférne egy rvp arsa néha néha....csak a gólok miatt nem mintha vela nem tömmné ki öket :D
15 éve
Törölt felhasználó
Jaja jó lenne, tavaly a manchesteri fiatalok gyűjtötték be a kupát, de most jó lenne ha végre mindenki megmutatná, hogy mire is képes! Szurkolok a fiúknak!!
15 éve
Törölt felhasználó
Hát ha tavaly megnyerték a fiatalok a ifi PL.t és az FA kupát akkor nem értem miért kaptunk ki egy szer csak egy 6-0-ás és egy 3-0 ás győzelem után. Na de egy ilyen jó tartaléktól elvárató most már hogy megnyerje a Liga Kupát de jó lenne már!!
15 éve
Törölt felhasználó
Ez nagyon jó felfogás.Meg kell dicsérni Wengert, mert a többi csapatok közül szinte csak mi játszatunk ifiket.
15 éve
Törölt felhasználó
Remélem idén is nagyon sok tehetség lesz, akik majd be akarnak törni az elsőcsapatba! És azt is remélem, hogy a fiatalok elhozzák a Ligakupát! GO GUNNERS!

Szólj hozzá