Gael Clichy szerint az Arsenal idén végre meg tudja törni azt az öt éves rossz sorozatot, amelyben az ágyúsok egyetlen egy kupát sem tudtak megnyerni.

A francia szerint valamilyen szinten érhető voltak azok a kritikák, amelyek Arséne Wengert, és a játékospolitikáját kritizálták, de Clichy szerint az idei évben mindenki leszállhat majd az Arsenalról, révén a csapatban van elég erő, hogy valamit nyerjen.

Úgy vélem, hogy az első két meccsen megmutattuk az emberekben, hogy az Arsenalban igen is vannak minőségi játékosok. Mi a legjobbak közé várjuk magunkat az idény végén.

- mondta Clichy.

De jelenleg úgy tűnik, hogy ez is egy olyan év lesz, mint az összes többi korábbi. Négy éve, minden szezonkezdetkor elmondom, hogy 'Ez lesz a mi évünk.' De most ez a szezon tényleg nagyon fontos mind a klubnak, mind a játékosoknak.

"Négy, lassan öt éve várunk valamilyen kupára, jelenleg azonban nincs lehetőségünk eldönteni, hogy melyiket szeretnénk. Itt az idő, hogy trófeát nyerjünk, teljesen mindegy, hogy a bajnokságról, a Bajnokok Ligájáról, az FA Kupáról vagy a Ligakupáról beszélünk."

Itt az idő, hogy végre csináljunk valamit, a szurkolókért és persze magunkért is.
Szerintem valamilyen szinten érthető volt a kritika, amit Arséne Wenger kapott az elmúlt négy évben. De arra is kellene gondolni, hogy mit ért el ez az ember az Arsenallal korábban.
Az Arsenal Arséne Wenger miatt Arsenal. Persze kemény elveszíteni két olyan játékost, mint Adebayor, vagy Touré, de sokkal keményebb lenne megbirkózni Arséne Wenger esetleges hiányával.
Olyan támogatást kell adnunk neki, amihez hozzászokott az elmúlt években. Nagyszerű menedzsernek tartom, és szerintem nem vagyok egyedül. Nem mindegyik csapat mondhatja el magáról, hogy bejutott két kupa elődöntőjébe. Persze nem nyertünk semmit,de az átlagéletkor 25 volt.

Clichy végül kitért Thomas Vermaelenre is, az Arsenal eddigi egyetlen új igazolására:

Emlékeztem rá, mert óriási veszekedés volt közte meg Robin van Persie között valamelyik meccsen, mert Thomas is nagyon kemény ember. De ez a keménység kell is, főleg Angliába.
Védőként meg pláne kell ez a keménység. Emellett Thomas jó a levegőben, jól kezeli a labdát, és úgy tűnik, hogy egy nagyszerű igazolásra tettünk szert a személyében.
Azt viszont őszintén bevallom, hogy kicsit rémült voltam, amikor ide jött. A vita közte és Robin között tényleg óriási volt az Ajax-Arsenal meccsen, majdnem tettlegesséig fajult.
Szóval azt gondoltam, hogy 'Fú, így nagyon nehéz szezonkezdetünk lesz.' De Robin nagyon sokat segített neki. Még beszélgetnek is - hollandul.
Thomas egy remek srác, aki a legjobbat akarja a csapatnak, és mindent megtesz, hogy a legjobban is játsszon a pályán. Biztos vagyok abban, hogy bebizonyítja, hogy Wenger nagyon jól döntött a leigazolásakor.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
azé is volt az a nagy vita RVP és Ninja közt, mert egyik a Feyeoord, másik az Ajax játékosa volt korábban. szal a két klub közti rivalizálás is lehetett a vita oka :D ha profi mindkét játékos, akkor ezt már évek óta megbeszélték egymással :D
15 éve
Törölt felhasználó
Sztem a legfontosabb kupa az Fa lenne
a Pl-t majd meglátjuk hogy fog menni
a liga kupa meg ugyis a fiataloké
szóval ezen 3 kupából valaméket muszály megnyerni :coolsmile:
15 éve
Törölt felhasználó
Hát Wengert elvesztenénk:|| Wenger a világ lgjobb edzöje hiába nem nyrtünk semmit de akk is.Nézzétek meg mennyiért vesz meg minőségi játékosokat és sokakk szerint hülyeség h olyan sokáig figyeli őket de Vermaelen a Példa arra h nem.:D
15 éve
Törölt felhasználó
Ez egy olyan szezon, ahol muszály valamit nyerni, mert ha nem nyerünk, szerintem nagyot bukhat a klubb vele, és 2-3 évig ismét csak csapatot fogunk építeni!
15 éve
Törölt felhasználó
teljesen igaza van Clichynek. ez most tényleg az a szezon amikor muszáj vmit nyerni.

Szólj hozzá