Emmanuel Adebayor távozásával Arséne Wenger nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy igazolni fog, bár van Persie, Eduardo, Arshavin, Vela és Walcott a csatársorban való szereplésével mérsékelhető lenne a togói játékos távozásával keletkezett űr.

A legfrissebb jelentések szerint Wenger vásárolni fog csatárposztra, nézzük, hogyan áll jelenleg a dolog, kik jöhetnek számításba.

1. Marouane Chamakh: Bár az Arsenal még nem nyújtott be hivatalos ajánlatot a marokkói csatárért, a körbeudvarolás mindkét féltől megtörtént a közelmúltban. A Bordeaux próbája menteni a menthetőt, de 1% annak az esélye, hogy Chamakh marad a francia bajnokcsapatnál. A célállomás Anglia, a befutónak pedig jelenleg a Sunderland tűnik. A Bordeaux azonban a lehető legjobbat akarja nyújtani a játékosnak, így sikerült rávenniük, hogy tartson velük a kanadai edzőtáboruknak, ezzel is időt nyervén a döntést illetően. Ha az Arsenal érdeklődése komoly, akkor Wengerék az ausztriai tréning után meg fogják tenni a hivatalos ajánlatot Chamakhért. A játékosért nem rajonganak túlzottan az Arsenal hívei, az azonban mértékadó lehet, hogy a Lyon és a Juventus is tárt karokkal várná.

2. Klass-Jan Hüntelaar: Nem sokan gondolták, hogy a Real Madrid régi-új elnöke, Florentino Pérez akadályokba fog ütközni az átigazolási szezon folyamán, ám most úgy tűnik ez a helyzet. A spanyol liga szabályzata értelmében egy klub maximum 25 játékost nevezhet egy évadra, a Realnak pedig, az igazolások miatt, jóval több van, így értelemszerűen sürgősen el kell adniuk néhány főt. Biztosan erre a sorsra jut Klass-Jan Hüntelaar, az Ajax korábbi játékosa, aki fél lábbal már a Stuttgart küszöbén állt, majd végül kitáncolt az alkuból. A Real Madrid biztosan nem fog az útjába állni, a kivásárlási árától függetlenül. A legfrissebb hírek szerint Wenger készen áll 17,3 millió eurót fizetni a spanyoloknak a játékosért, erre pedig Pérezék rá fognak bólintani, csak már távozzon Hünti. A hollandot a Juventus és a Tottenham is figyeli, ám az Arsenal legközelebbi riválisának menedzsere, Harry Redknapp elmondta, hogy a csatárt, a magas fizetési kérelmei miatt, nem fogják tudni leigazolni.

3. Obafemi Martins: Elképzelni sem tudjuk, mit érez Martins, mióta a Newcastle a másodosztályba kiesett. A helyzet nem fest túl jól a szarkáknál, állítólag tulajdonosváltás is lesz, még a menedzserük kiléte sem tiszta. Egy tegnapi barátságos meccsen az angol League One-ban (harmadosztály) szereplő Leyton Orienttől nem kevesebb, mint hat(!) gólt kaptak, miközben részekről csak egy találtara futotta. Martins kapott már ajánlatot Németországból, és az Arsenallal is már évek óta összefüggésbe hozzák. Vajon idén megtörténik a nigériai csatár Londonba költözése?

4. Mirko Vucinic: A montenegrói csatár a legfrissebb spekuláció a világsajtóban az Arsenallal kapcsolatban. A Roma hasonló helyzetben van, mint mi: nekik is el kell adniuk egy kulcsjátékost, hogy vegyenek valakit. Spalletti amúgy nincs könnyű helyzetben: a Liverpool igen erősen ostromolja Alberto Aquilanit, és a farkasok sem zárták ki, hogy eladják az olasz középpályást.

5. Ezeuqiel Lavezzi: Lavezzi a Napoli egyik kulcsfontosságú játékosa, aki nemrégiben szűrte össze a levet a klub vezetőivel, miután Nápolyban nem adták meg neki a kért fizetésemelést. Lavezzit júniusban a Liverpoollal hozták szóba, azonban végül nem jött össze az üzlet.

6. Salomon Kalou: Kalout már tavaly is megpróbálta leigazolni Wenger, azonban az akkori menedzserünk, Scolari végül nemet mondott a transzferre. A csatár elárulta, hogy szívesen játszana együtt a legjobb barátaival, Adebayorral, Touréval és Ebouéval Wenger irányítása alatt, viszont ki tudja, hogy az előbb említett három (most már csak kettő) játékosból ki marad egyáltalán a az Arsenalnál. Nem mellesleg a hírt az a News of The World angol lap hozta le, amely ellen eljárás indul, személyiségi jogok megsértése miatt…

7. És jönnek a többiek: Edin Dzeko, André-Pierre Gignac, Demba Ba és Roman Pavlyuchenko csak merő spekulációk voltak, tényleges igazságtartalom nélkül.

Az biztos, hogy a történet végére hamarosan pont kerül, remélhetőleg még az első játéknap előtt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (56)

15 éve
Törölt felhasználó
Nekem is Kimi a kedvencem és a 2. hely jó tőle egy nem annyira jó kocsiból ebből is látszik hogy jó pilóta.
15 éve
Törölt felhasználó
Kimi a kedvencem pilótám a Formula-1-ből, a GP2-ből Lucas di Grassi
15 éve
Törölt felhasználó
Különben Patrick a kommentei és a neve alapján fiú Toure5.
15 éve
Törölt felhasználó
Toure5 neked ki a kedvenc pilotád? Én is utálom Lewist.
15 éve
Törölt felhasználó
ja és Vela gólt rúgott az USA-nak

Szólj hozzá