A Celtic számára ez a lehető legrosszabb sorsolás.

Nem mintha a Bajnokok Ligája szereplésből befolyó összegből élnének a skót klubok, de azért mindig kapóra jön a befolyó pénz, különösen, ha a Celtic be akarja bizonyítani, milyen erős is a skót liga.

Ezt a legjobban úgy bizonyíthatnák, ha kvalifikálnák magukat a csoportkörbe, ami szerintem rendkívül nehéz lesz az Arsenal ellen, különösen azért, mert a visszavágó az Emiratesben lesz.

Arséne Wenger csak egy normális selejtezőként tekint majd a meccsre, és azt mondom, hogy még ha a Celtic meg is nyeri az első mérkőzést - amire kevés esélyt látok - az Arsenal könnyedén megfordítaná az eredményt hazai pályán.

Nem mondom, hogy könnyű lesz, mert nyilván nem, de úgy érzem az Arsenal mellett szól a minőség.

Annyira nem lesz könnyű, mint szombaton az Everton elleni fantasztikus 6-1. A hétvégi mérkőzésből azonban rengeteg önbizalmat meríthetett a csapat. Úgy érzem, hogy azért a Joleon Lescott körüli hírek is felbolygatták az Everton FC házatáját, így az Arsenal jókor látogatott el a Goodison Parkba.

Egyelőre meggyőzhető vagyok az Arsenal bajnoki címért folytatott küzdelmét illetően. Hihetetlen jók a labdaszerzésben, és a játékszer megtartásában is, és úgy a gólszerzésből is kiveszik a részüket. Egyedül a védelem vethet fel kérdéseket.

Thomas Vermaelen érkezett Kolo Touré posztjára, azonban lesz még mit bizonyítania, az Everton után. Úgy gondolom, hogy az ő posztja azért a szombati teljesítménye ellenére is gyengepont, amit a Celtic ki akar majd használni.

Összességében úgy érzem, a Celticnek nincs olyan ereje, hogy megnyerjék a találkozót. Arra számítok, hogy az Arsenal játékosai belekényszerítik a Celticet abba, hogy csak árnyakat kergessenek a meccs nagyrészében. Tony Mowbray csapata azért szerintem ki tud harcolni egy döntetlent a Celtic Parkban.

Új menedzserük van, aki a lehető legkorábban szeretne jó benyomást kelteni, és a játékosok is jobban fognak passzolni Mowbray kezei alatt. Tudja, hogyan játsszák az igazi futballt, így biztos vagyok abban, hogy egy nagyon szép focit játszó Celticet fogunk látni az idei szezonban.

Az egyetlen probléma az lesz, hogy nem fogják tudni elvenni a labdát az Arsenaltól. Olykor keményebbnek kell lenniük, hiszen az Arsenalnak meg szokott gyűlni a baja azokkal a csapatokkal, akik nagyon az arcukba másznak. Skóciában a lehető legnagyobb nyomást kell a Celticnek az Arsenalra helyeznie 90 percen keresztül.

A szurkolók is fontos szerepet játszhatnak majd, ahogy mindig is kiveszik a részüket a szurkolásból a Celtic Parkban. Ez plusz előnyt adhat majd a hazaiaknak. Teljesen mindegy, hogy az Arsenal, az AC Milan vagy bármely más csapat játszik ebben a stadionban, az Európai Kupameccsek mindig nagyon különlegesek itt.

Mindezek a tényezők azonban nem elegek ahhoz, hogy kitöltsék a minőségbeli különbség okozta rést. A Celtic nem játszik olyan gyakran klasszis klubokkal, mint az Arsenal. Nem hiszem, hogy az Arsenal ne tudna két meccsen annyi gólt szerezni, amennyi a továbbjutásukhoz szükséges.

Mindenképp izgalmas mérkőzések lesznek, két olyan csapat között, akik szeretik járatni a labdát, és igazi focit játszanak.

Lesznek gólok is, így az első mérkőzésre egy többgólos döntetlent saccolok (2-2), de a visszavágó után az Ágyúsok jutnak tovább a BL csoportkörbe.

Phil Thompson

SkySports.com

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Fabregas,Sagna és Denilson megsérültek? :S
15 éve
Törölt felhasználó
Egyébként a Celtic nem jobb csapat mint az Everton ha az Everton játszana a skót bajnokságban akk iylen játékosokkal simán bajnokok lennének!
15 éve
Törölt felhasználó
Lehet nem voltak a toppon, de azért az első félidőben volt dolga bőven Vermaelennek és azt nagyrészt meg is oldotta. Úgyhogy Én jó teljesítményt várok tőle!
15 éve
Törölt felhasználó
Sztem idegenbe is nyerünk
15 éve
Törölt felhasználó
Woolwich, szerintem arra célzott, hogy az Everton nem volt a topon, é azért a Celtic valamivel jobb csapat. De bízzunk benne, hogy a kis belga holnap is helyt áll:D
Abban is bízom, hogy megint ugrik egy métert és gólt fejel a skótoknak!

Szólj hozzá