Arséne Wenger szerint még nagyon korai a kritikusok orra alá dörgölni, hogy tévedtek, amikor az Arsenalt gyengének nevezték az idei szezonra tekintve.

Tulajdonképpen az egész nyári holt-szezonra jellemző volt, hogy a különböző szakértők leírták az Arsenalt, főleg a két kulcsjátékosuk, Adebayor és Touré távozása miatt. Ezzel szemben sokal fordult a világ a múlt szombati, 6-1-es Arsenal győzelemmel végződő bajnokrajt után, de Wenger továbbra is óvatos marad.

Nem vagyok az a típus, aki a többi embernek azt mondja, hogy 'ugye én megmondtam?!'.
Azt akarom tenni, ami a legjobb a klubnak, a csapatnak, és ami segíti az egész alakulatot.
A konzisztens teljesítményt hosszabb és kitartóbb munkával lehet elérni, mint bármi mást. Én sikert akarok hozni ennek a klubnak, és hiszek abban, hogy meg van hozzá a potenciál. De ahogy korábban is elmondtam, túl régóta vagyok a pályán ahhoz, hogy tudjam: egy meccs az egy meccs.
A szombati győzelem nem csökkentette, de nem is növelte a hitemet a csapatban. Az én hitem az Arsenalban mindig teljes volt. Ha túl sokat törődnék a különböző véleményekkel, már azt sem lettem volna képes megcsinálni, amit eddig megcsináltam. Ugyanakkor nem vagyok naív: tudom, hogy egy meccs nem elég ahhoz, hogy bebizonyítsuk a kritikusainknak, hogy tévedtek. Ezt csak a konzisztens teljesítménnyel lehet megtenni.
Ha a tavalyi szezonra visszanézünk, láthatjuk, hogy novembertől, egészen májusig nagyon egyenletesen teljesítettünk. Egyedül két meccsen veszítettünk, két nagyon nehéz ellenfél ellen. De november óta kiemelkedően konzisztensek voltunk.

Akkor mi változott a szombati meccs óta?

A magabiztosság. A győzelem növelt a csapat önbizalmán, és ez egy nagyon fontos tényező.
Az ilyen élet a tehetségről, a hozzáállásról és a lehetőségekről szól. Úgy vélem, ha ez a három meg van bennünk, akkor jó esélyünk van arra, hogy bebizonyítsuk az embereknek, hogy igenis elég jók vagyunk a győzelemhez.
Például: tavaly év elején sokan megkérdőjelezték a csapat idegenbeli teljesítményét, mondván nem rúgunk elég gólt vendégként. Szeretném emlékeztetni őket, hogy a tavalyi idényben mégis mi rúgtuk a legtöbb gólt idegenben. Persze azoknak az embereknek nem volt nagy meglepetés, akik ismerrték az adatokat.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
remélem ez nem kacsa nagyon jó lenne!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-az_arsenal_is_dzsudzsak_keroi_kozott_-26496
15 éve
Törölt felhasználó
Ezután az Everton elleni meccs után tényleg fájó lenne ma egy vereség a Celtic Parkban!
15 éve
Törölt felhasználó
Akármi lesz, pár hétig biztosan lesznek még kritikus hangok. Ha nyerünk az Old Traffordon, akkor lehet, hogy még hamarabb fel fognak nézni ránk.
Minden esély meg van, hogy ott nyerjünk. Sok a MU sérültje, és ha nyernénk, még lehet, hogy mindenki rá fogná a sok hiányzóra a vereségüket.
A lényeg az, hogy tennünk kell a dolgunkat nagy szorgalommal és odaadással... Legkésőbb jövő májusig számolniuk kell az Arsenalal, amikor a 38. forduló után a mi nevünkkel kezdődik a tabella! :D
15 éve
Törölt felhasználó
azert tavaly otthon 1-0 ra vertük az abszolutt utolso wba-t.zoval mindeképpen jo jel ez a mecs
15 éve
Törölt felhasználó
jól beszél:D

Szólj hozzá