Gael Clichyt, ahogy sok más arsenalos játékost, egy időben összehozták a Florentino Pérez által vezett Real Madridban, ahol a 'galaktikusok' második korszakát élik, olyan nevekkel fémjelezve, mint Cristiano Ronaldo, Kaká, vagy Xabi Alonso.

A francia védő azonban elárulta, hogy miért nem ment a spanyol csapathoz:

Alex Hleb példája is azt bizonyítja, hogy nem mindig a legjobb döntés egy másik nagy csapathoz való szerződés.

- mondta Clichy.

Amikor egy új csapathoz igazolsz, soha nem vagy benne teljesen biztos, hogy a klub mit akar tőled. Pedig ez nagyon fontos tényező.
Természetesen óriási kihívás. Amikor Franciaországból Angliába jöttem, az első évem hihetetlenül kemény volt. És amikor pedig külföldre mész, meg kell tanulnod a nyelvet, fel kell venned egy újfajta életstílust, találkozol az új csapattársakkal, satöbbi. Így mindig nehéz lesz gyorsan beilleszkedni, mert lesznek pozitív és negatív oldalak is. Amikor pedig már úgy érzed, hogy készen állsz, akkor ismét mész egy másik csapathoz.
Amikor az Arsenalhoz igazoltam, az elsődleges ok a sportaspektus volt. Játszani akartam, fejlődni, a sportról tanulni. Azt gondoltam, hogy az Arsenal a legjobb klub ilyen téren.
Büszke vagyok, hogy ennél a csapatnál lehetek. Immáron a hatodik évemet kezdem el itt, és nagyon jól érzem magam az Arsenalnál, mind a pályán, mind azon kívül. Tudom, hogy már jóideje mondom ezeket, de tényleg így van. Ezenkívül a hangulat remek idén, és bízom abban, hogy nyerni is tudunk valamit.
Több trófeát kell, hogy nyerjek az Arsenallal, és vissza kell fizetnem azokat a dolgokat, amiket a csapat tett értem az elmúlt évek folyamán.

Clichy kicsit kitért a távozókra, és az eddigi egyetlen új érkezőre, Vermaelenre:

Tudtuk, hogy Kolo nem volt 100%-osan boldog a klubnál már jóideje. Adéről pedig már nem először hallhattunk olyan pletykákat, mely szerint menni akar.
Úgy vélem, hogy ők is nagy kihívás előtt állnak, meg akarnak felelni az új klubjukjnál is.  Természetesen az emberek róluk, meg a többi igazolásról beszélnek, ami minden nyáron így van. Van egy csapat, amelyik több pénzt költhet el, és akkor az emberek erről a klubról fognak beszélni, mert valamiről beszélni kell a szezonrajt előtt.
De már a múltban is láthattuk, hogy hiába költött el egy klub rengeteg pénzt játékosokra, mégsem nyertek semmit. Ez is azt mutatja, hogy nem minden a pénz körül forog. Természetesen mindig lehet tapasztalt és jó játékosokkal megerősíteni a keretet, de úgy vélem, hogy nekünk már egy remek csapatunk van.
Ha mindegyik játékos egészséges marad, valamint Thomas Vermaelennel a fedélzeten, jó szezonunk lehet, remélhetőleg mindenkinek meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Jó hallani, hogy nem csak Mi, szurkolók jöttünk rá arra, hogy aki elmegy innen az általában rosszul jár...
15 éve
Törölt felhasználó
Régóta ő a leghűségesebb játékosunk, nem véletlenül a kedvencem
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szeretem Clichy-t. Hűséges a klubhoz.
15 éve
Törölt felhasználó
erre nincs mit mondani!:D Fantasztikus,imádom ezt a hozzáálásst h most visszakell fizetnie Wengernek és igaza is van Sok sikert Gael!!
15 éve
Törölt felhasználó
Clichy éveket várt Cole mögött és sokszor a szerencse se volt mellette (amikor Cole leséült, Cly is..) Clichyn látszik, hogy ő az Arsenalért játszik és jól érzi magát itt. sztem egy jódarabig biztos nem megy el :D

Szólj hozzá